Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Re: Pedalboardy

Příspěvek od Dark Axel »

Fade píše:
Dark Axel píše:Obrázek

momentální verze... další krok je pořádný zdroj, mám vyhlídnuto :)

trochu OT: jak dlouho vydrží baterie v CB?
Pěkný board chlape :) Baterka by měla držet asi tak jako v delayi. Je to nepřesné, ale víš jak to je... Vytahuješ kabel, nevytahuješ atd. Asi nechceš pořád něco rozpojovat a zapojovat, takže určitě to řeš adaptérem. Jestli máš dost větví navíc.
Dík :)

právěže mi momentálně větev chybí :) proto jsem se ptal. kabel se snažím vytahovat pro co největší úsporu, psal jsem smrčkovi o nějaké info, zatím nic (on odpovídá na maily hromadně jak mi minule řekl :roll: doufám, že ohledně řešení zdroje nebudou problémy)... jinak pujdu snad brzy do toho polského
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

A nemáš lepší si koupit za pár stovek jeden speciálně pro wah? To by se ti tam mělo vlézt, ne?
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Dark Axel píše:Obrázek

momentální verze... další krok je pořádný zdroj, mám vyhlídnuto :)

trochu OT: jak dlouho vydrží baterie v CB?
áááá koukam a vidim svuj Fuzz Factory :D a už vyšperkovanej :)
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Fade píše:A nemáš lepší si koupit za pár stovek jeden speciálně pro wah? To by se ti tam mělo vlézt, ne?
už teĎ mám na pětipsu 4 adaptéry+aparát a musím tam mít rozbočku :-D jako kdybych to tlačil na sílu, tak to ještě vyjde, ale už teĎ je to pro mně dost nepraktické

Core88: jojo, dík :) hlavní využití je u mně momentálně na sóla, ale dá se s tím hodně vyhrát :)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Zdravím chlapi. tento týždeň som si dával opäť dokopy svoj pedalboard, pretože som menil niektoré efekty a robil som si nové dvojité dno do kufra na efekty, aby som káble mohol shovať pod "podlahu". AK by bol záujem, tak mám priebeh prác nafotený a možem urobiť v priebehu pár dní malú minirecenziu. Možno by to niekoho inšpirovalo. Zaujímalo, či by bol o to záujem???
kneekal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kneekal »

Mě by to zajímalo, tudíž se hlásím :)
kytara: Fender SE TC-90 Thinline
efekty: Digitech Whammy 4, HBE Psilocybe, T.Rex Moller, Boss DD-7, Boss BF-3, Vox Wah Wah, WMD Geiger Counter, BBE Mind Bender
aparát: Fender Hot Rod Deluxe 112

kapela: http://www.fullstop.cz, blog: http://kneekal.blogspot.com/
FPC
last.fm: http://www.last.fm/user/FakePlasticCarl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FPC »

kneekal píše:Mě by to zajímalo, tudíž se hlásím :)
me takyy
PEAVEY T-40 1979 --> KORG PitchBlack --> BlackAudio FUZZ --> BOSS ODB-3 --> AMPEG VT-40 Head 1972 --> TC Electronic BC410 --> TESLA 115
Takamine G320
Bach ukulele
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Jasně, nahoď.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

OK, v priebehu zajtrajška to sem dám....
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Zdravím Vás. Nakoľko som pred nedávnom menil v pedalboarde nejaké efekty a dosť mi vadili káble, ktoré sa povaľovali medzi efektami, tak som sa rozhodol vyrobiť dovjité dno do kufra Kinsman KUBP5, aby som káble mal možnosť ukryť pod „podlahu“.
Hlavnou výhodou tohto dvojitého dna je, že pedalboard sa stane pekne prehľadný, ale ako nevýhodu vidím, že keď sa postupom času budú meniť efekty v pedalboarde, tak vyvŕtané diery na nové efekty už s najväščou pravdepobodnosťou nebudú pasovať. Preto je toto dvojité dno vhodné hlavne pre gitaristov, ktorí sú so svojimi krabičkami na dlhšiu dobu spokojní a nemenia každý mesiac efekty.

Celá výroba mi zabrala pár hodín.

Na výrobu som potreboval:
2ks 60cm dlhých dosiek plávajúcej podlahy – myslím že ideálne riešenie, pretože tieto dosky sú tenké, pevné a ohybné,
latku hrúbky asi 1cm, pre výrobu nožičiek – ja som použil zvyšky tatranského profilu,
Duvilax,
Chemopren,
licovku – koberec na reproboxy,
niekoľko skrutiek – samoreziek,
2ks malé plastové krabičky,
suchý zips – samolepiaci aj obyčajný,
brúsny papier,
náradie – vŕtačka, pílka, nôž, nožnice, atď....

