Baskytara pro mírně pokročilého?

Precission, Jazz, Modern, ...
Fizzy

Baskytara pro mírně pokročilého?

Příspěvek od Fizzy »

Zdravím,

asi rok a půl hraju na basu... když jsem začínal, koupil jsem si největší sračku Dimavery :D , abych se trochu naučil.... teď mám v plánu si koupit novou a to tuhle:

http://kytary.cz/cort-action-bk/HN102679/

...můžete mi poradit, co si o ní myslíte? Bude mi stačit? Jak je na tom s kvalitou?

Díky moc...
Kosak
Kontaktovat uživatele:

Re: Baskytara pro mírně pokročilého?

Příspěvek od Kosak »

jsem nedavno koupil tuhle, nekde tu je jeste topic, kdyztak se tam mrkni, za ty prachy podle me solidni zbozi
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Ač nehraji na basu, tak náš baskytarista má právě tu Action jen v ořechové barvě a hraje a vypadá velice dobře.
bukvice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bukvice »

v tyhle cenovy relaci - dle meho - je nejlepsi prave Cort nebo Squier... u squiera jde fakt poznat ze je to dcerinna firma fendera.. mel jsem kdysi tuhle krasku (akorat v trochu jine barve) http://www.audiotek.cz/product-30499-sq ... n-rosewood ...bassuje krasne, myslim ze pro stredne pokrocileho hrace je to dobrej tip ;)
AHOJ.
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

na druhou stranu po roce a půl zkušeností jít ze s****y dimavery , do nic moc levné corty , je podle mě žalostný .. radši přišetři a projeď bazar .. víc tam toho najdeš , za menší prachy lepší nástroje ..
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
Durin

Příspěvek od Durin »

Ta Cortka je určitě na lepší úrovni než Dimavery nebo Tenson nebo podobný blbosti, ale být tebou bych radši buď ušetřil a koupil něco lepšího nebo se poohlédl po bazaru.
Z Dimavery jít do tohohle Corta je něco jako "Ze sra*ek do ho*na", když to řeknu hrubě, s prominutím.
Prostě nemá cenu kupovat basu skoro stejný ceny jako ta, kterou právě máš. Co do kvality na tom budou zhruba podobně. V téhle cenové relaci bych ti taky doporučil, tady již zmiňovaného, Squiera.
http://kytary.cz/squier-affinity-precis ... /HN001128/
http://kytary.cz/squier-affinity-jazz-bass/HN021547/
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

No s Affinity sérii to taky není výhra , kupovat NOVOU basu se do zhruba 8000kč prostě nevyplácí (to neznamená,že se nedají vybrat dobré kousky). Za mě přišetřit a bazar jedině.
Není nad to si počkat , počkat , počkat , šetřit a šetřit a koupit už něco dobrýho , než zase další h***o , jako je to dimavery .. Jasně , ten Squier Affinity a Cort Action na tom budou líp , ale pořád je to nic oproti tomu , co můžeš sehnat z bazaru , když trochu peněz přišetříš ... s hudbou není kam spěchat .. :wink:
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
Durin

Příspěvek od Durin »

Mirus píše:No s Affinity sérii to taky není výhra , kupovat NOVOU basu se do zhruba 8000kč prostě nevyplácí (to neznamená,že se nedají vybrat dobré kousky). Za mě přišetřit a bazar jedině.
Není nad to si počkat , počkat , počkat , šetřit a šetřit a koupit už něco dobrýho , než zase další h***o , jako je to dimavery .. Jasně , ten Squier Affinity a Cort Action na tom budou líp , ale pořád je to nic oproti tomu , co můžeš sehnat z bazaru , když trochu peněz přišetříš ... s hudbou není kam spěchat .. :wink:
+1, souhlasím
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Ano ano za 8000 kašli na novou a di na bazarovku.
Durin

Příspěvek od Durin »

Mrknul jsem například na minutu na bazar a našel za 8000 tuhle krásku
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum
Normálně stojí 15 http://kytary.cz/ibanez-sr-500-bm/HN081748/
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Nechej si finanční rezervu na malé opravy a di do bazarového, vyskoušej jak sedí do ruky jak hraje a máš.
Durin

