Squier Fender do 5.000 +- 500

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
šimpansky

Squier Fender do 5.000 +- 500

Příspěvek od šimpansky »

Zdravim Vás rádcové, po několika denním čtení, hledání a nervů jakou kejtru vůbec vybrat pro začátečníka jsem se ujistil, že tahle značka by mohla být asi jedna z nejlepších, ale potřeboval bych poradit kde najdu nějaký slušný výběr.Na netu jsem nenašel moc kamenných shopů s rozličným výběrem této značky, spíš je to všechno na jedno brdo.
60'Rock_N'_Roll

Re: Squier Fender do 5.000 +- 500

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

stratocaster? telecaster?
šimpansky

Příspěvek od šimpansky »

60'Rock_N'_Roll píše:stratocaster? telecaster?
strat se mi líbí víc, ale tele taky nemá špatnej tvar každopádně si to trefil krásně páč oba typy mě berou
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

šimpansky píše:
strat se mi líbí víc, ale tele taky nemá špatnej tvar každopádně si to trefil krásně páč oba typy mě berou
U kytary jde hlavně o zvuk, v druhé řadě o tvar a vzhled. Tak zkus vypustit z hlavy tvar a zaměř se na zvuk ;)

EDIT: Zapoměl jsem na důležité...co hodláš hrát ?
šimpansky

Příspěvek od šimpansky »

Flajtr píše:
šimpansky píše:
U kytary jde hlavně o zvuk, v druhé řadě o tvar a vzhled. Tak zkus vypustit z hlavy tvar a zaměř se na zvuk ;)

EDIT: Zapoměl jsem na důležité...co hodláš hrát ?
jo to chápu, že jde o zvuk, ale líbit se mi musí taky...jinak chci hrát spíš rock takže styl U2 atp.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Tak ideální je mít oboje, že ...
Obě to jsou dost specifické kytary se specifickým zvukem. Tobě jako začátečníkovi bych spíš doporučil strata. Je příjemnější na držení (má "seřezené" tělo pro pohodlnější držení), větší variabilitu zvuku (více snímačů) a také jestli chceš hrát něco jako U2, je ucinkaný strat to pravé ořechové.
Jinak o rozdílech mezi těmito kytarami se více dočteš tady:
elektricke-kytary/stratocaster-x-teleca ... at#p361698
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Potvrzuji, na U2 je zvuk telete až moc syrový. Strat se dá převléct za kdeco, tele zůstane teletem. A navíc je strat pohodlnější a variabilnější. Ale nebudu spokojený, dokud nebudu mít oboje :D
šimpansky

Příspěvek od šimpansky »

díky kámíci, začínám v tom mít krapet jasno ;-)
šimpansky

Příspěvek od šimpansky »

Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ten se me libi ... drzel sem ho v ruce snad vzdycky, kdyz sem kolem nej sel...
šimpansky

Příspěvek od šimpansky »

Paris píše:ten se me libi ... drzel sem ho v ruce snad vzdycky, kdyz sem kolem nej sel...
což krasavec to je, ale jak to hraje?
šimpansky

Příspěvek od šimpansky »

šimpansky píše:
Paris píše:ten se me libi ... drzel sem ho v ruce snad vzdycky, kdyz sem kolem nej sel...
což krasavec to je, ale jak to hraje?
ale to tremolo mě tam vadí
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

to bohuzel nedokazu rict, do aparatu sem ji nestrkal. ale kdyz do toho sahali z EMG, tak predpokladam, ze zvuk bude malinko kovovejsi a ostrejsi, nez na beznem stratu tehle kategorie (to mozna muze byt trochu vyhoda). treba se tu nekdo vyjadri, kdo to zkusil...

a tremolo ti vadi? to je pri vyberu strata dost podstatna prekazka ;) (hele, nech si par dni na rozmyslenou a rozkoukani. na obrat od el.akustiky k vyberu konkretniho kusu elektriky myslim nebylo dost casu. to muzes ted kazdou hodinu videt jinak a nikam se to neposune..... )
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

A jsme u toho, bubák zvaný tremolo, vintage straťáckého tremola je zbytečný se bát ! Stačí seřídit, promazat, správně namotat struny a ladění se ani nehne. Fakt se neboj.

Kytara je to údajně celkem slušná, největší průser budou snímače...to tak bývá u takhle drahých kytar. A na rock bych doporučil možná něco s humbuckerem u kobyly, ikdyž tady to není tak jasný...nebál bych se ani singlu nebo railsu, ale to už by byla výměna, třeba za RMko nebo dražší ;)
šimpansky

Příspěvek od šimpansky »

Paris píše:to bohuzel nedokazu rict, do aparatu sem ji nestrkal. ale kdyz do toho sahali z EMG, tak predpokladam, ze zvuk bude malinko kovovejsi a a ostrejsi, nez na beznem stratu tehle kategorie (to mozna muze byt trochu vyhoda). treba se tu nekdo vyjadri, kdo to zkusil...

a tremolo ti vadi? to je pri vyberu strata dost podstatna prekazka ;) (hele, nech si par dni na rozmyslenou a rozkoukani. na obrat od el.akustiky k vyberu konkretniho kusu elektriky myslim nebylo dost casu. to muzes ted kazdou hodinu videt jinak a nikam se to neposune..... )
s tim tremolem to nechápu jak to myslíš...jakože mi bude překážet??....nikdy jsem totiž nedržel el. s tremolem takže na mě musíš polopatě.
šimpansky

Příspěvek od šimpansky »

Flajtr píše:A jsme u toho, bubák zvaný tremolo, vintage straťáckého tremola je zbytečný se bát ! Stačí seřídit, promazat, správně namotat struny a ladění se ani nehne. Fakt se neboj.

Kytara je to údajně celkem slušná, největší průser budou snímače...to tak bývá u takhle drahých kytar. A na rock bych doporučil možná něco s humbuckerem u kobyly, ikdyž tady to není tak jasný...nebál bych se ani singlu nebo railsu, ale to už by byla výměna, třeba za RMko nebo dražší ;)
aha aha
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Myslel to tak, že se bojí aby správně fungovalo a nerozlaďovala se kytara při jejím používání, ale toho se neboj.

Ohledně výběr, za sebe můžu s klidem doporučit squier affnity, velice příjemná kytara ;) a nemusel by být špatný cort g260 ;)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

šimpansky píše:s tim tremolem to nechápu jak to myslíš...jakože mi bude překážet??....nikdy jsem totiž nedržel el. s tremolem takže na mě musíš polopatě.
ja sem nepsal, ze tam vadi. tos prece psal ty.
šimpansky píše:ale to tremolo mě tam vadí
ja psal, ze kdyz ti vadi tremolo, tak je to prekazka pri vyberu strata. nic vic. :)
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Páku vyšroubuješ, a jak psal Flajtr, po seštělování a přitáhnutí pružin ladění drží jaksepatří, takže tam není nic, co by ti mohlo vadit nebo překážet.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

A pokud budeš chtít páku používat, seřídíš to (návod tu je) a bude chodit bez problémů a bez rozlaďování.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“