Mikrofon od sluchátek + software = demo

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
JFiremanS

Mikrofon od sluchátek + software = demo

Příspěvek od JFiremanS »

Zdravim. Přiznávám: nevím zda-li chci jen poradit nebo se pochlubit... zřejmě obojí, ovšem velice rád poradím lidem, kteří se chystají zbytečně utrácet.

Viděl jsem, že spoustě lidí, kteří vyhledávají pomoc, jak nahrát svoji živou hudbu ve výsledku postačí něco skromnějšího než to, co si spousta lidí představí za spoustou aparatur, monitorů, mikrofnů a celým Manhattanem reproboxů. Samozřejmě přeháním a věc zveličuji. I já po tomto, studiovou technikou obloženém bytě toužím :-). Ovšem pro ty, kteří si dokážou představit svůj chtěnný výsledek (co se kvality zvuku týče) a nemusí to být na 100% profesionální úrovni s technikou za statisíce, tak je řešení spousta. Některá se tu jistě na fóru dají najít, jiná se zase dají vymyslet, jak něco nahrát na levnej aparát a docílit dobré kvality.

Někoho zde možná rozčílim tím, že si poslechne moje díla až teď po přečtení několika řádků a zjistí, že to stojí absolutně za prd z hlediska masteringu i kvality zvuku (nemluvě o hráčské dovednosti téže)

Prezentuji songy ,,Story Of The Little Space´´ a ,,Timecraft´´ zde: http://bandzone.cz/bloodlinevoices
Kde (si myslím) stojí popřemýšlet o tom zda-li vám také nestačí k nahrání něčeho podobnémo pouze pomocí speakeru ze sluchátek za 300,- a trocha hraní si s časem u masteringového programu. Dokonce věřím, že se dají s těmy songy udělat o mnoho lepší kusy v takovém programu než jsem udělal já (v prozatím nejmenovaném softwaru se za profesionála vážně nepovažuji, prozatím postačili pouze slabounce pokročilé funkce).

Často všude vídám názvy audacity, traktor, reaper apod. Jedinkrát v životě jsem však zakopl úplnou náhodou na google o Magix music studio... pokud jste pouze videli prosím nevystrašte se :-) 1. Ano je to společnost, která vytváří i jiné výtvarné programy (což většinou není dobrá vlastnost společnosti je tak vidět že jde dost po penězích) 2. pokud jste někdy videli tu příšernou skládací hloupost ,,Magix music studio s číslem 15 třeba tak se nedivím vašemu rozčílení... nechci být sprostý raději přejdu k věci. Pokud si chcete hrát v profesionálnějším prostředí tak vřele i se zvukaři doporučuji na recording i mastering Magix music studio 12 deluxe. Tato verze je k nezaplacení po pár hodinách se člověk z orientuje a už nahrává.

Opakuji neberte do rukou novější verze, nebo z vás budou DJové ,,tohle přetáhnu sem, tady se vloží automaticky bicí, tamhle přetáhnu tenhle sample´´ vážně nedoporučuji.

Možná jsem dnes rozčilil i více lidí než jsem měl vůbec v plánu :-) Ale ti, kteří chtějí náhrávat tak by i měli chtít mít trocha trpělivosti u softwaru, rozhodně to není o mikrofonu za 20K ,- ale hlavně o tom si s tim pohrát . Nebuďte jako já a neutíkejte od toho když to hned nepůjde :) Buďte lepší a hoďte sem článek o tom, jak vám radio Beat přehrálo song nahranej na tom zažloutlým mikrofonu z pět a devadesátého :D

A co kdyby! Jen ať ten mikrofon praská, ať mizej basy zazpívejte i když to neumíte! Dnes už je ta hudba tak ,,vyumělkovaná´´ fádní, je to tak kvalitní až je to nudné... vzpomeňte na zvuk LP desek a popřemejšlejte nad počátky rocku jako Mc5, když začínali Rolling Stones (Keith Richards tu kytaru neuměl snad ani držet tehda a přesto to byla pecka muzika), The Doors (pro někoho tam jenom křičí nějakej feťák do mikrofonu ve schíze do každé noty, a jakej je to nářez) The Troggs... snad ani nemusim povídat :D je toho spousta byly to pecky tehda se to samozřejmě neproslavilo tim, že často ty nahrávky i zkušenosti stály za *****, (o historii se dočtete jinde), ale dnes se k tomu lidi vracej právě z tohoto důvodu. Je to prostě jiný.

