KARAOKE - jaký SW (aby to hezky hrálo)?

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
faazr

KARAOKE - jaký SW (aby to hezky hrálo)?

Příspěvek od faazr »

Uz nechci poslouchat KARAOKE, kde jsou jednotlive MIDI stopy syntetizovany zvukovou kartou notebooku, protoze se to proste poslouchat neda! Proto jsem stravil skoro 2 hodiny lustraci hudebnihofora.cz a nakonec musel zalozit nove tema, protoze jsem nenasel odpovedi na sve otazky (pokud zde jsou, omlouvam se - poslete mi prosim odkazy a tema karaoke muzete smazat).
Jestli jsem to spravne pochopil, jedina sance je .mid soubory posilat z PC (notebooku) pres nainstalovane midi rozhrani (USB to MIDI, ktere si musim koupit) bud do nejakeho nastroje (co ma MIDI IN a zvukove rejstriky) nebo do zvukoveho modulu. Oboji vlastnim (klavesy Roland JUNO stage a stary zv. modul Roland SoundCanvas 88Pro) ale nevim, jaky SW mam pouzit, abych mohl rucne pridelit midi kanaly rejstrikum v nastroji/modulu. Muzete mi pls nekdo poradit? Samozrejme bych nejradeji nejaky freeware nebo SW tak max. do 3 tisic a aby byl co nejjednodussi na ovladani, nic vic od toho nechci, zadny recording, mixing ani masterig, jenom KARAOKing!!! Diky moc predem...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: KARAOKE - jaký SW (aby to hezky hrálo)?

Příspěvek od Wohma »

A co pouzit tradicni zpusob odstraneni hlasu? Viz treba tato utilitka: http://www.stahuj.centrum.cz/multimedia ... -anything/
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
faazr

Příspěvek od faazr »

Jezis, sorry, ja jsem byl asi spatne pochopenej, ja KARAOKE chci a potrebuji pouzivat, jen se tady snazim o to, aby ten podklad pro zpev znel lepe, realisticteji, ne tak synteticky, takze shanim radu, jaky SW pouzivat na spravu (editaci a prehravani) MIDI souboru, ktere chci poustet z PC do klaves/zvukoveho modulu...
faazr

Příspěvek od faazr »

Ale v kazdym pripade za Karaoke Anything! diky - taky dobrej tip, neznal jsem to, tak jsem ten odkaz poslal kamaradovi na vyzkouseni, a on mi ted napsal (cituji): "Díky, ale zkusil jsem asi 5 songů a hrajou se zpíváním".
Tak nevím jestli je blbej ten SW nebo ten kamarad :-) Nekdy to musim vyzkouset...
Naposledy upravil(a) faazr dne 14.01.2011 12:37, celkem upraveno 2 x.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ne,musíš využít externí HW - lze použít i VSTi (virtuální nástroj) - stačí, aby byl kompatibilní s GM a měl alespoň tu jednu základní sadu zvuků. Universal Sound Module od Steinberg například (free). Pak je potřeba jen nějaký VSTi host, který umí přehrávat MIDI soubory.

Když to vezmu kolem a kolem, tak externím HW zase nemusíš až tak získat :wink:

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
faazr

Příspěvek od faazr »

Diky moc za vase nazory, ale stale nemam odpoved na svou puvodni otazku:
Jaky SW pouzivat na spravu (predevsim editaci a prehravani) MIDI souboru,
ktere chci poustet z PC do klaves/zvukoveho modulu?

Nejradeji bych nejaky freeware nebo SW tak do 3 tisic Kc a aby byl
co nejjednodussi na ovladani,
nic vic od toho nechci, zadny recording, mixing ani masterig,
jenom KARAOKing, dekuji za pochopeni...
Prosvistel jsem zde nekolik for a mam nejake tipy, ale nejsem z toho moc moudry,
vsechny ty softwery se mi zdaji prilis dokonale a sofistikovane (Cubase, Sonar, Ableton, Fruity...),
neexistuje neco jednodussiho?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

midi prehrava i windows media player. a na editaci muzes pouzit jakykoliv sekvencer.
http://www.google.com/#hl=en&q=freeware+midi+sequencer
faazr píše:Jestli jsem to spravne pochopil, jedina sance je .mid soubory posilat z PC (notebooku) pres nainstalovane midi rozhrani (USB to MIDI, ktere si musim koupit) bud do nejakeho nastroje (co ma MIDI IN a zvukove rejstriky) nebo do zvukoveho modulu.
a tohle rozhodne neni jedina sance. ale to uz tu nekdo rikal...
MircoEX

Příspěvek od MircoEX »

Ahoj Faazre!
Několik let používám VanBasco nebo Karaoke5. Dokonce i Cakewalk Pro 9 funguje. Na živé hraní s možností okamžitého čtení textu mi nejvíce vyhovoval VanBasco. Je to free a je velice jednoduchý.
Problém je, že dnešní Windows 7 nezpracovávají midi a nefunguje mi vše tak jak dřív, na W XP.
Pořídil jsem si i novou zvukovou kartu (M-Audio FastTrack) a stále bez efektu.
Kdybys náhodou věděl co s tím, budu ti moc vděčný za jakoukoli radu.
Díky Míra
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“