Fender jazzmaster

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
pAdám
Bandzone: http://bandzone.cz/sorryholka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pAdám »

asi do ní vážně pudu,na tom jeho knalu sou moc pěkný videa...ta kytara má vážne užasnej zvuk
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

jeste by me zajimalo:
ty klasicky jazzmasterovsky snimace jsou "neco jako P90"?
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Dá se to tak říct, ale není to uplně nejlepší varianta...jsou to typem singly, ale mají plnější a kulatější zvuk...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Re: Fender jazzmaster

Příspěvek od nozaki »

Docela novej zajimavej postreh...Hraju pres delanyho jazzmastera, ktery ma u kobyly mini hb dimarzio Super distortion a zvuk ma fakt hutnej a prosadi se bez problemu.No a na zkousce jsem se potkal s kamosem z jiny kapely, ktery ma jazzmastera MIJ.tak jsem si to pro zajimavost porovnal.

Rozdil je znatelnej pri cistym zvuku, kdy japonec je opravdu cistej a takovej az plechovej bez sustainu.
Pri zkreslenym zvuku jsou ale rozdily minimalni.Japonec je spis malinko vic citelnejsi ve vyskach.Cekal jsem markantni rodily, ale nedockal jsem se.Je to teda asi hodne o aparatu a efektech.Kdysi jsem vlastnil japonce ktery hral přes JCM 900 fakt nic moc.Ted pres Laneyho s 6L6-kama znel japonec fakt dobre.Mam teda na zesiku nastavenej jen cistej kanal a hraju pres rata,big muffa a turbo rata (jako booster).Coz dela asi taky hodne.Fakt me prekvapilo, ze ten Jazzmaster MIJ hral uplne jinak nez pred par lety.Jedina vec,ktera mne malicko vadila byli tenoucky prazce.
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja verim ze to hralo dobre, rat si podle me dobre rozumi se singlama. hlavne tyhle krabky vicemene orezou basy a vysky, takze to neni tak ujeceny a ubrinkany. me se obecne s JCM900 singly nelibily (moc se mi s ni nelibily ani hb, ten zesak ma takovej svuj charakter kterej moc nemusim). krkovej snimac na dobrym jazzmasteru je pro me perfektni na crunche a jednotonovy valivy riffy, kobylkovej bych pouzil mozna tak na country nebo morricone zvuky.

navic jsou ty fendery hrozne kus od kusu, jazzmastery jsem moc v ruce neporovnaval ale treba jaguary jsou stejne rozkolisany jako straty. myslim ze jazzmastery na tom budou podobne.
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

Tak mne to nedalo a koupil jsem od R.M. Pickups snimac P90, ktery je nejvice podobny jazzmaster snimacum.No a zjistil jsem, ze se singlem u kobyly mne ted ta kytara hraje daleko lip.Oproti HB od Dimarzia, je daleko citelnejsi, ale pritom docela podobna co se tyce charakteristiky zvuku.

Jinak tohle by me zajimalo, kolik to bude stat a jak to vubec bude hrat.
Jazzmaster pro chudy :-)

http://www.squierguitars.com/products/s ... 0302800550
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

nozaki píše:Jinak tohle by me zajimalo, kolik to bude stat a jak to vubec bude hrat.
Jazzmaster pro chudy :-)

http://www.squierguitars.com/products/s ... 0302800550
Konečně. Už jsem se bál, že Squier úplně zaspal a nejlevnější jazzík bude za dvacet z Mexika. Jagmaster má s Jaguarem a Jazzmasterem společný jen tvar, jinak je to strat, ale tenhle hardtail by měl mít ten správný jazzmasteří zvuk a slušný sustain. Tipoval bych, že to bude zároveň i odpověď na customshopového křížence Jazzmastera s telátkem. Co je to vlastně za kobylu? Duosonicovská?
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

Tak cena bude kolem 7-mi tis.
http://www.thomann.de/cz/fender_squier_ ... ster_2.htm
Kazdopadne moc nechapu, kdyz uz teda squier zacne delat kopii Jazzmastera, tak proc ji neudela poradne.

Snimace OK,Javorovy krk se da taky prejit,ale kobylka skrz...(bude mit sice vetsi sustain,ale nebude pripominat jazzmastera).Prepinac snimacu nahore...to je vec kterou mne na kytarach hrozne vadi,protoze si do toho strejcham rukou.Myslim,ze ho meli zachovat a necpat ho nahoru.No a posledni vec je ten stratovskej vstup pro kabel.To mne hlava nebere, proc ho tam dali.

