Zvučení bicí ve studiu (přejmenováno-Lepící páska na virblu)

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
pehve

Re: Zvučení bicí ve studiu (přejmenováno-Lepící páska na virblu)

Příspěvek od pehve »

Když se muzikant cítí s nástrojem naladěn tak nějaký rozumování nebo třeba olepování určitě nesnese. Otázka je jestli je opravdu naladěnej i z pohledu zvukaře. Tomu by sice mělo být jedno co za nástroj zvučí a měl by nazvučit i hromadu šrotu když to ta kapela má ale všichni víme že to tak není.
Pokud se zvukař s muzikantem nedomluví nijak je to vždy naprd. Většinou řekne tak si to nějak vytlum nebo z toho nebude nic a za to neručim a odejde pryč. Výslednej zvuk kapely potom odpovídá nejslabšímu článku takže ve finále nanic.
Myslím že by měl muzikant respektovat zvukaře a naopak protože to je jediná cesta k co nejlepšímu zvuku.
boolocks

Příspěvek od boolocks »

pokud jsi se ve studiu někdy hádal o čemkoliv se zvukařem, tak už tam nikdy nechoď točit...

Ve studiu musí bejt pohoda, a je jasný, že ti někdo nemůže něco jako muzikantovi něco nutit...o tom přece žádná :-)
Nesmí vás hned napadnout, že přijde nějakej pan zvukař, a řekne, tady zbourat, tady přistavět :-D Tyhle komunistický klucí co něco nahravali před třiceti lety, a teď ještě někde něco dotáčeji už snad nemaji kšefty a nikdo k nim nechodí...doufám :-D
pehve

Příspěvek od pehve »

no jo je to v lidech a člověk se nerad dohaduje ale pár vzteklejch přestárlejch mániček jsem už potkal a byla to nic moc spolupráce :!: jeden mi koukal na cowbell a vrčel že to mám obráceně :roll: druhej zase prskal že jsem levák a celý to mám otočený :roll:
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

boolocks píše:pokud jsi se ve studiu někdy hádal o čemkoliv se zvukařem, tak už tam nikdy nechoď točit...
Ve studiu musí bejt pohoda, a je jasný, že ti někdo nemůže něco jako muzikantovi něco nutit...o tom přece žádná :-) .....
Pokud je studio, kde se mi snaží zvukař kecat za každou cenu do řemesla a nebo něco olepovat, tak tam točit nebudu... natož abych se s ním hádala. Do takového studia bych nevlezla :D

V podstatě si to bobře shrnul tou druho citovanou větou!! Respekt navzájem, nějaká ta znalost a zkušenost na obo stranách + pohodička a žádné hoňky či stresy = podmínky pro hodně slušnou nahrávku!! :wink: :!:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“