Příspěvek od Durin »

Najdi si v bazaru nějaký, co se ti líbí, zamluv si je a zajeď do kytar. Tam si můžeš všechny najednou vyzkoušet, porovnat a následně si vybrat :wink:
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Fizzy , projeď si bazar tady , za cenu 5-6tisíc rozhodně seženeš 100x lepší nástroj než ten Cort , či něco novýho za tu cenu ..
Tomas.Tajfun
last.fm: tarzancz
Bandzone: bandzone.cz/tajfun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Tajfun »

upřímně, po výměně snímačů a potenciometrů jsem byl se svou Squier Affinity velmi spokojen! Vydržela mi zři roky a i basáci s dražšími nástroji o ní mluvili kladně
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Mirus píše:na druhou stranu po roce a půl zkušeností jít ze s****y dimavery , do nic moc levné corty , je podle mě žalostný .. radši přišetři a projeď bazar .. víc tam toho najdeš , za menší prachy lepší nástroje ..
Přesně tohle jsem chtěl napsat hned jak jsem se podíval co si chce autor kupovat. Tohle by nikam nevedlo. Pořídíš si Corta za 3800 a za rok a půl budeš zase tam kde jsi teď. To tě můžu ujistit.

Po roce a půl už snad víš jestli tě to baví nebo ne. Pokud jsi s tou Dimaverkou vydržel do dneška tak ještě nějaký měsíc vydržíš a našetříš. Vždyť budou Vánoce. Od bráchy nebo segry pár korun od rodičů a babiček a něco svého a věr, že budeš mít solidní balík peněz.

Na bazaru se dají sehnat naprosto jiné věci. Mnohem více muziky za méně peněz. A jestli máš pocit, že ti tu nabízíme basky za 8tis a že je to moc. Tak věř, že stejně jednou basu za tyhle peníze koupíš. A tím, že mezi dimaverkou a pořádnou basou budeš mít ještě jeden mezistupeň tak akorát vyhodíš peníze.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

aivn86 píše:.. A tím, že mezi dimaverkou a pořádnou basou budeš mít ještě jeden mezistupeň tak akorát vyhodíš peníze.
To je přesně ono. Takže si počkej , přišetři , a pak kup už něco pořádnýho , protože když koupíš něco na způsob té Cortky , zbytečně to z tebe vytahá prachy a další rok,dva se budeš topit v nekvalitní base s hrozným zvukem .. Samozřejmě , oproti Dimavery to bude paráda , ale oproti tomu , co můžeš mít když si počkáš a přištříš , tak je to šmejd .. To já znám , tehdy jsem to tak měl , když jsem ze své první basy přestupoval na něco lepšího , dlouho sem se rozmýšlel , až jsem nakonec vybral velmi dobře (bazar samozřejmě)

Prostě nikam nespěchej ..
Durin

Příspěvek od Durin »

Tak, tak. Tou Cortkou bys akorát odložil to, co máš teď. Nakonec bys pak v budoucnu se 4 tisícema bědoval, že sis před půl rokem koupil za 4 tisíce Cortku a že kdyby sis je býval schoval, měl bys teď 8 tisíc na pořádnou basu.

Vyčkej! 8)
Fizzy

Příspěvek od Fizzy »

OK, díky moc za všechny rady.. ještě o tom popřemýšlím :roll:
Inwenco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Inwenco »

Mám ji a na pohodu. ladění drží, ovládání-snímače vše ok. Můžu jen doporučit.
BASS: CORT - ACTION To co bylo ... Jolana Superstar bass
KOMBO: LANEY - RB3
92% teenagerů poslouchá všechno+hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
Durin

Příspěvek od Durin »

Inwenco píše:Mám ji a na pohodu. ladění drží, ovládání-snímače vše ok. Můžu jen doporučit.
Četl sis alespoň trochu to všechno, o čem jsme tu psali?
Jestli je to tvoje první baskytara, tak chápu, že jsi spokojen. On ale už jednu, podobného ražení, má a po roce hraní chce lepší.
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“