Zdravím Vás. Nakoľko som pred nedávnom menil v pedalboarde nejaké efekty a dosť mi vadili káble, ktoré sa povaľovali medzi efektami, tak som sa rozhodol vyrobiť dovjité dno do kufra Kinsman KUBP5, aby som káble mal možnosť ukryť pod „podlahu“.
Hlavnou výhodou tohto dvojitého dna je, že pedalboard sa stane pekne prehľadný, ale ako nevýhodu vidím, že keď sa postupom času budú meniť efekty v pedalboarde, tak vyvŕtané diery na nové efekty už s najväščou pravdepobodnosťou nebudú pasovať. Preto je toto dvojité dno vhodné hlavne pre gitaristov, ktorí sú so svojimi krabičkami na dlhšiu dobu spokojní a nemenia každý mesiac efekty.
Celá výroba mi zabrala pár hodín.
Na výrobu som potreboval:
2ks 60cm dlhých dosiek plávajúcej podlahy – myslím že ideálne riešenie, pretože tieto dosky sú tenké, pevné a ohybné,
latku hrúbky asi 1cm, pre výrobu nožičiek – ja som použil zvyšky tatranského profilu,
Duvilax,
Chemopren,
licovku – koberec na reproboxy,
niekoľko skrutiek – samoreziek,
2ks malé plastové krabičky,
suchý zips – samolepiaci aj obyčajný,
brúsny papier,
náradie – vŕtačka, pílka, nôž, nožnice, atď....
Postup prác:
01. Dve dosky plávajúcej podlahy som si zlepil dokopy Duvilaxom, nameral veľkosť kufra, odpílil potrebnú veľkosť, zrazil hrany a rohy.
02. Následne som si vymeral rozmiestnenie efektov, zakreslil potrebné diery a polohy efektov. Veľkosť dier som volil 22mm, aby bolo prestrčenie konektorov bezproblémové. Efekty som nemohol umiestniť do jednej roviny, kvôli konektorom a obmedzenej veľkosti dosky.
03. Diery som následne vyvŕtal.
04. Na dosku som prilepil Chemoprenom „licovku“, zo zadnej strany som nalepil Duvilaxom nožičky, na niektoré z nožičiek som prilepil tvrdú stranu suchého zipsu, aby doska dostatočne pevne držala v kufri. Na zadnú stranu som taktiež nalepil samolepiaci suchý zpis – mäkkú stranu, ktorá bude slúžiť na uchytenie káblov.
05. Po zaschnutí lepidiel som prerezal otvory na konektory.
06. A teraz už len zostávalo umiestniť efekty a plastové krabičky, z ktorý idú výstupy z pedalboardu. Efekty držia v pedalboarde pomocou tvrdej strany samolepiaceho suchého zipsu, ktorý je prilepený na spodnej strane krabičiek.
07. Pohľad na spodnú časť. Káble sú uchytené pomocou suchého zipsu.
08. Hotovo! Dúfam, že som aspoň niekomu trošku pomohol
Ak by boli nejaké otázky, rád zodpoviem!