marris 22Om

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
mydloch

marris 22Om

Příspěvek od mydloch »

Zdravím všechny kytaristy,mám v merku akustiku marris J 220M nebo D 220M.Má někdo s těmato kytarama zkušenost.Zatím jsem slyšel na slovenského výrobce těchto kytar jenom chválu.Dík za každý názor mydloch
macantini

Re: marris 22Om

Příspěvek od macantini »

Dobrá volba.V této cenové relaci nemá Marris prakticky konkurenci.Zkus se podívat ještě na model D 306,ten je za podobnou cenu.
Furch S 23 SF
Furch OM 33 SR
Furch Yellow Plus CP 9 strings
Taylor Baby BT 1
Hughes and Kettner era 1
jastud

Příspěvek od jastud »

Znám tu D220. Je to mahagonová překližka a podle toho to hraje (rozuměj není moc do výšek, má spíš zastřený než brilantní zvuk), nicméně zkoušel jsem ji u Lídla v Brně a měl jsem cukání ji koupit. Za ty peníze je to výborná kytara. Jenom je potřeba pořádně zkontrolovat daný kus, ostatně jako vždycky u těchto levných kytar.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Sarweon

Příspěvek od Sarweon »

Před asi 3 týdnama jsem koupil tu J220M. No teda... jednoduše je skvělá. Nejlepší by teda bylo jí vyzkoušet (za předpokladu, že sis jí vyhlíd na netu) a pokud(soudím, že ne) jsem neměl štěstí na kus jen já, tak ti bude ten zvuk chutnat ;)
Marris J220M - akustika
fru

Příspěvek od fru »

tak nějak mi vrtá hlavou, proč dávat 3,5t za překližku, když můžu mít masivní vrchní desku.
Washburn šestka a Epi dvanáctka
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CzechJoker »

fru píše:tak nějak mi vrtá hlavou, proč dávat 3,5t za překližku, když můžu mít masivní vrchní desku.
A proč ne? Z překližky se dělají i mnohonásobně dražší kytary slavných značek a výhodou je třeba jistá robusnost a odolnost. Znám muzikanty, co na hraní venku nosí zásadně překližkové nástroje, protože by tam masiv zbytečně trpěl. Určitou výhodou či nevýhodou je, že se překližka nemusí vyhrávat - buďto hraje, nebo ne.
fru

Příspěvek od fru »

Ale ano, na hraní ven to beru. Taky si nemyslím, že by v mé reakci někde bylo, že překližka je na nic. Taktéž nepodporuji obecně rozšířené rčení že překližka hezky zní v den prodeje a pak už je to jenom horší, je to kus od kusu, nicméně pořád to nevyvrací to, že pokud si mám vybrat v cenové relaci, vezmu masiv. ( tzn. cena Lídlmuzic )
jastud

Příspěvek od jastud »

fru píše:tak nějak mi vrtá hlavou, proč dávat 3,5t za překližku, když můžu mít masivní vrchní desku.
No pokud bude mít ta překližková lepší zvuk a bude se na ni líp hrát tak proč ne? Masiv se nerovná automaticky lepší kytara.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
fru

Příspěvek od fru »

jastud píše:
No pokud bude mít ta překližková lepší zvuk a bude se na ni líp hrát tak proč ne? Masiv se nerovná automaticky lepší kytara.
jistě, ale obecně to platí. Překližku je třeba pečlivě vybrat.

Dobrá překližka je lepší než blbě udělaný masiv, to je jasný
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

fru píše: jistě, ale obecně to platí. Překližku je třeba pečlivě vybrat.
A masiv snad ne? :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

To je mi diskuze...obecne je masivni deska samozrejme lepsi nez preklizka. Vylozene dobre hrajici preklizky jsou spis vyjimky. Polomasivni Washburn taham taky ven a do hospody a problem neni.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Já tahám polomasivní ibanezku už několik dlouhých let - horkem, zimou, suchem, deštěm, sněhem... A pořád pohoda :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
fru

Příspěvek od fru »

Nero píše:
jistě, ale normální polomasiv Cort bude mít menší výskyt vad, třeba na křivý krk.
Téma bylo spíš o zvuku myslím. Takže z 10ti překližek a 10 masivů si myslím ten výběr bude rozdílný
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

fru píše:
Nero píše:
jistě, ale normální polomasiv Cort bude mít menší výskyt vad, třeba na křivý krk.
Což ale vůbec nesouvisí s tím, jestli jde o překližku, polomasiv nebo masiv.

PetrPeter 1975 - 2008
fru

Příspěvek od fru »

Vzdyt jo a proto bych se vratil na zacatek s tím ze pokud mohu mit za podobnou sumu uchazejici polomasiv, nebudu se snazit vybrat tu nejlepsi preklizku. Muj nazor :shock: :D
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

fru píše:Vzdyt jo a proto bych se vratil na zacatek s tím ze pokud mohu mit za podobnou sumu uchazejici polomasiv, nebudu se snazit vybrat tu nejlepsi preklizku. Muj nazor :shock: :D
Můj názor je, že pokud mohu mít za podobnou sumu ucházející polomasiv, budu se snažit vybrat tu nejlepší kytaru bez ohledu na to, z čeho je vyrobená. I kdyby byla z plastu.
fru

Příspěvek od fru »

ucházející = dobrá. A pokud dobrou, tak nevezmu první kterou mám v ruce, ale taky treba ano. A gumovou/bakelitovou bych asi nechtěl, protože taková akustika nehraje
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

fru píše:ucházející = dobrá. A pokud dobrou, tak nevezmu první kterou mám v ruce, ale taky treba ano. A gumovou/bakelitovou bych asi nechtěl, protože taková akustika nehraje
A proto už léta dělá Ovation roundbacky z kdečeho. Ono to je totiž jen na pověšení na zeď protože to nemůže hrát.
fru

Příspěvek od fru »

woro90-1 píše:
fru píše:ucházející = dobrá. A pokud dobrou, tak nevezmu první kterou mám v ruce, ale taky treba ano. A gumovou/bakelitovou bych asi nechtěl, protože taková akustika nehraje
A proto už léta dělá Ovation roundbacky z kdečeho. Ono to je totiž jen na pověšení na zeď protože to nemůže hrát.
netušil sem, že není myšlena epoxidová přední deska

- Ovation je jinde i cenove a tam byla spica predni fosna, nebot vevnitr prakricky nic jinyho nehralo
- uz od toho ustoupuje
- elektroakustika je trochu jinde
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Ježkovy zraky, zase někdo musí rozpitvávat do detailu něco, co napíšu naprosto jasně s nadsázkou. Jinak co se týče plastových předních desek, Maccaferriho kytary byly z plastu celé a hrály dobře.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“