Pink Floyd

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
fixja
last.fm: http://www.last.fm/user/predatorjf
Bandzone: http://bandzone.cz/letrourou

Re: Pink Floyd

Příspěvek od fixja »

John M. William píše:S tim Havlem to zní zajímavě.. Stejně si myslím, že kniha sepsaná z pohledu člena bude trochu.. obsáhlejší a plnější než když o ní píše fanoušek (narážím na knihu Nicolase Schaffnera). Čte se to dobře? Pustil jsem se totiž do té Nicolasovo knihy. Už na začátku mi táta říkal, že se nečte dobře a měl pravdu. Přijde mi to zdlouhavý, suše psaný.. Kdybych nebyl jejich fanoušek, asi bych jí nečetl dál.
No čte a nečte se to dobře. Je to z pohledu člena, takže tam občas rozepíše něco, po čem jsem moc neprahl a někdy nudí. Ale je tam spousty zajímavým a poutavých příběhů. Viz. způsoby nahrávání různých písní, vznik písní, ale popisuje tam i vztahy ve skupině, kdy se Waters "dostával k moci" atd... Rád bych si jí klidně přečetl znova, (četl jsem ji tak půl roku zpět) už jen proto, že jsem se dozvěděl zase nové věci, co se pak dají dát do souvislostí a kouká se na příběh zase trošku jinak...
Jasné, kdo není fanoušek, toho kniha moc nepotěší, není to uměle vytvořený příběh, aby byl co nejvíce poutavý. Ale pro fanoušky... ¡El libro muy genial!
John M. William

Příspěvek od John M. William »

fixja píše:
John M. William píše:S tim Havlem to zní zajímavě.. Stejně si myslím, že kniha sepsaná z pohledu člena bude trochu.. obsáhlejší a plnější než když o ní píše fanoušek (narážím na knihu Nicolase Schaffnera). Čte se to dobře? Pustil jsem se totiž do té Nicolasovo knihy. Už na začátku mi táta říkal, že se nečte dobře a měl pravdu. Přijde mi to zdlouhavý, suše psaný.. Kdybych nebyl jejich fanoušek, asi bych jí nečetl dál.
No čte a nečte se to dobře. Je to z pohledu člena, takže tam občas rozepíše něco, po čem jsem moc neprahl a někdy nudí. Ale je tam spousty zajímavým a poutavých příběhů. Viz. způsoby nahrávání různých písní, vznik písní, ale popisuje tam i vztahy ve skupině, kdy se Waters "dostával k moci" atd... Rád bych si jí klidně přečetl znova, (četl jsem ji tak půl roku zpět) už jen proto, že jsem se dozvěděl zase nové věci, co se pak dají dát do souvislostí a kouká se na příběh zase trošku jinak...
Jasné, kdo není fanoušek, toho kniha moc nepotěší, není to uměle vytvořený příběh, aby byl co nejvíce poutavý. Ale pro fanoušky... ¡El libro muy genial!
Až dam dohromady pár kaček, vim co koupit. To jo no, je tam ale dobře popsaný příběh Barretta, je hrozný co se za tu chvilku stalo kvůli něčemu jako LSD.. Skočnil jsem někde v době, kdy se Dave stal následníkem Syda a nějak se nedonutim k tomu, abych to četl dál.. Je tam spoustu informací, ale je to psané nějak divně. Ten Sydův příběh byl obsáhý a nenudil, ale když se čte jen o tom, jak hráli tam a tam a jak nahrávali a kdo byl producentem... A vůbec tam nebylo třeba zmíněno o Arnold Layne jak točili klip a ani Sydovo poslední skladba Jugband Blues (pokud jsem četl dobře, občas jsem asi něco přeskočil, četl jsem to při hodinách :D)

Jinak mně štve, jak upadá diskuze právě o takové kapele jakou jsou (byli) Pink Floyd =( Podle mně si zaslouží více pozornosti než 7 stránek příspěvků.

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?

Tabulatury hudbě škodlivé.
John M. William

Ten klavírista asi není Kamen co?
Obrázek
Obrázek
Obrázek

fixja

Příspěvek od fixja »

John M. William píše:Ten klavírista asi není Kamen co?
Určitě dobrá investice do knížky, kdyby jsi jí přečetl, tak dotaz nebude znít "Ten klavírista asi není Kamen, co?" ale "Ten klavírista bude Kamen, co?" Protože o něm tam taky hodně píší, o jejich spolupráci, hrál jim i na desce tuším a s Gilmourem udělal pár koncertů. Byla by velká náhoda, aby to byl jen někdo hodně podobný... :)
Jinak je to perfektní, hodně se to nakonec rozjelo, to jsem ani nečekal. A ta španělka má úžasný zvuk.
John M. William

