Uz nechci poslouchat KARAOKE, kde jsou jednotlive MIDI stopy syntetizovany zvukovou kartou notebooku, protoze se to proste poslouchat neda! Proto jsem stravil skoro 2 hodiny lustraci hudebnihofora.cz a nakonec musel zalozit nove tema, protoze jsem nenasel odpovedi na sve otazky (pokud zde jsou, omlouvam se - poslete mi prosim odkazy a tema karaoke muzete smazat).
Jestli jsem to spravne pochopil, jedina sance je .mid soubory posilat z PC (notebooku) pres nainstalovane midi rozhrani (USB to MIDI, ktere si musim koupit) bud do nejakeho nastroje (co ma MIDI IN a zvukove rejstriky) nebo do zvukoveho modulu. Oboji vlastnim (klavesy Roland JUNO stage a stary zv. modul Roland SoundCanvas 88Pro) ale nevim, jaky SW mam pouzit, abych mohl rucne pridelit midi kanaly rejstrikum v nastroji/modulu. Muzete mi pls nekdo poradit? Samozrejme bych nejradeji nejaky freeware nebo SW tak max. do 3 tisic a aby byl co nejjednodussi na ovladani, nic vic od toho nechci, zadny recording, mixing ani masterig, jenom KARAOKing!!! Diky moc predem...
KARAOKE - jaký SW (aby to hezky hrálo)?
Pravidla fóra
Re: KARAOKE - jaký SW (aby to hezky hrálo)?
A co pouzit tradicni zpusob odstraneni hlasu? Viz treba tato utilitka: http://www.stahuj.centrum.cz/multimedia ... -anything/
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Jezis, sorry, ja jsem byl asi spatne pochopenej, ja KARAOKE chci a potrebuji pouzivat, jen se tady snazim o to, aby ten podklad pro zpev znel lepe, realisticteji, ne tak synteticky, takze shanim radu, jaky SW pouzivat na spravu (editaci a prehravani) MIDI souboru, ktere chci poustet z PC do klaves/zvukoveho modulu...
Ale v kazdym pripade za Karaoke Anything! diky - taky dobrej tip, neznal jsem to, tak jsem ten odkaz poslal kamaradovi na vyzkouseni, a on mi ted napsal (cituji): "Díky, ale zkusil jsem asi 5 songů a hrajou se zpíváním".
Tak nevím jestli je blbej ten SW nebo ten kamarad
Nekdy to musim vyzkouset...
Tak nevím jestli je blbej ten SW nebo ten kamarad
Naposledy upravil(a) faazr dne 14.01.2011 12:37, celkem upraveno 2 x.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ne,musíš využít externí HW - lze použít i VSTi (virtuální nástroj) - stačí, aby byl kompatibilní s GM a měl alespoň tu jednu základní sadu zvuků. Universal Sound Module od Steinberg například (free). Pak je potřeba jen nějaký VSTi host, který umí přehrávat MIDI soubory.
Když to vezmu kolem a kolem, tak externím HW zase nemusíš až tak získat
P.
Když to vezmu kolem a kolem, tak externím HW zase nemusíš až tak získat
P.
Diky moc za vase nazory, ale stale nemam odpoved na svou puvodni otazku:
Jaky SW pouzivat na spravu (predevsim editaci a prehravani) MIDI souboru,
ktere chci poustet z PC do klaves/zvukoveho modulu?
Nejradeji bych nejaky freeware nebo SW tak do 3 tisic Kc a aby byl
co nejjednodussi na ovladani,
nic vic od toho nechci, zadny recording, mixing ani masterig,
jenom KARAOKing, dekuji za pochopeni...
Prosvistel jsem zde nekolik for a mam nejake tipy, ale nejsem z toho moc moudry,
vsechny ty softwery se mi zdaji prilis dokonale a sofistikovane (Cubase, Sonar, Ableton, Fruity...),
neexistuje neco jednodussiho?
Jaky SW pouzivat na spravu (predevsim editaci a prehravani) MIDI souboru,
ktere chci poustet z PC do klaves/zvukoveho modulu?
Nejradeji bych nejaky freeware nebo SW tak do 3 tisic Kc a aby byl
co nejjednodussi na ovladani,
nic vic od toho nechci, zadny recording, mixing ani masterig,
jenom KARAOKing, dekuji za pochopeni...
Prosvistel jsem zde nekolik for a mam nejake tipy, ale nejsem z toho moc moudry,
vsechny ty softwery se mi zdaji prilis dokonale a sofistikovane (Cubase, Sonar, Ableton, Fruity...),
neexistuje neco jednodussiho?
midi prehrava i windows media player. a na editaci muzes pouzit jakykoliv sekvencer.
http://www.google.com/#hl=en&q=freeware+midi+sequencer
http://www.google.com/#hl=en&q=freeware+midi+sequencer
a tohle rozhodne neni jedina sance. ale to uz tu nekdo rikal...faazr píše:Jestli jsem to spravne pochopil, jedina sance je .mid soubory posilat z PC (notebooku) pres nainstalovane midi rozhrani (USB to MIDI, ktere si musim koupit) bud do nejakeho nastroje (co ma MIDI IN a zvukove rejstriky) nebo do zvukoveho modulu.
Ahoj Faazre!
Několik let používám VanBasco nebo Karaoke5. Dokonce i Cakewalk Pro 9 funguje. Na živé hraní s možností okamžitého čtení textu mi nejvíce vyhovoval VanBasco. Je to free a je velice jednoduchý.
Problém je, že dnešní Windows 7 nezpracovávají midi a nefunguje mi vše tak jak dřív, na W XP.
Pořídil jsem si i novou zvukovou kartu (M-Audio FastTrack) a stále bez efektu.
Kdybys náhodou věděl co s tím, budu ti moc vděčný za jakoukoli radu.
Díky Míra
Několik let používám VanBasco nebo Karaoke5. Dokonce i Cakewalk Pro 9 funguje. Na živé hraní s možností okamžitého čtení textu mi nejvíce vyhovoval VanBasco. Je to free a je velice jednoduchý.
Problém je, že dnešní Windows 7 nezpracovávají midi a nefunguje mi vše tak jak dřív, na W XP.
Pořídil jsem si i novou zvukovou kartu (M-Audio FastTrack) a stále bez efektu.
Kdybys náhodou věděl co s tím, budu ti moc vděčný za jakoukoli radu.
Díky Míra