crate - V33-212
Pravidla fóra
Re: crate - V33-212
Ahoj..chěl bych měnit lampy v tomto kombu..
Tak se chci zeptat jestli jste je už někdo měnil a s jakým výsledkem?? a jaké značky?
Díky za postřehy..
Tak se chci zeptat jestli jste je už někdo měnil a s jakým výsledkem?? a jaké značky?
Díky za postřehy..
Jde o to, co hraješ a jakej hledáš zvuk.
komba-zesilovace-reproboxy/lampy-flasky ... 8-160.html
Původně jsou v tom Sovteky(alespoň konec, o víkendu jsem na to koukal).
komba-zesilovace-reproboxy/lampy-flasky ... 8-160.html
Původně jsou v tom Sovteky(alespoň konec, o víkendu jsem na to koukal).
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
i předzes.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- Stratmaster
Pánové, měl bych dotaz - řeší se tu obecně CRATE V Series, jak koukám. Věc se má takhle. Kámoš chce pořizovat novej aparát, přičemž jeho představa je taková, že potřebuje hlavně pěknej čistej a kreslit chce krabkou. První co mě napadlo byl některej z CRATEů lampačů. Ovšem jeho rozpočet má limit 10.000,- a z toho padá v úvahu jen V-18 kombo...tam jsem měl obavy z výkonu, ale nic jinýho cenově nevyhovovalo. Pak mě osvítilo a mrkl jsem na bazar a našel jsem tohle:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =15&order=
A ještě tohle:
Je to dobrá náhoda, co? A teď jde o to, do čeho jít. Já bych se přikláněl k tomu stacku. Ta 50-ka mi připadá možná zbytečná, navíc má v konci 6L6, má to prej dělat hi-gain, ale vzhledem k tomu, že ten borec nebude zkreslení vůbec využívat, je to asi jedno, spíš si myslím, že s těma EL-84 by měl hezčí čistej než s 6L6...takže dotaz zní takhle: já bych šel do té V33h, ale jenom za předpokladu, že svou hlasitostí bude stačit na zkušebnu - to znamená bicí + basa + 2. kytara + zpěv. Hrajem heavy/thrash metal spíš s modernějším zvukem...Prostě jde o to, aby ta V33 hlasitostně stačila a nemusela se na zkoušce zbytečně tavit...však víte, co myslím. Pokud by to nestačilo, doporučil bych mu tu 50-ku. Tak co myslíte vy? Díkec...
A ještě tohle:
Je to dobrá náhoda, co? A teď jde o to, do čeho jít. Já bych se přikláněl k tomu stacku. Ta 50-ka mi připadá možná zbytečná, navíc má v konci 6L6, má to prej dělat hi-gain, ale vzhledem k tomu, že ten borec nebude zkreslení vůbec využívat, je to asi jedno, spíš si myslím, že s těma EL-84 by měl hezčí čistej než s 6L6...takže dotaz zní takhle: já bych šel do té V33h, ale jenom za předpokladu, že svou hlasitostí bude stačit na zkušebnu - to znamená bicí + basa + 2. kytara + zpěv. Hrajem heavy/thrash metal spíš s modernějším zvukem...Prostě jde o to, aby ta V33 hlasitostně stačila a nemusela se na zkoušce zbytečně tavit...však víte, co myslím. Pokud by to nestačilo, doporučil bych mu tu 50-ku. Tak co myslíte vy? Díkec...
