Zdravím, přátelé.
Chci si pořídit nové digitální piano, staré klávesy přestáváví být dostačující. Zeptám se Vás tedy, jaký z následujících modelů byste vybrali Vy: Yamaha DGX-530 Casio CDP 200R Ashton StagePerformer500
Kdyžtak mi taky připište nějaké klady a zápory, popř. mi klidně doporučte něco jinýho, ale aby se to vešlo tak do 15 000 Kč (nějaká ta korunka navíc snad nebude problém). Ano, největším problémem jsou finance.
Předem moc díky.
Naposledy upravil(a) hatrson dne 16.01.2011 10:18, celkem upraveno 1 x.
v cem ti stare klavesy prastavaji byt dostacujici?
zvuky? (malo? nebo malo kvalitni?)
vybaveni? (mizerne doprovody? spatny sekvencer?)
klaviatura? (vadi ti uhoz? chces se priblizit pianovy mechanice?)
a chces co nejvic piano? nebo na tom tak nesejde?
(z tech tri zminenych bude asi nejvic legrace s tim Casiem, jestli ma klaviaturu aspon jako rada PX, Yamaha bude mit mozna par lepsich zvuku, ale naprd klaviaturu. o Ashtonu nevim nic....)
Naposledy upravil(a) Paris dne 11.01.2011 21:47, celkem upraveno 1 x.
Hraju už pár let na klavír, ale cvičím na klávesách, úhoz mi tam vážně chybí, ani ty zvuky už nejsou nic extra, reproduktory dosluhujou (staré tak 7 let, domácí hraní + na akcích). Mám Yamahy PSR-295. Jo a pitch bend by taky nebyl na škodu.
ohledne uhozu asi to Casio ... je to sice zvlastni, ale z tehletech tri spatnych voleb asi nejlepsi spatna volba ... klaviatura je o neco tuzsi a do piana ma jeste daleko, ale muj znamy (pianista) tvrdil, ze mu to vyhovuje...
zkus si na nej zahrat, kdyz nejsi uplnej neznalek, tak bys mohl v pohode poznat, jestli ti vyhovuje v tom kterem smeru....
jestli budes zkoumat dalsi moznosti a uvazovat nad zvysenim limitu, muze se objevit neco dalsiho (co by mohlo mit treba i tri pedaly jako piano....).
Rád bych zvýšil cenovou hranici, ale bohužel si to nemůžu dovolit. Jednak to je všechno, kolik do toho můžu vrazit, a druhak se během studia hůř vydělává... Klidně mr doporuč něco jiného, ovšem myslím, že lepší e-piana do 15 000 Kč se budou špatně shánět. Jedině z druhé ruky, ale do toho se mi moc nechce.
EDIT: Ještě jsem vybíral z dalších mašin, ale absence pitch bendu mně trochu vadila. Na množství zvuků nezáleží (stačí piano, nějaké ty varhany apod., nic extra nepotřebuju) a doprovod nepotřebuju vůbec, není třeba.
Heleď, na tom asi bude dost pravdy. Dobře, popřemejšlím nad tím pitchem. Já v tom právě viděl možné využití, ale když si to tak vezmu, využije se to spíše u kláves a syntetizérů než u piána...
neco jako skoro piano s pitchbendem je hodne malo obvykle ... jo, vejs narazis na masterkeyboard se slusnou kladivkovou mechanikou, ale v tehle (cenove) kategorii neni moc z ceho vybirat...
Aha, tak to jsem si ještě nezjistil. V tom případě asi vemu nějaký to digitální piano.
EDIT: No a když už jsme u toho, co si myslíte o Yamaze DGX-630 v porovnaní s tím, co mi tu radil nemous? Známý mi nabídl celý set včetně stojanu a pedálů za 17 000 Kč.
DGX 630 nie je klasické dig. piano. Je to niečo medzi dig. pianom a samohrajkou. Klasické dig. resp. stage piana sú P95 a SP170 . Záleží čo s tým chceš hrať. Ak si zvyknutý na samohrajku tak asi radšej DGX630 . Aj keď klaviatúra je horšia než na P95.
Pokud ti záleží na reproduktorech a kolečku, pak je šestsettřicítka jasná volba, máš tam spoustu zvuků navíc. Má to solidní kladívkovou mechaniku - stejná jako na P95 (u obou je GHS - dovolil bych si oponovat dovla). Akorát mi ta cena přijde trochu vysoká na to, že nová DGX 640 se prodává jen za 20 990 i se stojanem a pedálem.
Ano, uz jsem si take vsiml, ze maji stejnou kladivkovou mechaniku. Jinak co se ceny tyce, DGX-640 a 630 se lisi snad jen umistenim USB portu a mozna ma 640 trocu lepe udelany zvuky, ne?
Mimochodem, jsou velke rozdily mezi Graded Hammer Standard (GHS), Graded Hammer Action (GHA) a Graded Hammer (GH)?
Dobře. Díky za Vaše cenné rady. Škoda, že u nás je jenom jeden obchod s hudebními nástroji, ale ještě se tam podívám na ty klávesy.
EDIT: Heleďte, tak jsem teď psal do jednoho internetového obchodu, jestli by mi dokázali sehnat DGX-630 za cenu pod 17 000 Kč. Doporučili mi jakýsi Thomann SP-5500, že je to prý srovnatelná alternativa. Co je zač tohle piano? Je to vážně srovnatelné, nebo je na tom jeden z nich hůř?
Naposledy upravil(a) hatrson dne 15.01.2011 21:14, celkem upraveno 1 x.