Viděl jsem, že spoustě lidí, kteří vyhledávají pomoc, jak nahrát svoji živou hudbu ve výsledku postačí něco skromnějšího než to, co si spousta lidí představí za spoustou aparatur, monitorů, mikrofnů a celým Manhattanem reproboxů. Samozřejmě přeháním a věc zveličuji. I já po tomto, studiovou technikou obloženém bytě toužím
Někoho zde možná rozčílim tím, že si poslechne moje díla až teď po přečtení několika řádků a zjistí, že to stojí absolutně za prd z hlediska masteringu i kvality zvuku (nemluvě o hráčské dovednosti téže)
Prezentuji songy ,,Story Of The Little Space´´ a ,,Timecraft´´ zde: http://bandzone.cz/bloodlinevoices
Kde (si myslím) stojí popřemýšlet o tom zda-li vám také nestačí k nahrání něčeho podobnémo pouze pomocí speakeru ze sluchátek za 300,- a trocha hraní si s časem u masteringového programu. Dokonce věřím, že se dají s těmy songy udělat o mnoho lepší kusy v takovém programu než jsem udělal já (v prozatím nejmenovaném softwaru se za profesionála vážně nepovažuji, prozatím postačili pouze slabounce pokročilé funkce).
Často všude vídám názvy audacity, traktor, reaper apod. Jedinkrát v životě jsem však zakopl úplnou náhodou na google o Magix music studio... pokud jste pouze videli prosím nevystrašte se
Opakuji neberte do rukou novější verze, nebo z vás budou DJové ,,tohle přetáhnu sem, tady se vloží automaticky bicí, tamhle přetáhnu tenhle sample´´ vážně nedoporučuji.
Možná jsem dnes rozčilil i více lidí než jsem měl vůbec v plánu
A co kdyby! Jen ať ten mikrofon praská, ať mizej basy zazpívejte i když to neumíte! Dnes už je ta hudba tak ,,vyumělkovaná´´ fádní, je to tak kvalitní až je to nudné... vzpomeňte na zvuk LP desek a popřemejšlejte nad počátky rocku jako Mc5, když začínali Rolling Stones (Keith Richards tu kytaru neuměl snad ani držet tehda a přesto to byla pecka muzika), The Doors (pro někoho tam jenom křičí nějakej feťák do mikrofonu ve schíze do každé noty, a jakej je to nářez) The Troggs... snad ani nemusim povídat
Pokud mezi tyto lidi nespadáte, tak si zde do mě můžete kopnout ,,já to ustojim´´
Hodně štěstí s nahráváním a trpelivostí.