EL. KYTARA - začátečník, do 4000,-, PUNK, ROCK

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Re: EL. KYTARA - začátečník, do 4000,-, PUNK, ROCK

Příspěvek od pavel68 »

Red Bull píše:Pavle, kdybych byl ty, tak bych v obrácené analogii použil tvou generalizaci lidí a řekl bych: "Jak si starý, tak si pomatený, nezapomeň se vyčůrat a spát".

Naštěstí mám pravdu - protože na Jimatorově worshopu jsem nikdy nebyl, asi si mě pleteš s Dark Axelem, který je co se týče kytary mnohem zručnější než já. Jde o to neplést si pojmy s dojmy, protože já nejsem technicky vyspělý kytarista a ani netrpím nadáním čí snad talentem. Smutné, ale mam cit pro výběr nástrojů a díky letům zájmu o kytarovou techniku jsem získal solidní know-how. Nebojím se říci, že mám nováčkům hodně co dát.

Nikdy si ode mě nic neslyšel, protože jsem nic neuveřejňoval a ani to nemám v plánu. Nakonec suchá čísla - dvě kapely v první hráči ZUŠ, noty unizona s klávesami. Druhá kapela HC - 16 koncertů všude možně po republice aktuálně ve studijním spánku. Stačí ti to? A nebo se budeš dále snažit diskreditovat mou tvář před nováčky? Nebo chceš názor třetí strany? Zeptej se ó nejmocnějšího, ten mě zná i můj styl hry, zeptej se Wocasse to je stejný případ. Pokud máš něco ještě k tomu prosím směřuj to do kritiky moderátorů, nebo se nemusíš obávat a můžeš mi napsat SZ, ale konfrontace kde tě napadne zbytečně zatěžuje fórům a místo mého ponížení, ponižuješ spíše sám sebe.
Ale tos blbě pochopil ...
Nepotřebuji tě shazovat, to fakt ne ale na stranu druhou ........

Mno víš jak.A co zbytečně (či ne) zatěžuje fórum nech laskavě na mém uvážení - jsem takto dospělý a příčetný jinoch a hlavně ty o tom nerozhoduješ - byť si tu funkci (signifikantně) představuješ pro sebe.Mno nepotěšil jsi mne - ani já tě nepotěším.
Výčet mých aktivit (dohledatelných) jsem kdysi napsal do vlákna "Abychom se lépe poznali".Už to bude nějakej pátek :roll:

Taktéž domácí žvýkání jsem poskytl ve vláknech "Zhodnoťte" a ve vlastním "Jam session"
A to je ten rozdíl :D

Pochop že tě nepotřebuju ponižovat a jsem toho dalek, ale odborníkem jsem se nikdy nenazval a nenazvu.
Snad ti to jednou dojde :idea:

A šeptat ti do SZ, nebo cílit post tam, kam bys chtěl mi přijde přizdisráčské - promiň, ale je to tak.A prosil bych tě, abys do mých postů nevkládal co se ti hodí.

Žij v míru - odborníku :twisted:

---------------------------------------------------------------

Abych nebyl zase OT - mám doma tři pseudostraty DiMavery a jsou na punk-rock IMHO vhodné.Stačí.
Kdysi jsem mydlil metal na Jolanu Iris (pseudo telátko) a taky to šlo, na koncíku na Barče kde jsme předskakovali Arakainu l.p.86 se mi sice smáli, ale jenom do chvíle, než jsem ji vzal na zvukovce do pazour.

Ale klidně poslouchejte odborníky - tam se toho dozvíte :D
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

pavel68 píše: A co zbytečně (či ne) zatěžuje fórum nech laskavě na mém uvážení - jsem takto dospělý a příčetný jinoch a hlavně ty o tom nerozhoduješ
Jestli tu o tom někdo rozhoduje, tak to budu já.

