Squier Fender do 5.000 +- 500
Pravidla fóra
Squier Fender do 5.000 +- 500
Zdravim Vás rádcové, po několika denním čtení, hledání a nervů jakou kejtru vůbec vybrat pro začátečníka jsem se ujistil, že tahle značka by mohla být asi jedna z nejlepších, ale potřeboval bych poradit kde najdu nějaký slušný výběr.Na netu jsem nenašel moc kamenných shopů s rozličným výběrem této značky, spíš je to všechno na jedno brdo.
- 60'Rock_N'_Roll
Re: Squier Fender do 5.000 +- 500
stratocaster? telecaster?
strat se mi líbí víc, ale tele taky nemá špatnej tvar každopádně si to trefil krásně páč oba typy mě berou60'Rock_N'_Roll píše:stratocaster? telecaster?
U kytary jde hlavně o zvuk, v druhé řadě o tvar a vzhled. Tak zkus vypustit z hlavy tvar a zaměř se na zvukšimpansky píše:strat se mi líbí víc, ale tele taky nemá špatnej tvar každopádně si to trefil krásně páč oba typy mě berou60'Rock_N'_Roll píše:stratocaster? telecaster?
EDIT: Zapoměl jsem na důležité...co hodláš hrát ?
jo to chápu, že jde o zvuk, ale líbit se mi musí taky...jinak chci hrát spíš rock takže styl U2 atp.Flajtr píše:U kytary jde hlavně o zvuk, v druhé řadě o tvar a vzhled. Tak zkus vypustit z hlavy tvar a zaměř se na zvukšimpansky píše:strat se mi líbí víc, ale tele taky nemá špatnej tvar každopádně si to trefil krásně páč oba typy mě berou60'Rock_N'_Roll píše:stratocaster? telecaster?
EDIT: Zapoměl jsem na důležité...co hodláš hrát ?
Tak ideální je mít oboje, že ...
Obě to jsou dost specifické kytary se specifickým zvukem. Tobě jako začátečníkovi bych spíš doporučil strata. Je příjemnější na držení (má "seřezené" tělo pro pohodlnější držení), větší variabilitu zvuku (více snímačů) a také jestli chceš hrát něco jako U2, je ucinkaný strat to pravé ořechové.
Jinak o rozdílech mezi těmito kytarami se více dočteš tady:
elektricke-kytary/stratocaster-x-teleca ... at#p361698
Obě to jsou dost specifické kytary se specifickým zvukem. Tobě jako začátečníkovi bych spíš doporučil strata. Je příjemnější na držení (má "seřezené" tělo pro pohodlnější držení), větší variabilitu zvuku (více snímačů) a také jestli chceš hrát něco jako U2, je ucinkaný strat to pravé ořechové.
Jinak o rozdílech mezi těmito kytarami se více dočteš tady:
elektricke-kytary/stratocaster-x-teleca ... at#p361698
-
woro90-1
Potvrzuji, na U2 je zvuk telete až moc syrový. Strat se dá převléct za kdeco, tele zůstane teletem. A navíc je strat pohodlnější a variabilnější. Ale nebudu spokojený, dokud nebudu mít oboje 
díky kámíci, začínám v tom mít krapet jasno 
a co tenhle mazel? http://kytary.cz/axl-badwater/HN099035/
ten se me libi ... drzel sem ho v ruce snad vzdycky, kdyz sem kolem nej sel...
což krasavec to je, ale jak to hraje?Paris píše:ten se me libi ... drzel sem ho v ruce snad vzdycky, kdyz sem kolem nej sel...
ale to tremolo mě tam vadíšimpansky píše:což krasavec to je, ale jak to hraje?Paris píše:ten se me libi ... drzel sem ho v ruce snad vzdycky, kdyz sem kolem nej sel...
to bohuzel nedokazu rict, do aparatu sem ji nestrkal. ale kdyz do toho sahali z EMG, tak predpokladam, ze zvuk bude malinko kovovejsi a ostrejsi, nez na beznem stratu tehle kategorie (to mozna muze byt trochu vyhoda). treba se tu nekdo vyjadri, kdo to zkusil...
a tremolo ti vadi? to je pri vyberu strata dost podstatna prekazka
(hele, nech si par dni na rozmyslenou a rozkoukani. na obrat od el.akustiky k vyberu konkretniho kusu elektriky myslim nebylo dost casu. to muzes ted kazdou hodinu videt jinak a nikam se to neposune..... )
a tremolo ti vadi? to je pri vyberu strata dost podstatna prekazka
A jsme u toho, bubák zvaný tremolo, vintage straťáckého tremola je zbytečný se bát ! Stačí seřídit, promazat, správně namotat struny a ladění se ani nehne. Fakt se neboj.
Kytara je to údajně celkem slušná, největší průser budou snímače...to tak bývá u takhle drahých kytar. A na rock bych doporučil možná něco s humbuckerem u kobyly, ikdyž tady to není tak jasný...nebál bych se ani singlu nebo railsu, ale to už by byla výměna, třeba za RMko nebo dražší
Kytara je to údajně celkem slušná, největší průser budou snímače...to tak bývá u takhle drahých kytar. A na rock bych doporučil možná něco s humbuckerem u kobyly, ikdyž tady to není tak jasný...nebál bych se ani singlu nebo railsu, ale to už by byla výměna, třeba za RMko nebo dražší
s tim tremolem to nechápu jak to myslíš...jakože mi bude překážet??....nikdy jsem totiž nedržel el. s tremolem takže na mě musíš polopatě.Paris píše:to bohuzel nedokazu rict, do aparatu sem ji nestrkal. ale kdyz do toho sahali z EMG, tak predpokladam, ze zvuk bude malinko kovovejsi a a ostrejsi, nez na beznem stratu tehle kategorie (to mozna muze byt trochu vyhoda). treba se tu nekdo vyjadri, kdo to zkusil...
a tremolo ti vadi? to je pri vyberu strata dost podstatna prekazka(hele, nech si par dni na rozmyslenou a rozkoukani. na obrat od el.akustiky k vyberu konkretniho kusu elektriky myslim nebylo dost casu. to muzes ted kazdou hodinu videt jinak a nikam se to neposune..... )
aha ahaFlajtr píše:A jsme u toho, bubák zvaný tremolo, vintage straťáckého tremola je zbytečný se bát ! Stačí seřídit, promazat, správně namotat struny a ladění se ani nehne. Fakt se neboj.
Myslel to tak, že se bojí aby správně fungovalo a nerozlaďovala se kytara při jejím používání, ale toho se neboj.
Ohledně výběr, za sebe můžu s klidem doporučit squier affnity, velice příjemná kytara
a nemusel by být špatný cort g260 
Ohledně výběr, za sebe můžu s klidem doporučit squier affnity, velice příjemná kytara
ja sem nepsal, ze tam vadi. tos prece psal ty.šimpansky píše:s tim tremolem to nechápu jak to myslíš...jakože mi bude překážet??....nikdy jsem totiž nedržel el. s tremolem takže na mě musíš polopatě.
ja psal, ze kdyz ti vadi tremolo, tak je to prekazka pri vyberu strata. nic vic.šimpansky píše:ale to tremolo mě tam vadí
Páku vyšroubuješ, a jak psal Flajtr, po seštělování a přitáhnutí pružin ladění drží jaksepatří, takže tam není nic, co by ti mohlo vadit nebo překážet.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
-
woro90-1
A pokud budeš chtít páku používat, seřídíš to (návod tu je) a bude chodit bez problémů a bez rozlaďování.