fixja píše:
John M. William píše:Ten klavírista asi není Kamen co?
Určitě dobrá investice do knížky, kdyby jsi jí přečetl, tak dotaz nebude znít "Ten klavírista asi není Kamen, co?" ale "Ten klavírista bude Kamen, co?" Protože o něm tam taky hodně píší, o jejich spolupráci, hrál jim i na desce tuším a s Gilmourem udělal pár koncertů. Byla by velká náhoda, aby to byl jen někdo hodně podobný... :)
Jinak je to perfektní, hodně se to nakonec rozjelo, to jsem ani nečekal. A ta španělka má úžasný zvuk.
Jsem právě procházel pár koncertů a najednou koukam, že za klavírem sedí někdo, kdo vypadá jako Kamen. Tak si říkam, jestli to je on nebo není, protože jsem myslel, že jeho obor je jen práce dirigenta a skladatele. Nevěděl jsem, že hraje i na klavír a další nástroje takhle po koncertech. To jo no, byla by to náhoda, když já se chci radši vždycky ujistit, abych hned neříkal - Tady hraje Kamen s Pink Foyd a pak mi někdo řekl - Co kecáš, to Kamen není.. :D Je to perfektní, nejprve mi to připadalo takové suché, pak se to začalo rozjíždět a pak to solo..
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Elmoore

Příspěvek od Elmoore »

ten koncert je strasna bomba, videl som ho snad 8x a stale ma bavi :)

:wink:
Obrázek
ruky(každá ľavá)-->Dunlop Jazz III/Stuby 1.0-->Ibanez RG370DX ,Ibanez V72ECE --> Guitar Rig 4+milion presetov
krabičky:ZveX Fuzz Factory, DoD Yngwie J. Malmsteen 308, Ibanez TS-9/808 modded , MXR Phase 45 - homemade
John M. William

Elmoore píše:ten koncert je strasna bomba, videl som ho snad 8x a stale ma bavi :)

:wink:
To místo mi přijde povědomé.. :D Nemáte někdo link na celý koncert?

Edit - nalezeno ;)
Obrázek
Obrázek
Obrázek

fixja

Příspěvek od fixja »

Co říkáte na solovou dráhu Waterse? Musím říct, že je to slabota... Jasné, že nad průměrné alba vyčnívá, ale pokud si někdo pouští Waterse, čeká Floydovský nářez a ono je to úplně něco jiného... :)
Přijde mi to fajn, ale není to ono. Strašně mě chybí Gilmourova sola... Proto solová dráha Gilmoura je pro mě omnohem bližší a lepší.
Taky proto mám dnes večer v plánu Remember That Night v HD, už se nemůžu dočkat... Viděli jste to někdo?
EDIT: Ten bubeník na posledním videu je levák?
pehve

Příspěvek od pehve »

Ten bubeník na posledním videu je levák?
ano
VratikSlayer

Příspěvek od VratikSlayer »

fixja píše:Co říkáte na solovou dráhu Waterse? Musím říct, že je to slabota... Jasné, že nad průměrné alba vyčnívá, ale pokud si někdo pouští Waterse, čeká Floydovský nářez a ono je to úplně něco jiného... :)
Přijde mi to fajn, ale není to ono. Strašně mě chybí Gilmourova sola... Proto solová dráha Gilmoura je pro mě omnohem bližší a lepší.
Taky proto mám dnes večer v plánu Remember That Night v HD, už se nemůžu dočkat... Viděli jste to někdo?
Já mam radši Gilmoura, co se týče zpěvu, ale Waters je prostě lepší skladatel...
Pros and Cons of hitchhiking je snad nejosobnější a nejpoetičtější deska, kterou jsem kdy slyšel.
John M. William

VratikSlayer píše:
fixja píše:Co říkáte na solovou dráhu Waterse? Musím říct, že je to slabota... Jasné, že nad průměrné alba vyčnívá, ale pokud si někdo pouští Waterse, čeká Floydovský nářez a ono je to úplně něco jiného... :)
Já mam radši Gilmoura, co se týče zpěvu, ale Waters je prostě lepší skladatel...
Pros and Cons of hitchhiking je snad nejosobnější a nejpoetičtější deska, kterou jsem kdy slyšel.
Je fakt, že většina toho, co u Pink Floyd v době od animals až po Watersův odchod vzniklo, měl na svědomí právě Waters i když dřív přispívali všichni. Gilmourův podíl je sice značně menší, ale za to hodně podstatný. Gilmourova tvorba je mi bližší než Watersova, ale spojení těhle dvou je nezaměnitelné. Je škoda, že Waters udělal co udělal i když na to měl svým způsobem právo (mám na mysli to, že si do tvorby nenechal kecal a pak prohlásil, že nebude členem, když všechno skládá on). Když porovnám písničky Waters vs. David Gilmour/Pink Floyd, vítězí Gilmour. Bude to hodně tím, že zpívá a i když má Waters po boku Doyla (nebo měl, nevím, nezajímám se o něj), který zpívá hodně dobře, dá každý přednost spíš Gilmourovi.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

fixja

Příspěvek od fixja »

