Výměna repra v HT-40

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna repra v HT-40

Příspěvek od bubucci »

U EVM jde o to, jak často bys to kombo přenášel, je nechutně těžký, ale zvuk má neuvěřitelně pevný a zahraje přesně to, co do něj pustíš.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jak jsem psal dřív - už teď je nechutně těžký (25 kg) a tahám ho dvakrát až třikrát týdně do zkušebny a zpět (autem samozřejmě, ale i tak se dost pronese - hlavně nahoru do patra). Narozdíl od HT-60 bohužel nemá madla na bocích, ale jen ucho nahoře.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

To má, ale myslím až ta 212 verze. A to pak ušetříš námahu za otravu typu, sakra já neprojdu dveřmi :D A zase to chytáš na chvíli za horní ucho.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Můžu projít bokem. :) Ucho tohle stejně neřeší...
... a já chtěl kombo kvůli mobilitě. :D
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Teorge

Příspěvek od Teorge »

No já měl problém bokem vlézt do výtahu. Musel jsem chytnout za ucho, vytočit a nést před sebou. Zase jiná jen, když to vezmou dva lidi každý z jedné strany, to by ani člověk neřekl, že nesou 30kg.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

25kg ještě taková hrůza není, kdybys měl tahat 35g AC30, tak bys věděl :D

Ale ne, věřím, že se to pronese, taky mám 25kg aparáty a nosí se to blbě. Ono se ti ale pronese i 15kg apec, to máš těžko. Tu váhu bych proto až tolik nehrotil, ty 3 kilečka navíc u EVM zas nebudou takový mazec...

Zkusil bych ale i ty Celestiony, když to vemeš z bazáče, tak na tom nic tratit nebudeš, leda tak kilo nebo dvě a to už tak hrozná finanční újma není, ne? Pokud hraješ teďko na polovinu výkonu s tím Celestýnem co tam je teď, tak pravděpodobně půjdeš po nandání třeba Vintage 30 a nebo G12H (mají vyšší citlivost než to, co tam máš teď) v Volume na aparátu trochu doleva... Pro mě je jak G12H tak i Vintage 30 takový rockový universal, každé to repro je úplně jiné, ten kdo miluje G12H většinou nemá rád Vintage 30 a naopak. Myslím, že stojí za to zkusit obě, na bazáči je seženeš za 1300-1500 Kč, mnohdy včetně pošty... Já debil třeba před časem prodal nový G12H za 1000 Kč včetně pošty (kytaty je tehdá měly levně, stejně tam s těma cenama u Celestýnů šachují až moc často :roll: ).
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

qwer píše:
Ale ne, věřím, že se to pronese, taky mám 25kg aparáty a nosí se to blbě. Ono se ti ale pronese i 15kg apec, to máš těžko. Tu váhu bych proto až tolik nehrotil, ty 3 kilečka navíc u EVM zas nebudou takový mazec...

.
Nevím jak ty nové klony z Asie, ale origoš původní EVM 12L z USA má poctivých 8,5 kg. Ještě doma dva mám. Jeden jsem nedávno osadil a že je v kombu i solidní výstupák Dynacord z r. 1966 a samozřejmě patřičný síťák pro 50W s 2 X EL34, šasi z 1,5 mm železa a kastle z 18mm překližky, raději jsem hned na kombo přidělal dvě madla. Dobře jsem udělal, kolem 30kg to mít bude určitě. Ale zase to hraje jako čapa.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

mmjuz píše:
qwer píše:

.
Nevím jak ty nové klony z Asie, ale origoš původní EVM 12L z USA má poctivých 8,5 kg. Ještě doma dva mám. Jeden jsem nedávno osadil a že je v kombu i solidní výstupák Dynacord z r. 1966 a samozřejmě patřičný síťák pro 50W s 2 X EL34, šasi z 1,5 mm železa a kastle z 18mm překližky, raději jsem hned na kombo přidělal dvě madla. Dobře jsem udělal, kolem 30kg to mít bude určitě. Ale zase to hraje jako čapa.
JJ já myslel jakože +3kg oproti Celestionu G12H nebo Vintage 30 (ty mají oba cca 5kg), asi to působí zmateně.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Aha, nepůsobí to zmateně, já jsem zmatený.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

