Ahoj Kajdo, díky za odpověďKajda píše:Ahoj Pehve, na bicí učím cca pátý rok, takže ještě pořád sbírám zkušenosti (což stejně budu celý život). Odpověď na Tvou otázku bohužel není ani trochu jednoduchá. Já s ní zápasím víceméně každý den a s každým žákem. Je několik kategorií žáků. Ti, kteří jsou nadaní a cvičí, ti, kteří jsou šikovní, ale necvičí, ti, kterým to nejde tak snadno, ale snaží se a ti, kterým to ani moc nejde a ani necvičí. Každého žáka beru individuálně a mám na něj trošku jiné nároky, než na ostatní. Měla jsem žáky (i menší i větší), kteří během roku zjistili, že by museli začít aspoň trošku cvičit, tak to vzdali, pak mám žáky, kteří skoro vůbec necvičí, ale baví je chodit na hodiny. A teď si vyber ... Není v dnešní době lepší to, že to děcko aspoň přijde dvakrát týdně do hudebky, než aby sedělo pořád u počítače? Hodně záleží i na přístupu rodičů, jedna maminka mě dokonce poprosila, abych na jejího synka nebyla moc přísná, že chce, aby u bicích vydržel ...nakonec to dopadlo tak, že ten klučina chodí už čtvrtý rok, začalo ho to bavit a letos dostal k Vánocům Sonory 3005 (z druhé ruky) a i si na ně doma zahraje
(předtím vystřídal asi 3 jiné nástroje a na žádném nevydržel ani rok).
Prostě na žáka, u kterého vidím zájem a potenciál, tak mám přísnější nároky, než na ostatní. Jinak to prostě nejde.
Každý žák se nějak vyvíjí, někdo chodí třeba od deseti let a začne ho to bavit a zajímat až v pubertě, někdo to má zase naopak.
Špatně se mi to takhle popisuje, lepší by bylo si o tom popovídat normálně, ale snad se mi podařilo aspoň nějak vyjádřit, co jsem chtěla
napsala jsi to moc hezky s těmi žáčky, lovím v paměti do které kategorie bych u tebe spadal já kdysi
Souhlasím s tím že nejlepší je individuální přístup ke každému podle jeho kvalit. Kdo má na víc tak toho postrčit a kdo to má jen místo počítače aby máma nenadávala tak ten at si hraje tak aby máma nenadávala...
U toho mého známého to je ale myslím jiný případ protože jeho rodiče(táta muzikant) by chtěli aby se na bubny učil to co má ale kluk si hraje to co chce a učiteli je to jedno. Žádný etudy, žádná technika, jen bezduchý mlácení rytmů a sypání brambor přes tomy, občas prásk na činel :)prostě kravál,žádný metronom, noty... jistě víš o čem mluvím. Tady je prostě někde problém.
no s tim kuchařem bych to řekl asi tak že by se první 2 roky učil krájet cibuli před sebou a potom na různých místech stolupajaKahan píše: ....Ale souhlasím s tím, že by se dívtě mělo první učit ten snare. Ale podle mého jsou 2 roky příliš. Čtvrt roku to tomu dítěti stačí, nebo s tím sekne a přestane ho to bavit. To je něco podobného, jak kdyby kuchař se první 2 roky učil míchat vařečkou a poté teprve se učil krájet cibuli.![]()
Já osobně jsem proti všelijakým hudebkám.......
chápu že se ta doba zdá dlouhá, nejlepší je tedy cvičit na soupravu a na bubínek odděleně. Prostě to střídat-jedna etuda na bubínek, jedna na soupravu. Bubínek bych ale pořád nějak postrkoval dopředu protože na bubínku se technika učí, na soupravě uplatňuje. Co umíš z bubínku, to zahraješ na soupravě. Co nezahraješ na bubínku, to nezahraješ ani na soupravě.
Jinak moc fandím tomu co pro brášku děláš
jo a věř že hudebky svůj význam mají, pro tebe ne protože jsi ho asi neměl šanci objevit ale pro jiný lidi určitě ano.