Pokud někdo nabídne začátečníkovi osobní pomoc při výběru nástroje, mělo by být vnímáno jako vstřícný krok, a není jediný důvod, proč by kvůli tomu měl být dotyčný napadán a shazován. Zejména někým, kdo stejnému začátečníkovi vůbec nic nového neřekl. Vzhledem k tomu, že tohle je téma o výběru kytary, tak zde žádné osobní útoky nemají co dělat. Ano - zbytečně to tu sviní a zatěžují fórum.

Jestli máš něco proti Bullovi osobně, máš mu to sdělit po SZ - jak ostatně zmiňuje sedmý bod kodexu uživatelů. Pokud máš něco proti němu jako moderátorovi, tak to má padnout ve zmíněném threadu. Tak jako tak - ne tady.

Jakákoli další diskuze tímto směrem je zde nežádoucí - jestli bude pokračovat, tak buď po SZ, nebo zde - hudebniforum-cz/stiznosti-na-admina-mod ... t9256.html
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Obratné ale k prdu - kdo chtěl si přečetl 8)
A teď to promažte :lol:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

woro90-1 píše:Soundery se vyplatí jen pokud máš po ruce notorického bastliče. Kamarádův strat neměl vůbec srovnané pražce, byly tam tak, jak je nabouchali. Nikdy nevíš co ti přijde poštou. Ale jinak materiál slušný, zvuk nasucho za ty peníze neuvěřitelný, snímače snesitelné.
Já bych to viděl na kompromis. Prostě buď a nebo. Takže buď vše vrazit do kytary a pořídit nějakou slušnou na začátek. Obejít se bez komba (přišetřit a pořídit déle), nebo se to snažit takhle zmíchat, ale mám strach, že výsledek bude ten, že to dotyčného odradí.

Omlouvám se za OT ale tohle si neodpustím.
Pavle: Koukni se sem a pročti si komentáře, nebo těm uživatelům napiš a zeptej se jak jim Bull pomohl než začneš zase plácat nesmysly. :roll: Byl to hudební seminář, kde dělal "učitele".

co-se-nikam-jinam-neveslo/seminar-sila- ... %C3%BAhozu
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Pít

Příspěvek od Pít »

J.J. píše:Tak jak si to představuješ ty, určitě ne. Jinak pokud to bude elektrická kytara s piezem, tak to bude znít podobně, ale to zas určitě nepoužiješ na punk. Samotná elektroakustika nezapojená do komba, bude znít jako normální akustická kytara, jestli myslíš, že bys tak ušetřil za aparát. :D
no to je samozžejmý že bez aparatury to bude hrát normálně :wink: zase tak špatně na tom nejsem abych tohle nevěděl
mě šlo spíš o to zda jde po zapojení do komba ocílit zvuku, jako má elektrika

impact - díky za tip
speed8 - taky díky za tip, a máš pravdu nechtěl bych bazar, nevěřím tomu
Wocass - byl bych rád za možnost č. 1 :wink:

ale stále mi vrtá hlavou ta elektroakustika (strašně žeru Tenacious D :twisted: )
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Tak si pak kup normální akustiku nebo amplug acoustic.
Pít

Příspěvek od Pít »

normální akustiku doma mám už dlouho, jen jsem od ní upustil a dlouho na ni nehrál a teď sem se k tomu vrátil a chci zkusit něco jinýho
má někdo doma elektroakustiku? furt mě zajímá to zda je možný na ni hrát jak nas elektriku, protože tady to tak vypadá http://www.youtube.com/watch?v=cuKT7XjcQAM - 0:40