Cort KX-5 BKM + Seymour Duncan SH-6/Squier Bullet Strat Sunburst → Planet Waves Custom Pro → Peavey "Redstripe" Bandit 112
Na cvičení: Crate Flex Wave 15R
Na cesty: VOX AmPlug LEAD → SHURE SRH 240
ta v50 a pred to nejaky overdrive (treba bad monkey nebo tube screamer) do dirty kanalu.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
pokud chce hrat nejaky blues/rock tak klidne V18/33 ..pokud vsak nejakkou vetsi prasarnu, tak urcite V50..V18 ma hezci clean ale bordel ztoho neleze ani s krabkou (resp, leze, ale ne ten badass) mel jsem V18, vymenil za V50 a jsem hodne hodne spokojeny..mam predtim blackstar HT dual a ma to fakt super zvuk...na HC/metal nebo i hutnejsi rock bych bral vsemi deseti V50, navic ma i efektovou smycku
...jinac smoazrejme, pred oba apce to chce nejakou krabicku, co se tyce V50 je zkresleny kanal bez krabky nepouzitelny, takze jak psal post nademnou clean channel a do toho krabku
edit: kdyz trosku prihodi
http://hudebnibazar.cz/index.php?katego ... rder=datum
trziste/p-blackstar-ht-dual-t22565.html#p384967
kombo je navic primo z brna...a myslim ze by mel na chvli vystarano
edit2: jinac, ona na zkusebnu staci i V18, ale thrash se to opravdu nehodi....na metaloviny V50, ten 6l6 konec tam zni mnohem lepe
...jinac smoazrejme, pred oba apce to chce nejakou krabicku, co se tyce V50 je zkresleny kanal bez krabky nepouzitelny, takze jak psal post nademnou clean channel a do toho krabku
edit: kdyz trosku prihodi
http://hudebnibazar.cz/index.php?katego ... rder=datum
trziste/p-blackstar-ht-dual-t22565.html#p384967
kombo je navic primo z brna...a myslim ze by mel na chvli vystarano
edit2: jinac, ona na zkusebnu staci i V18, ale thrash se to opravdu nehodi....na metaloviny V50, ten 6l6 konec tam zni mnohem lepe
- Dubla
- last.fm: http://www.last.fm/user/janvondra
- Kontaktovat uživatele:
V33 je problém spíš ve zkušebně ukočírovat, zkreslení z toho leze pěkný až když jí vytočíš hodně nahlas a to se zas nelíbí spoluhráčům... Jinak, co jsem měl možnost porovnat, tak má víc gainu než V18, ta jde jen dřív cranknout. A ještě za nic nestojí ten crate V-series box, stejně jako repra v kombíčkách, i moje homemade s levnejma celestýnama hraje líp...
Cort KX5 (RM Pickups RH+ & RH-) * Jolana Galaxis (2x Kent Armstrong P90)
Zoom G1Xon * EHX Double Muff * Behringer DD400
VHT Special 6 * home made 212 box (Celestion Classic Lead & Celestion V30) * kabel ProCo
VHT Special 6 * home made 212 box (Celestion Classic Lead & Celestion V30) * kabel ProCo
- Stratmaster
Tady nejde o zkreslení aparátu - to nebude vůbec využitý, kreslit bude pouze krabka. Jde o to, aby V33 dokázala hrát dost nahlas, aby se v metalové kapele bez problému prosadila na zkoušce. U V50 už nemám obavy. Že půjde o modernější zvuk jsem psal proto, že nám nejde o nějaký oldschool british metal, ale to neznamená, že to musí být vyloženě hi-gain. Jinak, abych to upřesnil, hrajeme spíš heavymetal thrashem pouze místy říznutý, takže thrashový zvuk není primární. Tady jde fakt především o ty hlasitosti. No a že ten reprobox nebude nic extra je jasný, ale celesťáky se do toho dají narvat dodatečně vždycky, případně, v případě toho stacku, se dá vyměnit reprobox...mně se víc zamlouvá ten halfstack, ale důležitej je dostatečnej výkon...a protože s lampáčema nemám zkušenosti, nejsem si jistej, zda to stačí - vím pouze to, že 30w lame tranzistor nemá moc šancí...
Naposledy upravil(a) Stratmaster dne 15.12.2010 22:16, celkem upraveno 1 x.
Cort KX-5 BKM + Seymour Duncan SH-6/Squier Bullet Strat Sunburst → Planet Waves Custom Pro → Peavey "Redstripe" Bandit 112
30W lampáč se slušnym a citlivym repro tě udělá hluchým
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
30w pseudotridy A pres dva repraky bude o mnoho hlasitejsi nez 50w tridy ab pres jedno repro...
ja s AC30 zabijim bez problemu bici aby nebyly skoro ani slyset... ale samozrejme od toho pak nemuzes cekat cisty zvuk... tyhle "britske" 30w lampace jsou neuveritelne hlasite, ale ciste cisty zvuk i nich clovek pro hrani v kapele asi nenajde, pro tyhle ucely ani nebyly stavene
Taky je to o repracich a jejich citlivosti - bracha ma 100w ab hlavu od marshalla a zene to pres 412 bednu engl s V60 reprakama (maji citlivost myslim cca 96db) a hraje mu to myslim cca stejne nahlas jako ten muj 212 30w Vox.
Spis bych resil zvuk a ne vykon... a jestli ti jde o cistoskvouci cisty zvuk bez naznaku zkresleni pro hrani s bubenikem prasetem, tak asi budes jak s V33 tak i s V50 na spatne adrese
To si proste nasetri na 100w hlavu a minimalne 212 box... Pokud nebdue vadit, ze ti to bude kreslit, tak to s 30w do 112 uhrajes naprosto s prehledem, s 212 bych se vubec nebal.
ja s AC30 zabijim bez problemu bici aby nebyly skoro ani slyset... ale samozrejme od toho pak nemuzes cekat cisty zvuk... tyhle "britske" 30w lampace jsou neuveritelne hlasite, ale ciste cisty zvuk i nich clovek pro hrani v kapele asi nenajde, pro tyhle ucely ani nebyly stavene
Taky je to o repracich a jejich citlivosti - bracha ma 100w ab hlavu od marshalla a zene to pres 412 bednu engl s V60 reprakama (maji citlivost myslim cca 96db) a hraje mu to myslim cca stejne nahlas jako ten muj 212 30w Vox.
