Nasazovani novych strun

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
woro90-1

Re: Nasazovani novych strun

Příspěvek od woro90-1 »

KIWI píše:
woro90-1 píše:]Ladí, ale stabilita ladění není taková, jaká by mohla být s dobře namotanou strunou.
To je vsechno teorie. V praxi to vypada tak, ze kdyz tu strunudobre natahnes, na ladeni se to nijak negativne nepodepise. Pletes si "dobre namotanou strunu" s "celou namotanou strunou".
Tohle jsem nepochopil, můžeš to, prosím, upřesnit? Protože čím méně závitů namotáš, tím menší část struny ti může se zpožděním (to zpoždění je dané třením) reagovat na změnu tahu. Proto jsem zastáncem motání jen tak krátkého kusu, aby to drželo. Ale pokud tam toho někdo má tři řiti a funguje mu to, nebudu mu do toho kecat. Je zbytečné opravovat něco, co funguje.
Lahvaczek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lahvaczek »

Vy ty struny zkracujete, to je pro mě celkem novinka :D . Já teda neznám žadnyho basáka, co by si ty struny zkracoval... Já je motám celý a žadnej problém s laděním nemám :wink: ...
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

O ladění nejde , jenže aby ty struny čučeli 10 cenťáků z hlavy , to je fujky :D A já znám fůru basáků co tohle dělá .. spíš naopak málo těch , co si je nechávaj celý a neuštípnou konce
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
Tomas.Tajfun
last.fm: tarzancz
Bandzone: bandzone.cz/tajfun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Tajfun »

no teda, u všech třech mých jazz bassů se konce strun zasunujou přímo do mechaniky a nikam nečouhaj. je pravda, že mají všechny stejnou délku a tak je u struny E potřeba víc otáček, ale nikdy jsem s tim problém neměl. dokonce mě ani nenapadlo, že tam ten problém bejt může
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
permooon

Příspěvek od permooon »

struny ze snad u kazdy basy daj zasouvat do ladici mechaniky nebo jen tak navolno to zalezi jak kdo to chce mit.jinak je taky potreba kupovat spravnou delku strun.ale sam osobne kupuju struny ktery na tu basu doporucuje vyrobce a stejne zastrihavam.je to proste normalni standart a dela se to na "kazdym rohu" :D a na vliv ladeni nebo rozladovani sem nic nezaznamenal
Warwick Corvette $$ NT ASH 5str., Harley Benton PJ5DeLuxe
MarkBass LM250 Black, Warwick WCA 210,Warwick BlueCab 60
Tomas.Tajfun
Kontaktovat uživatele:

kupuju na Fendera Fendery a na G jsou akorát, E už je dost dlouhá, ale tak tam mám 5 otáček a ne 2, to se asi neposere ne ? :)
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Čím víc otáček, tím větší šance, že se budou křížit, tím větší šance, že špatně sednou, tím větší šance, že to bude špatně držet ladění.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Tomas.Tajfun
Kontaktovat uživatele:

tak na to je expert náš kytarista a pak se diví, jak se mu to rozlazuje. osobně nemám rád, když jsou ty struny namotaný přes sebe a dávám si hodně záležet, aby byly precizně namotaný... více méně
Beky

Příspěvek od Beky »

permooon píše:struny ze snad u kazdy basy daj zasouvat do ladici mechaniky nebo jen tak navolno to zalezi jak kdo to chce mit.jinak je taky potreba kupovat spravnou delku strun.ale sam osobne kupuju struny ktery na tu basu doporucuje vyrobce a stejne zastrihavam.je to proste normalni standart a dela se to na "kazdym rohu" :D a na vliv ladeni nebo rozladovani sem nic nezaznamenal

A jaké struny doporučuje BC Rich?
permooon

Příspěvek od permooon »

tak to ti nevím :DDDjá mám třeba psany černý warwicky a je to výborný.jsem max. spokojenej a nemám důvod měnit( vím sou třeba ale lepší mě vyhovuje toto).červený jsou taky dobrý ale když dám jednou tolik za černý je to nebe a dudy.do tohodle jsem ochoten zainvestovat
Warwick Corvette $$ NT ASH 5str., Harley Benton PJ5DeLuxe
MarkBass LM250 Black, Warwick WCA 210,Warwick BlueCab 60
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“