Marshall série MA ... levné celolampy

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Faja

Marshall série MA ... levné celolampy

Příspěvek od Faja »

Nedávno jsem brouzdal po netu a našel jsem nejakou MA serií od marshalla .... jelikož sháním nějakou tu lampu hodně o ní přemýšlím ale ta cena je hodně podežřelá !! Na audioteku je mají ...
HLAVA:
http://www.audiotek.cz/product-38614-marshall-ma100h
A kombo :
http://www.audiotek.cz/product-38610-marshall-ma100c
Ještě bych chtěl mít otázku k tomu kombu ... šel by tam zapojit reprobox ?? např 280w :D Na youtube je par videí a halva zní perfektně o tom kombu tam skoro nic není :( díky za odpovědi a vaše názory :wink: :wink:
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: Marshall série MA ... levné celolampy

Příspěvek od bubucci »

Tak box k tomu můžeš připojit jakýkoliv i 600W :)
Jinak ta cena odráží kvalitu použitých součástek a všeho kolem, zadarmo ti nikdo nic nedá...osobně bych hledal JCM900 na bazaru za ty peníze...
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Zdravim, předem řeknu, že jsem na tyhle marshally nehrál ani to jinak nezkoumal, takže ode mě jen pár rad.
1) celolampa za 16t Kč už dneska neni nejlevnější, seženou se i levnější
2) pokud jim popisky sedí tak by reprobox připojit šel:
• Konektory výstup:
• 3x 6,3mm výstup pro reproduktor (1x 16Ohm / 1x 8Ohm / 2x 16Ohm)
• 6,3mm Send efektové smyčky
3) když dáš reprobox 280W stejně z toho víc než těch 100W nedostaneš
4) 100W je až zbytečně moc, ale jestli si myslíš, že to využiješ
5) koukni se na váhu toho komba a přemejšlej jestli potřebuješ 100W, 2x12 a kombo verzi
6) pokud ještě nejsi moc zkušený doporučil bych se kouknout sem komba-zesilovace-reproboxy/to-zakladni- ... 20315.html
7) myslím, že už se tu MA někde řešili, takže možná je tohle duplcitní

EDIT: bubucci me predbeh :lol:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Faja

Příspěvek od Faja »

No bazar to asi ne .... reknu to takhle. Po prazkach budu mít kolem 25t kc za brigadu a chci si konecne koupit pořádnou hlavu nebo i to kombo (ale spíš hlavu) protoze z mojím kombem (randall 25rx) zvuk pri volume 4 chrčí jak svina .. :( :? když už bych neco kupoval tak opravdu neco dobreho abych za 2 roky nekupoval zase neco lepšího ... chci aby to mělo vše co si muze guitarista přát :) Pokud kombo tak s vystupem na reprobox a 2x repro :) slysel jsem ze kdyz mám zesilovac 100w a reprobox 300 tka ten reprak nad 100W nepujde pac mam jen 100w zesilovac ... btw. zkuste doporucit nejakou sestavu :D jinak staley zkusenosti s tím mám a vím o tom už celkem dost pac jsem si to všechno prostudoval ted mi jde jen o to aby ta hlava/kombo melo vsechno a mel ho ''na veky'' a samozrejme o poradny sound :D hraju predevším klasiku jako je DOORS,Hendrix takže nejaky randall nepřipadá už v uvahu :) škoda že jsou VOX tak předrazený :( :( jinak o te MA100H hlave je tu videjko ---> http://www.youtube.com/watch?v=G78jAQfA5bo
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Faja píše:slysel jsem ze kdyz mám zesilovac 100w a reprobox 300 tka ten reprak nad 100W nepujde pac mam jen 100w zesilovaco
Chlapi ve fabrice řikali ? 8)
To se trošku spletli, když máš zesilovač třeba 10 Wattů, tak si tam můžeš dát klidně 1000 Wattový repro, akorát to bude zbytečné tam mít repro s takovou rezervou...
Ale pokud budeš mít 1000 Wattů zesilovač a 10 Wattů repro a trošku to dáš nahlas tak to to repro nevydrží ani vteřinu :lol:

Samozřejmě že by šlo třeba na 100 Wattový zesilovač dát trošku slabší repro, ale nesměl bys to tak hulit a stejně by se mohlo stát že bys reprák zničil.

Každopádně se vážně zamysli jestli potřebuješ 100 Wattů ... Já tomu dřív taky nevěřil, řikal sem si že basáci maj 300 Wattů a není to nic extra, zesilovače v autě mají 500 Wattů a taky to není nic strašného, ale 100 Wattová celolampa, to už je trošku jiná liga... Rozdíly nezi třídou A a B jsou obrovské...
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Faja

Příspěvek od Faja »

No asi jsem to napsal spatne ... Chtěl jsem říct že pokud mam zteislovac 100W a reprobox 300 tak ten reprobox vyuzije jen tech 100W ... Ne ze to nepujde vubec , hrat to bude normalne ... :) kdybych mel treba zesiloväc 150w tak z reproboxu taky vytahnu jen 150W i kdyz ma vykon 300w :) nevím co je na tom pravdy ... cetl jsem to tady na foru a taky mi to prisla jako hovadina :D .... snad jsi mě ted pochopil ... :) neob jsem nepobral ja tebe :D :D :D
Faja