Kazdopadne doufam, ze se u nas v hudebninach objevi, abych ho mohl vyzkouset a porovnat s Jazzmasterem.
Jazzman
Rádce

Re:

Příspěvek od Jazzman »

pupack píše:já myslim že název jazzmaster hovoří jasně ;) nemá smysl řešit sustain a slabost signálu je to prostě kytara na kterou se hrají jiné věci než je tady 90% userů zvyklých - a je to výborná kytara. Jen je třeba brát v potaz k čemu je určená :wink:
Jestli můžu něco u Jazzmasteru zodpovědně napsat, tak že není použitelný pro jazz. Záměr Leo Fendera v tomto případě nevyšel. Netuším k čemu je výborná kytara, která nemá sustain a má nezajímavý tón bez "těla" ? Nároky na jazzovou kytaru jsou v tomto ohledu úplně jinde Jazzmasterové snímače ani omylem nedosahují možností Gibson P 90. Fender a jazz? To jsou baskytary a lampová komba.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
pAdám
Kontaktovat uživatele:

Re: Re:

Příspěvek od pAdám »

Jazzman píše:
pupack píše:já myslim že název jazzmaster hovoří jasně ;) nemá smysl řešit sustain a slabost signálu je to prostě kytara na kterou se hrají jiné věci než je tady 90% userů zvyklých - a je to výborná kytara. Jen je třeba brát v potaz k čemu je určená :wink:
Jestli můžu něco u Jazzmasteru zodpovědně napsat, tak že není použitelný pro jazz. Záměr Leo Fendera v tomto případě nevyšel. Netuším k čemu je výborná kytara, která nemá sustain a má nezajímavý tón bez "těla" ? Nároky na jazzovou kytaru jsou v tomto ohledu úplně jinde Jazzmasterové snímače ani omylem nedosahují možností Gibson P 90. Fender a jazz? To jsou baskytary a lampová komba.
Jo ale někdo se v tom zvuku najde a s tou kytarou dokáže dělat fakt pěkný kusy...např. v alternativním rocku tahle kytara našla opravdu velký uplatnění a svý místo. :)
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Re: Re:

Příspěvek od nozaki »

Jazzman píše:
Na jazz vhodna neni,kazdopadne ma dost specifickej zvuk a rozhodne bych netvrdil ze nezajimavej.Jsou kapely,ktery si na jazzmasterech postavili sound.Sonic Youth,Dinosaur Jr.,My Bloody Valentine a napr. i kytarista Johnnyho Cashe Luther Perkins....
Ja myslim, ze jazzmaster byla hrozne dlouho opomijena kytara.Nejspis pro to, ze neni univerzalni.Kazdopadne, kdyz se dnes clovek koukne na produkci Fender, tak je videt,ze o jazzmastera zacina byt cim dal tim vetsi zajem....cca pred 5 rokama jsem se o nej zacal zajimat,ale Fender mel v nabidce jen jazzmaster USA reissue za 50 tis.Samozrejme pres ebay sel objednat i japonskej jazzmaster.Ale bylo to vsechno daleko komplikovanejsi a clovek si jazzmastera temer nikde nemohl ani vyzkouset.
Dnes ma Fender v nabidce hned 5 modelu a nektere jsou cenove daleko vic dostupne, nez USA model.Napr ted nova Black Top rada,nebo Classic.A komu by to prislo porad hodne tak muze koupit Squier Jazzmaster za par korun.
Jazzmasterovi se musi prijit na chut :-)Neni to kytara, kterou clovek vezme v hudebninach do ruky, zapoji do apara a rekne si : Ta hraje neskutecne!!!S touhle kytarou se musi experimentovat a kombinovat.Vim z vlastni zkusenosti.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

nozaki píše:Tak cena bude kolem 7-mi tis.
http://www.thomann.de/cz/fender_squier_ ... ster_2.htm
Kazdopadne moc nechapu, kdyz uz teda squier zacne delat kopii Jazzmastera, tak proc ji neudela poradne.

Snimace OK,Javorovy krk se da taky prejit,ale kobylka skrz...(bude mit sice vetsi sustain,ale nebude pripominat jazzmastera).Prepinac snimacu nahore...to je vec kterou mne na kytarach hrozne vadi,protoze si do toho strejcham rukou.Myslim,ze ho meli zachovat a necpat ho nahoru.No a posledni vec je ten stratovskej vstup pro kabel.To mne hlava nebere, proc ho tam dali.