Spis bych resil zvuk a ne vykon... a jestli ti jde o cistoskvouci cisty zvuk bez naznaku zkresleni pro hrani s bubenikem prasetem, tak asi budes jak s V33 tak i s V50 na spatne adrese
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
ikdyz pres to nekreslis apecem tak to je hoodne velky rozdil mezi krabkou pres V18 a V50, jsou jine tridy zesaku..kdyby zte v18 sel na zkusebnove hlasitosti tahat pekny high gain tak ho nemenim probuh..thrash zte V18 is krabkou nevytahnes...Stratmaster píše:Tady nejde o zkreslení aparátu - to nebude vůbec využitý, kreslit bude pouze krabka. Jde o to, aby V33 dokázala hrát dost nahlas, aby se v metalové kapele bez problému prosadila na zkoušce. U V50 už nemám obavy. Že půjde o modernější zvuk jsem psal proto, že nám nejde o nějaký oldschool british metal, ale to neznamená, že to musí být vyloženě hi-gain. Jinak, abych to upřesnil, hrajeme spíš heavymetal thrashem pouze místy říznutý, takže thrashový zvuk není primární. Tady jde fakt především o ty hlasitosti. No a že ten reprobox nebude nic extra je jasný, ale celesťáky se do toho dají narvat dodatečně vždycky, případně, v případě toho stacku, se dá vyměnit reprobox...mně se víc zamlouvá ten halfstack, ale důlležitej je dostatečnej výkon...a protože s lampáčema nemám zkušenosti, nejsem si jistej, zda to stačí - vím pouze to, že 30w lame tranzistor nemá moc šancí...
- Dubla
- Kontaktovat uživatele:
Z té V18 by to asi vážně nešlo, protože na zkušebnovou hlasitost už dost kreslí sama o sobě a nemusí si to sednout s distorzí z krabičky. V33 má víc headroomu...
- Stratmaster
Však V18 je dávno ze hry. Teď jde o to, zda V33 head nebo V 50 combo...asi toho borca pošlu obojí vyzkoušet a uvidí se...
Naposledy upravil(a) Stratmaster dne 15.12.2010 22:14, celkem upraveno 1 x.
- Dubla
- Kontaktovat uživatele:
Zvážil bych i http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum - za tu cenu neskutečná koupě...
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
V50...Stratmaster píše:Však V18 je dávno ze hry. Teď jde o to, zda V33 head nbo V 50 combo...asi toho borca pošlu obojí vyzkoušet a uvidí se...
- Stratmaster
Tak dneska jsme se z kámošema vrátili z výletu za V33 head do Oseku nad Bečvou, včera jsme v Bučovicích u Brna zkoušeli tu V50. Výsledek byl ten, že jsme se cestou z Oseku stavili rovnou pro tu V50. Čekal jsem to přesně obráceně, ale hlava ani kámoše, ani mě nepřesvědčila. Ne že by to nehrálo hezky, ale hrálo to úplně jinak než by bylo žádoucí. Byl to zaprvé strašnej křikloun, zadruhé charakter zvuku byl úplně jinde než V50. Nechtěl jsem tomu věřit, ale je to tak - je to přece jenom jiná třída zesilovače a rozdíl El-84 vs. 6L6 byl opravdu znát. Čistý kanál té V33 byl zbytečně ostrý a řezavý - a to jsme si hráli s ekvalizérem až do alelujá. A nakresloval už při relativně nízké hlasitosti, ovšem nijak příjemně. Když jsme do toho poslali zkreslení z krabičky, tak...jak to říct. Bez použití přepínače Presence to bylo děsně zahuhlaný (a opět jsme s ekvalizérem kroutili dost dlouho - marně), s Presence se to už dalo poslouchat, ale zvuk byl slitý a nekonkrétní. V50 přitom měla čistý velmi příjemný i na vyšší hlasitost a s krabičkou si rozuměla dokonale, krásně to tlačilo a zvuk byl čitelný a konkrétní. Docela mě to s V33 zklamalo. Hodně jsem si od té hlavy sliboval, ale hrála tak...britsky, jinak se to nedá říct, že na náš heavy/thrash to prostě nešlo použít. Umím si představit, že kdybychom hráli blues/classic rock, bylo by to to pravé ořechové, ale takhle bude ta V50 mnohem, mnohem lepší...
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
jaaaa to rikal
prosel sem tu samou cestu..jenom misto V33 sem mel V18, ale je to totozne..