Příspěvek od Faja »

btw. pravě nevím jak moc to řve :D doma mam 1500W repraky k TV a ze by to nejak extra rvalo se rict neda i kdyz je to celkem rachot :D nevím no :) kamoš co ma el.-akustiku a kombo 50W tak se tem mojim reprakum muze v pohode rovnat :D a to je tam rozdil 1450w :D coz je celkem fail :D
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Jak tady už psal Stanley, tak si fakt přečti to téma o zesilovačích. S těmi W to není tak jednoduché, dokonce bych se i vsadil, že ty repro, které máte u TV by mohla přeřvat 5W lampa :)
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Tady nejde o watty ale decibely řekl bych :idea:
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Faja

Příspěvek od Faja »

No přectl jsem si cely clanek a neco malo jsem se dozvěděl :) řikam ze reprobox nebude nikdy hrat hlasitej nez je vykon zesilovace :) no myslím že s vyberem hlavy to bude ještě hodně složité :( :( pochlubte se co máte vy :) nechám se inspirovat xD
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Podle toho co jsi psal, bych se podíval ještě na nějaké fendery, ale o těch já toho moc nevím, ale určitě ti tu někdo poradí...
Pak výkonem bych nešel přes 50W, naprosto zbytečné.
Jinak každý by ti nejraději poradil to svoje :D
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Faja:
doma mam 1500W repraky k TV a ze by to nejak extra rvalo se rict neda
to že někdo napíše na krabici nějaký výkon, neznamená, že to ten výkon má (tedy možná má, ale ne přímo ten hudební o který nám jde především), pokud se podíváš na 100W lampový zesilovač tak zjistíš, že jenom trafo co ho napájí váží pár dobrých kilo, další věc je že 1500W v tranzistorech bys potřeboval už hodně slušně chladit, další že ten výkon musíš vést k repro kabelama o patřičnym průřezu (nechci rejpat, moje repra k pc maj na sobě napsáno taky 2800W a kdyz si zapnu 5W lampu jsou nadrbaný) - a zpátky k těm lampam, mam zkušenosti s 2x200W mesa koncem a ten kdo to má, má box připojenej téměř svařovacíma kabelama :lol: to že zvuk je naprosto luxusní a tlačí jako prase je super ale zvukař ho stejně vždycky nutí to dát ještě o kousek níž
Tady nejde o watty ale decibely řekl bych
dB jsou další věc na kterou je třeba dávat bacha, záleží co máš za repra a taky co chceš za zvuk se 100W nebo i 50W už bych volil míň dB aby se ta lampa nechala víc vybudit

Pokud ti můžu doporučit a nebál by ses toho zkus nějaké HandMade aparáty za tuhle cenu už bys moh koupit něco pěkného co ti pár let vydrží (ať už to bude pan Horký nebo třeba mmjuz tady z fóra (na to co píšeš by ti určitě postavil moc pěknej aparát), já na takovejhle úrovni zatim nejsem, takže se nechci vnucovat).
hraju predevším klasiku jako je DOORS,Hendrix
-> marshall jcm800, plexi 1959, vox, fender... je toho tolik, jen si vybrat... za mě určitě hlava + box (M1936, 4x12 je zbytečně moc, ale pokud na to máš svaly a auto je to tvoje věc)
St.Anley Tube Amps
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Akorát s tou plexi... Z toho zkreslení bez krabky doma nedostaneš (jestli nechceš, aby tě sousedé vynesli v zubech). :D

Za sebe zas můžu doporučit toho Blackstara, co mám v podpisu, protože právě tenhle plexi-like zvuk včetně dobré dynamiky se mi na tom včera podařilo nakroutit i při snesitelné hlasitosti a je to vážně nirvána. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Bummer: tak nebylo řečeno, kam to má být určené, ale je fakt že non-master-volume plexi ve 100W nebude na doma to pravy :lol:
St.Anley Tube Amps
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Stanley06 píše:Bummer: tak nebylo řečeno, kam to má být určené, ale je fakt že non-master-volume plexi ve 100W nebude na doma to pravy :lol:
Ale píše o mizerném kombíčku, co se jinam ani nehodí a já bych se teda nějakýho lacinýho chrčítka po koupi řádné lampy rozhodně zbavil, protože už by mě pak nebavilo na to hrát - takže jsem si myslel, že by na to chtěl hrát určitě i doma. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Na bazaru je 16 tis moje stará hlava marshall jcm 800 2205, k tomu za 8 1960 box a máš doživotně vystarané, případně jcm 900 + ten stejný box.
Faja

Příspěvek od Faja »

Budu mít peníze az po vel. prazkách :) ale už pomlau hledám at se můžu zorinetovat :) kdybych mel peníze to toho marshala jcm z bazaru beru hned :) ale jak říkam az po prázkách a do té doby to určitě nekdo koupí :) :P
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

jakub.kubaaa píše: Rozdíly nezi třídou A a B jsou obrovské...
Tys viděl nějaký lampový zesilovač ve třídě B? :wink:

K tématu - o MA se tu už něco napsalo. Většinou dost negativně. A pár těch postů bylo i ode mne - hrál jsem na to, nestojí to za ty prachy. Zkus hledat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Nero píše:
jakub.kubaaa píše: Rozdíly nezi třídou A a B jsou obrovské...
Tys viděl nějaký lampový zesilovač ve třídě B? :wink:
To bylo ve srovnání Lampový kytarový zesilovač a HiFi zesilovač ... HiFi jsou většinou ve třídě B...
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

jakub.kubaaa píše:HiFi jsou většinou ve třídě B...
Myslím že ne, Time :wink: Téměř čistá béčka jsou snad jen zesíky v autorádiích, jinak je nejpoužívanější AB.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“