Waters za dob Pink Floyd skládal krásně, to ano. Ale je mu to prd platný, když se (možná to je tím, že už nehrát s Floydy) nedokázal překonat. Krom toho, jedno z nejoblíbenějších alb Floydů mám The Division Bell, takže to není o tom, že je jediný dobrý skladatel. Kdežto, dovolil bych si tvrdit, že Gilmour je jediný dobrý kytarista, co se k této hudbě hodí o zpěvu nemluvě...
Jinak, Remember that night shlédnuto a vhřele doporučuji všem příznivcům Pink Floyd a Gilmoura. Takhle si představuji ten feeling... :)
Elmoore

Příspěvek od Elmoore »

Ja citim v kazdej piesni od Watersa tú "wallovitosť" (neviem ako to vyjadrit, ale chcel som povedat to ze hociaka pesnicka mi pride ako by bola niekde medzi albummy Wall a Final cut) inak co sa mi paci na Floyde najviac su prave Gilmourove sola a spev, Waters ma dobre texty a aj taka Comfortably numb bez neho na mikrofone mi príde o nieco slabsia...ale ten koniec zariadi Gilmour a ja mozem znovu a znovu zostat stat s otvorenými ustamy presne tak ako ked som to solo pocul prvy krat...

najoblubenejsie albumy (bez poradia) - DSOTM,Animals,Wish you ... , The Wall,Division Bell,Meedle,Saucerful of secrets.. :)
Obrázek
ruky(každá ľavá)-->Dunlop Jazz III/Stuby 1.0-->Ibanez RG370DX ,Ibanez V72ECE --> Guitar Rig 4+milion presetov
krabičky:ZveX Fuzz Factory, DoD Yngwie J. Malmsteen 308, Ibanez TS-9/808 modded , MXR Phase 45 - homemade
John M. William

U comfortably se mi líbí hodně podání Ricka a spol. na pulse..

Obrázek
Obrázek
Obrázek

fixja

Příspěvek od fixja »

Elmoore píše:Ja citim v kazdej piesni od Watersa tú "wallovitosť" (neviem ako to vyjadrit, ale chcel som povedat to ze hociaka pesnicka mi pride ako by bola niekde medzi albummy Wall a Final cut) inak co sa mi paci na Floyde najviac su prave Gilmourove sola a spev, Waters ma dobre texty a aj taka Comfortably numb bez neho na mikrofone mi príde o nieco slabsia...ale ten koniec zariadi Gilmour a ja mozem znovu a znovu zostat stat s otvorenými ustamy presne tak ako ked som to solo pocul prvy krat...

najoblubenejsie albumy (bez poradia) - DSOTM,Animals,Wish you ... , The Wall,Division Bell,Meedle,Saucerful of secrets.. :)
Není zde nic s čím nemohu souhlasit... :)
John: Ano, to je opravdu nádhera. Na Remember that night to tak trošku zabil zpěv Bowieho, ale když si to pouštím počtvrté, tak mi už tak hrozný nepříjde, asi to je taky o zvyku... Ale to byla asi tak jediná špatná stránka koncertu, jinak úplně výborný. A Bowie se zase velice vyznamenal při zpěvu Arnold Lane, to mu vyloženě sedlo...
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Já teda Watersův zpěv nemám rád, ale aspoň nezpívá falešně. Rickův zpěv dost často falešný je.
Elmoore

Příspěvek od Elmoore »

Jester píše:Já teda Watersův zpěv nemám rád, ale aspoň nezpívá falešně. Rickův zpěv dost často falešný je.
on tiež nie je spevák :) ani sa nanho nikdy nehral, ked spieval tak parkrat pri Gilmouruvých koncertoch :wink:
Obrázek
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Elmoore píše:
Jester píše:Já teda Watersův zpěv nemám rád, ale aspoň nezpívá falešně. Rickův zpěv dost často falešný je.
on tiež nie je spevák :) ani sa nanho nikdy nehral, ked spieval tak parkrat pri Gilmouruvých koncertoch :wink:
Já to vím, reagoval jsem jenom na příspěvek JMW.
Jinak na Echoes Rick zpívá společně s Gilmourem, takže ne jenom na Gilmourových koncertech.
Elmoore

Příspěvek od Elmoore »

Jester píše:
Elmoore píše:
Já to vím, reagoval jsem jenom na příspěvek JMW.
Jinak na Echoes Rick zpívá společně s Gilmourem, takže ne jenom na Gilmourových koncertech.
"Time", "Echoes" Syd Barrett compositions "Astronomy Domine" and "Matilda Mother" :wink: :) ale z toho co Floydi vydali je fakt minimum
Obrázek
John M. William

Já jeho zpěv nesnášim.. Na desce budiž, podání "we don't need more education" či další písně ze zdi se mi líbí (mother, hey you mam pocit, že zpívá taky on), ale živě fakt ne. Souhlasim s tim, že Rickův zpěv někdy falešný je, ale zase není tak suchý jako Watersovo (či jak to říct).
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“