marris 22Om
Pravidla fóra
marris 22Om
Zdravím všechny kytaristy,mám v merku akustiku marris J 220M nebo D 220M.Má někdo s těmato kytarama zkušenost.Zatím jsem slyšel na slovenského výrobce těchto kytar jenom chválu.Dík za každý názor mydloch
Re: marris 22Om
Dobrá volba.V této cenové relaci nemá Marris prakticky konkurenci.Zkus se podívat ještě na model D 306,ten je za podobnou cenu.
Furch S 23 SF
Furch OM 33 SR
Furch Yellow Plus CP 9 strings
Taylor Baby BT 1
Hughes and Kettner era 1
Furch OM 33 SR
Furch Yellow Plus CP 9 strings
Taylor Baby BT 1
Hughes and Kettner era 1
Znám tu D220. Je to mahagonová překližka a podle toho to hraje (rozuměj není moc do výšek, má spíš zastřený než brilantní zvuk), nicméně zkoušel jsem ji u Lídla v Brně a měl jsem cukání ji koupit. Za ty peníze je to výborná kytara. Jenom je potřeba pořádně zkontrolovat daný kus, ostatně jako vždycky u těchto levných kytar.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Před asi 3 týdnama jsem koupil tu J220M. No teda... jednoduše je skvělá. Nejlepší by teda bylo jí vyzkoušet (za předpokladu, že sis jí vyhlíd na netu) a pokud(soudím, že ne) jsem neměl štěstí na kus jen já, tak ti bude ten zvuk chutnat 
Marris J220M - akustika
tak nějak mi vrtá hlavou, proč dávat 3,5t za překližku, když můžu mít masivní vrchní desku.
Washburn šestka a Epi dvanáctka
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
A proč ne? Z překližky se dělají i mnohonásobně dražší kytary slavných značek a výhodou je třeba jistá robusnost a odolnost. Znám muzikanty, co na hraní venku nosí zásadně překližkové nástroje, protože by tam masiv zbytečně trpěl. Určitou výhodou či nevýhodou je, že se překližka nemusí vyhrávat - buďto hraje, nebo ne.fru píše:tak nějak mi vrtá hlavou, proč dávat 3,5t za překližku, když můžu mít masivní vrchní desku.
Ale ano, na hraní ven to beru. Taky si nemyslím, že by v mé reakci někde bylo, že překližka je na nic. Taktéž nepodporuji obecně rozšířené rčení že překližka hezky zní v den prodeje a pak už je to jenom horší, je to kus od kusu, nicméně pořád to nevyvrací to, že pokud si mám vybrat v cenové relaci, vezmu masiv. ( tzn. cena Lídlmuzic )
No pokud bude mít ta překližková lepší zvuk a bude se na ni líp hrát tak proč ne? Masiv se nerovná automaticky lepší kytara.fru píše:tak nějak mi vrtá hlavou, proč dávat 3,5t za překližku, když můžu mít masivní vrchní desku.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
jistě, ale obecně to platí. Překližku je třeba pečlivě vybrat.jastud píše:No pokud bude mít ta překližková lepší zvuk a bude se na ni líp hrát tak proč ne? Masiv se nerovná automaticky lepší kytara.fru píše:tak nějak mi vrtá hlavou, proč dávat 3,5t za překližku, když můžu mít masivní vrchní desku.
Dobrá překližka je lepší než blbě udělaný masiv, to je jasný
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
A masiv snad ne?fru píše: jistě, ale obecně to platí. Překližku je třeba pečlivě vybrat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- ...EDGE...
To je mi diskuze...obecne je masivni deska samozrejme lepsi nez preklizka. Vylozene dobre hrajici preklizky jsou spis vyjimky. Polomasivni Washburn taham taky ven a do hospody a problem neni.
- Nero
- Rádce
Já tahám polomasivní ibanezku už několik dlouhých let - horkem, zimou, suchem, deštěm, sněhem... A pořád pohoda 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
jistě, ale normální polomasiv Cort bude mít menší výskyt vad, třeba na křivý krk.Nero píše:A masiv snad ne?fru píše: jistě, ale obecně to platí. Překližku je třeba pečlivě vybrat.
Téma bylo spíš o zvuku myslím. Takže z 10ti překližek a 10 masivů si myslím ten výběr bude rozdílný
- Nero
- Rádce
Což ale vůbec nesouvisí s tím, jestli jde o překližku, polomasiv nebo masiv.fru píše:jistě, ale normální polomasiv Cort bude mít menší výskyt vad, třeba na křivý krk.Nero píše:A masiv snad ne?fru píše: jistě, ale obecně to platí. Překližku je třeba pečlivě vybrat.
PetrPeter 1975 - 2008
Vzdyt jo a proto bych se vratil na zacatek s tím ze pokud mohu mit za podobnou sumu uchazejici polomasiv, nebudu se snazit vybrat tu nejlepsi preklizku. Muj nazor

-
woro90-1
Můj názor je, že pokud mohu mít za podobnou sumu ucházející polomasiv, budu se snažit vybrat tu nejlepší kytaru bez ohledu na to, z čeho je vyrobená. I kdyby byla z plastu.fru píše:Vzdyt jo a proto bych se vratil na zacatek s tím ze pokud mohu mit za podobnou sumu uchazejici polomasiv, nebudu se snazit vybrat tu nejlepsi preklizku. Muj nazor![]()
ucházející = dobrá. A pokud dobrou, tak nevezmu první kterou mám v ruce, ale taky treba ano. A gumovou/bakelitovou bych asi nechtěl, protože taková akustika nehraje
-
woro90-1
A proto už léta dělá Ovation roundbacky z kdečeho. Ono to je totiž jen na pověšení na zeď protože to nemůže hrát.fru píše:ucházející = dobrá. A pokud dobrou, tak nevezmu první kterou mám v ruce, ale taky treba ano. A gumovou/bakelitovou bych asi nechtěl, protože taková akustika nehraje
netušil sem, že není myšlena epoxidová přední deskaworo90-1 píše:A proto už léta dělá Ovation roundbacky z kdečeho. Ono to je totiž jen na pověšení na zeď protože to nemůže hrát.fru píše:ucházející = dobrá. A pokud dobrou, tak nevezmu první kterou mám v ruce, ale taky treba ano. A gumovou/bakelitovou bych asi nechtěl, protože taková akustika nehraje
- Ovation je jinde i cenove a tam byla spica predni fosna, nebot vevnitr prakricky nic jinyho nehralo
- uz od toho ustoupuje
- elektroakustika je trochu jinde
-
woro90-1
Ježkovy zraky, zase někdo musí rozpitvávat do detailu něco, co napíšu naprosto jasně s nadsázkou. Jinak co se týče plastových předních desek, Maccaferriho kytary byly z plastu celé a hrály dobře.