OT - je hrozný jak se mění ceny, no ono 10 let je 10 let ale když si vemu že moje kytara teď nestojí ani polovic toho, co stála tenkrát :roll:
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

stojim za pavlem. sice mi do toho nic neni, ale je to zase ten stejny problem. p68 se pozastavuje nad tim, jak komicky dospele a tatkovsky a nad veci se snazi pan moderator pusobit, ale nedari se mu, spis uplny opak, coz me taky drazdi :) ale tentokrat opravdu nemam potrebu do toho nejak vyraznej sit, netyka se me to, a uz je mi ho skoro lito jak se porad vic a vic ztrapnuje.
k tematu:
za 4000 respektive do 4 tisic, jdi urcite do fokusky. nevim jak ted, ale mivaji tam akce, kdyz stoji LP treba 2500. uz presne nevim kde maji ten sklad, ale zajed tam, treba s tim panem odbornikem, nech si vylozit z krabic deset stejnych kytar (doporucuju prave to LP, strat te casem nasere skrz singly, je to k***a rozdil!!!! neposlouchej nesmysly ze na punk singly!!!). kdysi jsem tam byl nakupovat s brachou, uz je to mraky let, kupoval prave lespaula, byla naka akce, vybirali jsme z velkeho mnozstvi kytar, zkouseli to ve zkusebne co tam maji, a nakonec uz - abych nekecal, to bylo myslim za 3400 a dali k tomu i zadarmo obal na zada, proste pohoda. pak kdyz to prodaval, tak ty lespauly staly skoro pet tisic od fokusu. strelil to za 3, po dvou nebo trech letech... pohodicka!
p.s.
jeste jedou opakuju, jesi chces hrat punk a jsi zacatecnik, neber v zadnem pripade strata s SSS, nebudes na to umet poradne hrat a zvuk ti nepripadne dostatecne tvrdej. casem k tomu mozna dospejes, ale jako prvni si kup radej toho LP, zvuk bude hutny a pekne zkresleny! pokud si koupis strata s SSS, za dva mesice tady bude tema "minihumbucker na strat" a to se klidne vsadim.

EDIT: p.s.s.: a nebanujte pavla zase, jeden z mala tady neco vi a rad si udela i normalni srandu
Pít

Příspěvek od Pít »

pigdestroyer - dík moc, fakt
akorát tak nějak nevím kam mám zajet :wink: (pokud to tedy bylo na mě a ne k nějaké předešlé diskusi :| )
pro upřesnění - punk pro mě osobně není priorita jde mi obecně o rock a vše okolo (metal, hardrock, punkrock,.. prostě univerzal) ale rád si zahraju i něco folkovýho :wink:
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Z kama si? Podle toho vybírej hudebniny a firmy, které vyrábí kytary.
Pít

Příspěvek od Pít »

poblíž hradce králové, ale šlo mi o to, kam mi on radil zajet protože sem to z toho nějak nepochopil (pokud to bylo na mě)
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Musíš se podívat, kde má fokus prodejnu http://www.fokuskytary.cz/fokus/article?5
Ještě dobré kytary jsou Bach, ale to je taky Morava - Hodonín.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

http://www.fokuskytary.cz/fokus/default.csp?!PSW,1
Petrůvky. Kde to je nevím a jsem línej otevírat mapy.cz.
EDIT: Pozdě
Naposledy upravil(a) J.J. dne 30.01.2011 11:16, celkem upraveno 1 x.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Pít

Příspěvek od Pít »

aha tak takhle jsem to teda nepochopil :? no každopádně je to z ruky docela no tam se opravdu nedostanu
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Tak už neřeš kraviny v Hradci máš troje hudebniny (o kterých vím). Seber se, zajeď tam, projdi si je, koukni, co je k mání, osehej si to. Prodavačům řekni, že tomu nerozumíš a co by Ti doporučili oni. No a pak si to nech projít hlavou a rozhodni se, takhle stejně nic nevykoumáš.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Pít

Příspěvek od Pít »

máš recht asi to bude lepší, dík
akorá vim jen o udebním centru u Centrálu a o těch na slezským jinak nevím kde jsou

NERO - ok zkusím to
Naposledy upravil(a) Pít dne 30.01.2011 11:34, celkem upraveno 1 x.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

J.J. píše:Tak už neřeš kraviny v Hradci máš troje hudebniny (o kterých vím). Seber se, zajeď tam, projdi si je, koukni, co je k mání, osehej si to. Prodavačům řekni, že tomu nerozumíš a co by Ti doporučili oni. No a pak si to nech projít hlavou a rozhodni se, takhle stejně nic nevykoumáš.
Tohle často nebývá dobrý způsob, jak s prodavačem zahájit konverzaci o výběru nástroje :mrgreen: Pokud teda člověk nechce nástroj, na kterém prodavač bude mít největší marži...