Kazdopadne doufam, ze se u nas v hudebninach objevi, abych ho mohl vyzkouset a porovnat s Jazzmasterem.
Javorové hmatníky se na nich objevovaly, to není změna, ale návrat k méně obvyklému provedení. Ta kobylka není skrz, je top-loading, právě kvůli zvuku, danému malým úhlem zalomení strun na kobylce. Zvuk by sedět měl, jen tam bude chybět ta páka. A vzhledem k dnašnímu použití páky se stejně nenajde moc lidí, kterým by chyběla, vzhledem k rozsahu chodu. Přepínač v poloze nahoře nahrazuje původní přepínač rhythm/lead, který tu chybí. Takže bys s tím měl problém i u normálního Jazzmasteru. Druhá sada potenciometrů, která byla umístěna u tohoto spínače, se nejspíš přemístila na dvojité knoflíky. Stratovskou díru nechápu ani já, že by snaha získat víc místa kolem dvojitých knoflíků?
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Pokud vím, tak kobylka na těch nových squier offsetech je vážně "duosonicovská" :) bohužel to pro mě (rozhodně nejenú hrozně zabíjí absence klasického vibrato systému a naprosto "outrageous" samice jacku :-D

ta butterscotch barva je parádní, ale fakt... ten jack... achjo :) co se týče nápadu ovšem před squierem smekám :)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Dark Axel píše:Pokud vím, tak kobylka na těch nových squier offsetech je vážně "duosonicovská" :) bohužel to pro mě (rozhodně nejenú hrozně zabíjí absence klasického vibrato systému a naprosto "outrageous" samice jacku :-D

ta butterscotch barva je parádní, ale fakt... ten jack... achjo :) co se týče nápadu ovšem před squierem smekám :)
Právě. Kdyby to nemělo tak pitomě vyřešený jack, vážně bych o té potvoře uvažoval, dokonce by se dala přestavět na klasického Jazzmastera. Kobylku do pryč, vyrézovat za ní lochnu pro struník, osadit to jazzmasteřím HW, vyměnit pickguard za klasický, osazený normální elektronikou. A byla by na světě nádherná kopie předsériového Jazzmasteru. Tím jackem to ale zmrvili. Jinak výborný nápad a hádal bych že i výborná kytara.
panedge

Příspěvek od panedge »

Ne že bych páku nějak hodně používal,ale zrovna na jazzmasteru se mi líbí, tam je taková ta velká vintage.
Jinak pěkná kytárka,za ty prachy..možná bude i výhoda větší sustain,protože to byl jeden z důvodů proč jsem jazzmastera prodal-strašně krátkej sustain.Ale zase,aby to neztratilo něco z tý svý plechovosti
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
krade

Příspěvek od krade »

TAK mám japonskýho jazzmastera (1995) a půl a taky se přidám se svým názorem. jasně, budu jen chválit...tu kytaru jsem si koupil jen proto, že na ní hrajou sonic youth a ten zvuk z toho fakt bez problémů dostanete - přes oba obvody a na tranzistorovej i lampovej cajk...ale to není zdaleka všechno, prostě ta kytara je univerzálnější než se zdá - hraju s ní rychlej hc/punk přes mesa boogie caliber 50 a v pohodě dává i velký zkreslení - rozumí si i s tube screamerem...nerozlaďuje se a to na ní mám nataženení relativně tenký 10 struny. tremolo nepoužívám, tak tady názorem neposloužím, ale jinak je to super kytara, která do pozadí odsunula moje gibson sg a pořád se jí nemůžu nabažit a na koncertech jí střídám s les paulem speciálem...ten zvonivej zvuk na kobylkovej snímač potažmo na oba snímače je prostě super a kdo hraje třeba rock and roll se zvukem the hives nebo i esgmeq, tak z týhle kytary bude nadšenej jako já...howg
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Tremolo chodí perfektně na každém. S tak malým rozsahem chodu to ani jinak nejde. Měl jsem včera v ruce Classic Player MIM, v Music City, kde jsem si s ním zablbnul přes fenderovský Super-Sonic. Ten zvuk mě ohromně bavil, a dá se z toho vytáhnout kdeco. Ta plechovost tam může být, ale pokud ji tam člověk nechce, dá se jí snadno zbavit. Trochu mě ale zamrzelo, že tam je TOM kobylka, ale možná právě proto mi nepřišlo, že by to mělo nedostatečný sustain. Pravda, kratší, ale nic hrozného.
pAdám
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pAdám »

Hrom do police...mít u sebe aspon těch 20 000 tak jdu do toho mexickýho jazzíka :D
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

pAdám píše:Hrom do police...mít u sebe aspon těch 20 000 tak jdu do toho mexickýho jazzíka :D
Čeká tam na tebe, mě hrozně bavil.
pAdám
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pAdám »

woro90-1 píše:
pAdám píše:Hrom do police...mít u sebe aspon těch 20 000 tak jdu do toho mexickýho jazzíka :D
Čeká tam na tebe, mě hrozně bavil.
Ty si ho měl?? a co tý kytaře řikáš...já sem jí ani nedržel v ruce ale ten zvuk mi přijde strašně v pohodě...a hlavně skoro všechny moje hudení vzory na tý kytaře stavěj... :D
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“