Mám menší problém. Jedná se o to, že jsem si před časem koupil zvukovou kartu presonus fire studio project a ted se s ní pomalu seznamuji a učím.
Ovšem štve mě jeden zásadní problém, špatný odposlech. Poznám to především ve sluchátkách, když něco nahrávám. Zdá se mi(konkrétně u hlasu), že je hlas při live monitoringu hutnější a dá se říci, že je rozprostřen více do sterea. Připadá mi to, jako by byly 2 hlasy, ale druhý je o nějakých pár milisekund opozděn, což dělá dojem silnějšího hlasu, dále se jeví tóny jako dobré a nejsou tak moc určité. Ale když přestanu nahrávat, a nahrávku zpěvu si pustím offline, zmizí tam určitá ta nadablovanost hlasu, a hlas se jeví jako čistý tón, bez nějakého zpoždění, ale projeví se drobné intonační nedostatky například v koncovkách, které prostě při nahrávání nemůžu slyšet.
Hned prvně jsem vyloučil ozvěnu v místnosti, jelikož by se to projevovalo i když si nahrávku pustím nahranou, nezmizelo by to. Takže vyvozuji následující závěry:
1.Je problém v přenosu signálu, a signál dojde opozděn. Ovšem toto opozdění bych vnímal jako opoždění, ale ne jakoby dva hlasy vedle sebe.
2. Je možné že dochází k opoždění signálu, a druhý hlas neopozděný se mi objevuje v mé dutině ústní a přenáší se přes kosti a svaly do mých uší, kam dorazí dříve než hlas do sluchátek. Tím by tedy vznikl ten dvojitý hlas.
3.Nějaká pro mne neobjasnitelná závada, kterou zatím neznám.
Rád bych upozornil, že to není nějak extrémní, ale já osobně to slyším, a cítím že je tam něco špatně.
Byl bych rád kdyby někdo poradil, třeba i po SZ. Mám za to, že tam k nějakému opoždění signálu dochází, ale nedokážu si vysvětlit proč.
Jinak nahrávám na mic ART M ONE, zvukovku PRESONUS FIRE STUDIO PROJECT, tohle vše jde do počítače iMAC. Ze zvukovky mám vývod na sluchátka AKG k-121, nebo do monitorů tesla, do kterých to pouštím přes zesilovač SABA.
Nahrávací software je STUDIO ONE ARTIST z dílny presonus.
V software mě ale hlásí zvukovou kartu špatně. Místo presonus fire studio project mě ji hlásí jako presonus fire studio, což je uplně jiná zvukovka, dokonce i obrázek při softwaru je milný a ukazuje fakticky jen fire studio. To může být malý problém, ale taky třeba ten hlavní. A další rpblém je ještě v tom, že se mi nedaří zprovoznit takový jednoduchý ovladač/driver UNIVERSAL CONTROL, který byl ke zvukovce. Hlásí mi přihlášenou zvukovku, tentokrát správnou narozdíl od DAW, ale nelze se dostat do jejího prostředí, kde můžu nejspíš měnit hlasitosti jednotlivých kanálů a nevím co vše, ale rozjel jsem to ve windows, kde to mělo podobné funkce. Ale na OSX to nejede. Nebo možná jede, ale drobátko chybně.
Budu rád za všechny rady. Děkuji.