Eizor píše:ale ty lišty taky potřebují zdroj 9V, takže to potřebuje taky zdroj.
Jistě, ale pokud budeš kupovat multizdroj, třeba pro začátek jen daisy chain, tak ho samozřejmě můžeš použít i k napájení lišty, napájecí zdířka by měla vypadat stejně jako u krabiček.
Už to mám vymyšlený. Abych nemusel kupovat zbytečně TB boxy na efekty bez TB zvlášť, koupím rovnou lištu (asi 5ku) a dám do ní efekty i s TB i bez TB, aby bylo správně pořadí. (takhle ušetřím, protože ta lišta stojí cca 3000kč a TB box 1000kč a ten je pro jeden efekt a lišta udělá to stejný jako TB box)
Pořád nevím, proč jsi tak posedlý tím TB. Máš snad nějaké vintage vybavení, že by na tom tak záleželo? Věřím, že ten ZOOM v bypassu žere zvuk, ale kupovat kvůli tomu hned 5-lištu, zvlášť když některé krabice budou mít TB? Pokud už si takhle dlouhou pořídíš, nezapomeň, ať má master switch, sice přijdeš o 1 smyčku, ale ta funkce je k nezaplacení. Taky se dělá 1 smyčka pro ladičku (tj. obětuješ ještě 1 smyčku), i když už je asi lepší mít ladičku s TB, nebo s dobrým bypassem a bufferem a mít ji jako ten chtěný jediný buffer na konci řetězce.
Jen ještě otázku. Která lišta je lepší? Od smrčky nebo widara? (osobně se mi víc líbí od smrčky)
Snad se ti ozve někdo, kdo je používá. Elektricky to bude asi srovnatelné, i když Smrčka je na kvalitu TB dost zatíženej, propojení uvnitř je snad plnými vodiči místo lankových, což podle něj taky hraje ve prospěch zvuku. Pak taky jeho TB zabere na PB míň místa (stejný rozměr dělá Pavel Horký, Hot Amps:
http://www.hotamps.com/speciality/). A je to celé jeho vlastní výroba, ty Widara TB lišty jsou asi v nějakých levných OEM krabicích pro footswitche (čímž neříkám, že nekvalitních; já použil pro svou lištu footswitch od Marshalla, byl to jeden z mála dostupných footswitchů s 5 přepínači, navíc poměrně levný).