Píte, Red Bull ti tu nabídl možnost pomoci s výběrem nástroje v HK - zvaž, jestli se mu neozvat, přece jen ruka a ucho zkušenějšího se může hodit. Což jistě potvrdí i ostatní.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

jo, ten sklad kde jsme byli s brachou je na 99procent v te male dedince petruvky u trebice. takze to mas z ruky.. je to skoda, da se tam urcite najit pekny kus. (rozdily byly propastne, nektera LP byla tenka, jina zase mela telo tak 7cm, nektery jiny kytary nemely ani prisroubovanej krk! prave proto to chce ochytat)
tak se asi ozvi nacelniku rudymu bykovi a skocte do hudebnin neco prubnout. v bazaru byvaji taky nekdy zajimavy nabidky. kamos tak koupil za 2500 kytaru ibanez gio G40 nebo co i s malym peavey kombem a kabelem a obalem na kytaru.. tak zkus i bazac. hlavne si nekupuju kytaru jen se singlama!!!

p.s. nekupuju kytaru jen se singlama!!!!!!
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Wocasi Wocassi .........

Frajeři co něco uměli, když já uměl ouplný prd (teď už jsem upgradoval a umím prd) měli jedno přísloví ...
Kdo umí ten umí, kdo neumí ten učí.Trefnost tý hlášky mi došla až s léty.

Jinými slovy to co mne irituje je fakt, že kdejakej ňouma co si někde něco přečetl se pasuje na odborníka a přitom mu jaksi ještě hoří vajgl za dveřma, nemá za sebou nic a troubí do světa chytrosti (teď nemám na mysli jeho, ale problém jako celek).Zvedá mi to tlak :roll:

Čtu tady další nesmysl typu že punk nejde zahrát na S-S-S (Pig jistě promine), do psí pochvy - punk je f pazourách a v duši a pořádnej pankáč to zahraje i na koště s nataženým drátem.Tečka.
A teď k meritu věci - rozdíl mezi těma frajerama a dnešní instantní dobou je, že ti kluci nedřepěli před monitorem a neplkali vo pitchovinách, ale kurwa na tu kejtru dřeli jako koně ...

Pite čapni něco s rovným krkem z bazáče,nemel a dři.V týhle cenový relaci to vyjde beztak nastejno a za kačky co to koupíš to i prodáš.Až oloupeš puchýře podruhý klidně se ozvi a posunem se dál :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

2pavel:jasne ze se da na SSS hrat punk, to vubec nevyvracim, ale ja mu chcu spis poradit, aby se zezacatku vyhnul jen singlum, protoze 90procent lidi co znam, si koupili prvni kytaru SSS, a po pulroce, prvni konforntaci a porovnani s HB jim bylo do breku na co ze to vlastne hraji a ze chcou LP. a zacnou resit naky miniHB atd. taky si stojim za tim, ze k tomu mozna casem stejne dospeje, ale at neni hned zezacatku nasranej ze to nezni tvrde (protoze o to prece nejdriv de).
nebo ne? pamatuju si jeden kamos mel SSS kytaru, a druhej pak dosel a mel diamantku co mela nakej menenej solidni HB u kobyly.. no kterej zvuk je pro nadseny punkace lepsi? nedomrdlej zvonivej hrncoidni bzukot na kterej se nadres nebo brutalne hutny zvoucek, ktery leze z te kytary pomalu sam?
takhle to myslim. ne ze by se na SSS nedal hrat punk :)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“