U Pavla Horkého jsme vážili můj bývalý 1x12 box s EMVkem a bylo to 23kg.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak jsem konečně narazil na něco-více-říkající ukázku toho Jensena a docela se mi to zamlouvá. Ten zvuk je taková trochu pila, ale přitom není nepříjemný.
Kecy končí 2:05:

Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak... dnes jsem ve zkušebně hrál po delší době na Class A mód, kterému normálně chybí ty řezavější vyšší středy, ale když jsem si potom kvůli snaze zahrát jeden složitější riff sedl na gauč a byl jsem tak blíže ose vyzařování repra, najednou jsem je stejně slyšel. Bylo to něco, co sice neznělo zle, ale v ideálním případě by to tam být nemuselo a v nižších hlasitostech také není. Z čehož jsem si vyvodil, že to bude zkreslení, které má na svědomí reproduktor - tedy Celestion Seventy 80. Ostatně znělo to podobně jako to, co se mi nelíbí na V30. Jen trochu níž ve spektru. Přitom nešlo o žádnou závratnou hlasitost - cca 4/10. Další hřebíček do jeho rakve.

Mezitím jsem vyvodil, že pro začátek hledání vhodného repra má vzhledem k mým požadavkům nejlepší poměr cena/výkon Celestion Classic Lead, takže jsem za pěknou cenu objednal a čekám až skončí jim skončí dovolená. :)

Jen mě trochu zklamalo, když jsem si poslechl rozdíly mezi Celestion CL-80 a Mesa MC-90, protože právě Black Shadow se mi líbil ještě o dost více.
Oba vychází z Rola G12-80 (kterému by měla - podle toho, co jsem se dozvěděl - být MC-90 blíž), tak jen tak uvažuji, že možná tam by mohly vést mé další kroky. Ale na to je zatím příliš brzy.

Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Bummer píše:Mezitím jsem vyvodil, že pro začátek hledání vhodného repra má vzhledem k mým požadavkům nejlepší poměr cena/výkon Celestion Classic Lead,
Jsem ti to zhruba pred rokem psal :D
Abu píše:Pred 2ma mesicema jsem vymenil v kombu Celestion Seventy 80 za Classic Lead 80 a jsem naprosto spokojen, vic stredu, mene bzuceni ,....
Uz mam CL-80 ve dvou kombech a spokojenost.
Hraju výhradně na šrot.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Abu píše:
Bummer píše:Mezitím jsem vyvodil, že pro začátek hledání vhodného repra má vzhledem k mým požadavkům nejlepší poměr cena/výkon Celestion Classic Lead,
Jsem ti to zhruba pred rokem psal :D
Však ano a díky ti za to. Kvůli tomu jsem to téma zakládal - aby mi tu zkušenější pomohli trochu zúžit nabídku trhu. :)

Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

No, nevim jestli ja jsem zrovna zkusenejsi, jsou tu 100x vetsi borci... :oops:
Kazdopadne pak napis, jak jsi s novym reprakem spokojen.
Hraju výhradně na šrot.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak jsem měl možnost otestovat ten Classic Lead nahlas ve zkušebně a jsem nadšen. Zvuk se krásně zčitelnil a ty dva dB plus hafec středů jsou dost znát i na hlasitosti výsledného projevu. Měl měl jsem volume na půl desátou a bylo to i v tom sklepě se špatnou akustikou akorát.
V recenzi jsem uváděl, že není čistý zvuk kvůli přebytku basů úplně čitelný. S novým reprem už není ten problém aktuální. Basů je sice pořád opravdu habaděj - až jsem se divil. Ale hlavně je jim rozumět! Je fakt slyšet každá struna.

Takže výměnu továrního 70/80 za Classic Lead mohu s klidným svědomím doporučit každému majiteli tohoto macka. Jen se nesmí nechat zaskočit tou až nechutnou středovostí, když je reprák úplně nový. On se časem otevře.

A jinak těch dalších cca 1,5 kila navíc mi tedy radost neudělalo.

Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

To je pravda, ten reprak ma magnet velikej jako krava.
A zvukove vlastnosti si popsal presne! :)
Hraju výhradně na šrot.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“