Výběr digitální piana

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
hatrson

Výběr digitální piana

Příspěvek od hatrson »

Zdravím, přátelé.
Chci si pořídit nové digitální piano, staré klávesy přestáváví být dostačující. Zeptám se Vás tedy, jaký z následujících modelů byste vybrali Vy:
:arrow: Yamaha DGX-530
:arrow: Casio CDP 200R
:arrow: Ashton StagePerformer500

Kdyžtak mi taky připište nějaké klady a zápory, popř. mi klidně doporučte něco jinýho, ale aby se to vešlo tak do 15 000 Kč (nějaká ta korunka navíc snad nebude problém). Ano, největším problémem jsou finance. :roll:

Předem moc díky. :wink:
Naposledy upravil(a) hatrson dne 16.01.2011 10:18, celkem upraveno 1 x.
Paris
Rádce

Re: Výběr digitální piana

Příspěvek od Paris »

v cem ti stare klavesy prastavaji byt dostacujici?

zvuky? (malo? nebo malo kvalitni?)
vybaveni? (mizerne doprovody? spatny sekvencer?)
klaviatura? (vadi ti uhoz? chces se priblizit pianovy mechanice?)

a chces co nejvic piano? nebo na tom tak nesejde?

(z tech tri zminenych bude asi nejvic legrace s tim Casiem, jestli ma klaviaturu aspon jako rada PX, Yamaha bude mit mozna par lepsich zvuku, ale naprd klaviaturu. o Ashtonu nevim nic....)
Naposledy upravil(a) Paris dne 11.01.2011 21:47, celkem upraveno 1 x.
hatrson

Příspěvek od hatrson »

Hraju už pár let na klavír, ale cvičím na klávesách, úhoz mi tam vážně chybí, ani ty zvuky už nejsou nic extra, reproduktory dosluhujou (staré tak 7 let, domácí hraní + na akcích). Mám Yamahy PSR-295. Jo a pitch bend by taky nebyl na škodu.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ohledne uhozu asi to Casio ... je to sice zvlastni, ale z tehletech tri spatnych voleb asi nejlepsi spatna volba ... klaviatura je o neco tuzsi a do piana ma jeste daleko, ale muj znamy (pianista) tvrdil, ze mu to vyhovuje...

zkus si na nej zahrat, kdyz nejsi uplnej neznalek, tak bys mohl v pohode poznat, jestli ti vyhovuje v tom kterem smeru....

jestli budes zkoumat dalsi moznosti a uvazovat nad zvysenim limitu, muze se objevit neco dalsiho (co by mohlo mit treba i tri pedaly jako piano....).
hatrson

Příspěvek od hatrson »

Rád bych zvýšil cenovou hranici, ale bohužel si to nemůžu dovolit. Jednak to je všechno, kolik do toho můžu vrazit, a druhak se během studia hůř vydělává... Klidně mr doporuč něco jiného, ovšem myslím, že lepší e-piana do 15 000 Kč se budou špatně shánět. Jedině z druhé ruky, ale do toho se mi moc nechce.

EDIT: Ještě jsem vybíral z dalších mašin, ale absence pitch bendu mně trochu vadila. Na množství zvuků nezáleží (stačí piano, nějaké ty varhany apod., nic extra nepotřebuju) a doprovod nepotřebuju vůbec, není třeba.
nemous

Příspěvek od nemous »

Jestli nehraješ sólové zvuky jako el. kytara nebo foukací harmonika aj., pak bych na pitch-bendu nebazíroval.
Korg SP170 - 12 990 Kč
M-Audio ProKeys 88 - 14 716 Kč
Yamaha P95 - 16 490 Kč (doporučuji).
viz Audiotek
hatrson

Příspěvek od hatrson »

Heleď, na tom asi bude dost pravdy. Dobře, popřemejšlím nad tím pitchem. Já v tom právě viděl možné využití, ale když si to tak vezmu, využije se to spíše u kláves a syntetizérů než u piána...
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

neco jako skoro piano s pitchbendem je hodne malo obvykle ... jo, vejs narazis na masterkeyboard se slusnou kladivkovou mechanikou, ale v tehle (cenove) kategorii neni moc z ceho vybirat...
hatrson

Příspěvek od hatrson »

Jo, to chápu. Akorát jsem koukal na ty M-Audio ProKeys. Ty se mi dost líbí, ale bohužel nemají integrovaný reproduktor.
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

Všechny Masterkeyboardy, midi keyboardy, syntetizátory nemají reproduktory...Takže jestli chceš repráky, jedině Dig. piáno nebo Aranžér
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
hatrson

Příspěvek od hatrson »

Aha, tak to jsem si ještě nezjistil. V tom případě asi vemu nějaký to digitální piano.

EDIT: No a když už jsme u toho, co si myslíte o Yamaze DGX-630 v porovnaní s tím, co mi tu radil nemous? Známý mi nabídl celý set včetně stojanu a pedálů za 17 000 Kč.
dovla

Příspěvek od dovla »

DGX 630 nie je klasické dig. piano. Je to niečo medzi dig. pianom a samohrajkou. Klasické dig. resp. stage piana sú P95 a SP170 . Záleží čo s tým chceš hrať. Ak si zvyknutý na samohrajku tak asi radšej DGX630 . Aj keď klaviatúra je horšia než na P95.
hatrson

Příspěvek od hatrson »

Jsem zvyklý na obojí. Na běžné klávesy i na klasicné pianino. No každopádně si to ještě všechno projdu.
nemous

Příspěvek od nemous »

Pokud ti záleží na reproduktorech a kolečku, pak je šestsettřicítka jasná volba, máš tam spoustu zvuků navíc. Má to solidní kladívkovou mechaniku - stejná jako na P95 (u obou je GHS - dovolil bych si oponovat dovla). Akorát mi ta cena přijde trochu vysoká na to, že nová DGX 640 se prodává jen za 20 990 i se stojanem a pedálem.
hatrson

Příspěvek od hatrson »

Ano, uz jsem si take vsiml, ze maji stejnou kladivkovou mechaniku. Jinak co se ceny tyce, DGX-640 a 630 se lisi snad jen umistenim USB portu a mozna ma 640 trocu lepe udelany zvuky, ne?
Mimochodem, jsou velke rozdily mezi Graded Hammer Standard (GHS), Graded Hammer Action (GHA) a Graded Hammer (GH)?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

GHA jsem jeste nevidel, ale obecne pomerne ano. dojdi nekam, kde je maji vedle sebe, a urcite to poznas sam...
hatrson

Příspěvek od hatrson »

Dobře. Díky za Vaše cenné rady. Škoda, že u nás je jenom jeden obchod s hudebními nástroji, ale ještě se tam podívám na ty klávesy.

EDIT: Heleďte, tak jsem teď psal do jednoho internetového obchodu, jestli by mi dokázali sehnat DGX-630 za cenu pod 17 000 Kč. Doporučili mi jakýsi Thomann SP-5500, že je to prý srovnatelná alternativa. Co je zač tohle piano? Je to vážně srovnatelné, nebo je na tom jeden z nich hůř?
Naposledy upravil(a) hatrson dne 15.01.2011 21:14, celkem upraveno 1 x.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Ten Thoman může být výrazně jiný hlavně zvukem.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
hatrson

Příspěvek od hatrson »

Jakože by mohl mít horší samply?
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Ano i horší ale určitě jiné.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“