V nynější době celkem experimetnuju s nahráváním kytary a stává se mi jeden nešvar. Nahrávám to přes music creator do počítače přes mikrofon Sennheiser e606. Aparát mám podle mého názoru velice slušnej a zvuk na živo se mi velmi líbí. Ovšem nějak ho nedokážu "přetransformovat" do nahrávky. Stává se mi to, že pokud apec nastavím na hlasitost, kdy již začnou kreslit lampičky (v tu chvíli se mi líbí nejvíc), nahrávka je uměle zkreslena (přebuzena v počítači) a má šílenej zdvih na basech. Moje snažení pak pokračuje tak, že musím aparát nejméně o 1/3 sundat a v tu chvíli se mi už zvuk tolik nelíbí (ale stále je pro moje uši příhodně poslouchatelný
Předpokládám, že závada na mikrofonu není, z logiky věci mi pak vypadává, že je problém ve zvukárně/počítači. Je tam nějakej soundblaster z roku 2000, ale netuším, jestli je dostatečně kvalitní na tohle použití. Při nižších hlasitostech to jakž takž jde, i když proximity effekt tam stále slyším...
Pokud by jste měli nějakej nápad, jestli by s tím šlo něco dělat, pište, pokud ne, pak bych se optal na nějakou zvukovou kartu (stačí jeden, max. dva vstupy) na nahrávání kytary.
Díky za reakce...
P.S. pokud by měl někdo zájem, nahrál jsem pro srovnání 4 různá rozmístění mikrofonu na reproboxu 4x12 při 3 různých hlasitostech. Když tak pošlu link