Pokud mezi tyto lidi nespadáte, tak si zde do mě můžete kopnout ,,já to ustojim´´

Hodně štěstí s nahráváním a trpelivostí. :-) Ahoj Jaroslav S.
Naposledy upravil(a) JFiremanS dne 6.01.2011 17:20, celkem upraveno 1 x.
nooba

Re: Speaker od sluchátek + software = demo

Příspěvek od nooba »

ty nahrávky vůbec nezní špatně, v budoucnu budu chtít taky něco nahrát... Můžu tě případně požádat o pomoc?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jo souhlas - největší slabinu spatřuju v technice hry (akustická kytara), bicí mi moc nesedí v mixu a zdá se mi to nějak divně nareverbované; to je ale hlavně věcí mixu.

Jako na demo - proč ne?

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Myslím, že když projdu bandzone, bude tam spousta mnohem horších nahrávek vydávaných za demo... takže GZ ;)

Ale stejně tady reaguju jen proto, abych si rýpnul do názvosloví - speakerem od sluchátek bys toho totiž opravdu mnoho nenahrál :)
JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

nooba píše:ty nahrávky vůbec nezní špatně, v budoucnu budu chtít taky něco nahrát... Můžu tě případně požádat o pomoc?
No jistě, případnou pomoc jsem zde zapoměl uvést.

Jinak ostatním díky za chválu. Ohledne kytary, bicích apod. to už je věc člověka jak jsem psal to vím přesto děkuji je dobré to slyšet :)

Gl.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

... stejně tady reaguju jen proto, abych si rýpnul do názvosloví - speakerem od sluchátek bys toho totiž opravdu mnoho nenahrál...
a rypnuls tedy presne do ceho? ze tomu menici rika speaker? je to asi mirne nezvykle... ale proc ne? uz tu byly horsi vyrazy...
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

No, nevím, jestli bych nazývání mikrofonu reproduktorem bral jako mírně nezvyklé... a pokud jde o nějakou moji mezeru, budu rád poučen :D
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

on ale nemluvi o mikrofonu. ja sem to pochopil tak, ze zaklad toho povidani je prave o tom menici ze sluchatek a ze v tom je ten vtip. jinak by to trochu nedavalo smysl, psat o tom, ze nekdo neco nahrava mikrofonem....

a ohledne toho pouceni: nouze uci nejen Dalibora ... kdo nema mikrofon, pichne do vstupu sluchatko. treba jako nouzofka na skajpovani to funguje docela.

edit: mozna to naopak chapu spatne ja, a autor neni takovy hrdina, jak to z toho meho pohledu vypada. to je mozne taky ;)
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Paris píše:on ale nemluvi o mikrofonu. ja sem to pochopil tak, ze zaklad toho povidani je prave o tom menici ze sluchatek a ze v tom je ten vtip. jinak by to trochu nedavalo smysl, psat o tom, ze nekdo neco nahrava mikrofonem...
Už jsem tu někde psal, že jsem dřív nahrával tak, že jsem místo mikrofonu používal kvalitní sluchátka (pecky) a zvuk byl na demo v pohodě. (kámoš tak nahrával zkoušky snad 10 let, než si pořídil lepší výbavu)
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Hm, pravda, to mě vůbec nenapadlo :roll: :shock:
Pochopil jsem to tak, že je překvapen kvalitou tak levného mikrofonu ;)
*Beru sluchátka a strkám do mikrofonního vstupu* :D
Lady ZU

Příspěvek od Lady ZU »

Zdravím, takhle nahrávám necelý rok, audacity beat + skype mikrofon zpěv, ale není dobrej zvuk a fakt se poohlížím po něčem lepším, fakt, že samotný zpěv, mluvení do mikrofonů je jednodušší než tam dostat všechny nástroje, no pro ukázku zde http://soundcloud.com/lady-zu/kytarovka
JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

Musim se k tomu všemu vyjádřit, abych očistil pár jmen a také, abych udělal hlupáka ze sebe... zřejmě jsem se někde přiučil hlouposti neboť často slýchám lidi mluvit o speakeru, jako o mikrofonu (v počeštilém výrazu ovšem) takže chyba je na mé straně ano nejsem ,,hrdina´´ neboť jsem z 90% nahrával přes mikrofon a ne přes ,,speaker´´ Rád bych tedy změnil název tématu. Sice tu bude pár nejasností než si to někdo přečte až SEM ale důležitější je ten důvod pro někoho kdo vstoupí do tohoto tématu neboť je dobré dopředu vědět, že se jedná převážně o mikrofon a ne o repro :-)

(název tématu byl tedy změněn z: Speaker od sluchátek .... na Mikrofon od sluchátek ....)
Paris
Rádce

Re: Mikrofon od sluchátek + software = demo

Příspěvek od Paris »

:)
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“