Postup prác:

01. Dve dosky plávajúcej podlahy som si zlepil dokopy Duvilaxom, nameral veľkosť kufra, odpílil potrebnú veľkosť, zrazil hrany a rohy.
Obrázek Obrázek Obrázek

02. Následne som si vymeral rozmiestnenie efektov, zakreslil potrebné diery a polohy efektov. Veľkosť dier som volil 22mm, aby bolo prestrčenie konektorov bezproblémové. Efekty som nemohol umiestniť do jednej roviny, kvôli konektorom a obmedzenej veľkosti dosky.
Obrázek Obrázek

03. Diery som následne vyvŕtal.
Obrázek

04. Na dosku som prilepil Chemoprenom „licovku“, zo zadnej strany som nalepil Duvilaxom nožičky, na niektoré z nožičiek som prilepil tvrdú stranu suchého zipsu, aby doska dostatočne pevne držala v kufri. Na zadnú stranu som taktiež nalepil samolepiaci suchý zpis – mäkkú stranu, ktorá bude slúžiť na uchytenie káblov.
Obrázek Obrázek Obrázek

05. Po zaschnutí lepidiel som prerezal otvory na konektory.
Obrázek

06. A teraz už len zostávalo umiestniť efekty a plastové krabičky, z ktorý idú výstupy z pedalboardu. Efekty držia v pedalboarde pomocou tvrdej strany samolepiaceho suchého zipsu, ktorý je prilepený na spodnej strane krabičiek.

07. Pohľad na spodnú časť. Káble sú uchytené pomocou suchého zipsu.
Obrázek

08. Hotovo! Dúfam, že som aspoň niekomu trošku pomohol
Obrázek Obrázek

Ak by boli nejaké otázky, rád zodpoviem!
dfleischer

Příspěvek od dfleischer »

Ukázkový pedalboard,fakt pěkná práce 8)
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

tak to je něco :shock: , pěkný pedalboard :) a máš to normálně sériově ty efekty nebo je máš ve smyčce?
tady hraju teď KOSMONOPOL
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Poradie je: gitara - ladička - wah - NS2 - amp a potom mám v PARALELNEJ slučke MXR micro amp, chorus, delay, reverb.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Moc hezký, čistý, úhledný. Možná bys ještě mohl využít toho, že kabelové propojky nemusí kličkovat mezi krabičkami, a zkrátil je na minimum. Takhle tam máš zbytečně 2x, možná 3x delší signálovou cestu. I na sebekvalitnějším kabelu k nějakým ztrátám dochází.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Ivan.ps píše:Poradie je: gitara - ladička - wah - NS2 - amp a potom mám v PARALELNEJ slučke MXR micro amp, chorus, delay, reverb.
Ještě dotaz- proč tam máš ten NS2, na začátku řetězce, kde nejsou žádné krabičky produkující šum (comp, dist)? Pokud to máš kvůli zkreslení z ampu, možná bych ho strčil spíš do ef. smyčky za preamp, takhle ti může užírat původní signál z kytary (hlavně doznívání tónu, zvlášť když není ničím nakopnutý).
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Fořt: Síce sa to nezdá, ale tie káble sú skoro na minime. Teda možno niektoré nie, pretože som použil káble so starého pedalboardu a nechelo sa mi ich prerábať, ale káble používam kvalitné to nerobí žiadny problém. Ono musia byť trošku dlhšie, aby sa dali vyberať z efektov v prípade potreby, ale 2-3x dlhšie určite nie sú. A čo sa týka signálovej cesty, tak v PARALELNEJ slučke to až takú veľkú úlohu nehrá, či mám o meter dlhsiu, alebo kratšiu signálovú cestu, keďže v tejto slučke nedochádza k stratám pôvodného signálu. Aj tak ďakujem za pripomienku.
Naposledy upravil(a) Ivan.ps dne 22.01.2011 11:19, celkem upraveno 1 x.
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Fořt píše:
Ivan.ps píše:Poradie je: gitara - ladička - wah - NS2 - amp a potom mám v PARALELNEJ slučke MXR micro amp, chorus, delay, reverb.
Ještě dotaz- proč tam máš ten NS2, na začátku řetězce, kde nejsou žádné krabičky produkující šum (comp, dist)? Pokud to máš kvůli zkreslení z ampu, možná bych ho strčil spíš do ef. smyčky za preamp, takhle ti může užírat původní signál z kytary (hlavně doznívání tónu, zvlášť když není ničím nakopnutý).

Ten NS2 mám nastavený veľmi jemne takže sa takmer nedá registrovať, že je v reťazci zapojený. Čo sa týka nakopnutia, toho by som sa nebál, mám dosť silné snímače - SD SH6 set a s týmto problém nie je. NS2 nemám zapojený ani kvôli šumu, ani kvôli brumu, ale mám ho zapojený preto, že v skúšobni som cez amp zvykol chytať nejaké nemecké rádio a dosť mi to vadilo a práve ten NS2 mi pomohol.
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Hezký. Mám RADIAL Boneyard, který to má takhle schovaný taky, určitě lepší řešení než obyč kufr.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

subroofer píše:Mám RADIAL Boneyard
Ako to tam je presne vyriešené?
subroofer

Příspěvek od subroofer »

No, celá plocha je nakloněná a potažená kobercem. Boneyard je ze dřeva, takže moc neváží (ale nechápu tu cenu). Zespoda je několik průseků ve dřevě - ale koberec je potřeba proříznout, výhodou je, že se pod tím shcoá hodně kabelů nebo i napájení případně zásuvková lišta, ikdyž to není ještě uplně dořešený. Každopádně je to celkem velkej pedalboard a vejde se tam dost FX.

Já to nafotím, až to budu mít hotový, pořád ty FX měním a hlůavně dolaďuju umístění a kabeláž.

subroofer píše:určitě lepší řešení než obyč kufr.
Tím jsem myslel že to tvé řešení je lepší než obyč. kufr, nejednalo se o prosazovaní Boneyardu.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“