Když se kouknu na alba, která mě opravdu potěšila, tak sem jistě můžu zařadit Anatherma - We`re Here Because We`re Here, eponymní desku Birds of Tokyo a jejich živák Broken Strings Tour, konečně plnohodnotné CD od Dead Letter Circus (This Is the Warning), eponymní album The Unwinding Hours, X od Spock`s Beard a rozhodně Pyramid of the Sun od Maserati.
Jako dobré desky bych viděl ABIII od Alter Bridge, Nymf od Carptree, Re-Traced EP od Cynic, Missa Atropos od Gazpacho, Cohesion od Gyroscope, druhou desku Íon (Immaculada), album Oceansize s šíleným názvem Self Preserved While the Bodies Float Up, dále Someone Here is Missing od Pineapple Thief a nakonec i Age of the Fifth Sun od Wohmových oblíbených God Is an Astronaut
Chladným mě nechalo Nightmare od A7X (stejnak jsem to stáhnul jen ze zvědavosti kvůli Potnoyovi) a Final Frontier od Maidenů (asi jsem z nich už vyrostl nebo to není to, co to bývalo, nevím...) a bohužel i April Uprising od John Butler Tria (starší desky mě vzaly mnohem víc) a Dust Lane Yanna Tiersena (nic nového, no).
A co mě fakt zklamalo, bylo Emmotions and Commotions od Jeffa Becka - co tímhle chtěl říct, to fakt nechápu.
Pořád si nejsem jistý, kam zařadit Road Salt One od Pain of Salvation - ta deska je divná, ale zvláštním způsobem dobrá
Co vy a vaše hudební zážitky z roku 2010?