Zapojení dvou multiefektů současně
Pravidla fóra
Zapojení dvou multiefektů současně
Zdarec, chci se zeptat jestli muzu soucasne zapojit dva multiefekty Digitech RP 155 a Zoom 505 II Guitar. Nekde jsem zaslechl ze soucasne zapojeni dvou multaku je muze pokurvit a to bych fakt nerad...taky se chci zeptat jestli zalezi na poradi zapojeni nebo to zalezi ciste na potrebe.Dik za odpovedi a sorry jestli to tu nekde je nebo jestli to pisu do spatne kategorie ale spechal jsem... 
Tenhle profil nepoužívám, vysadil. Jsem na profilu Veno.
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zapojení dvou multiefektů současně
aha, nezkousel jsme to, ale nevidim duvod proc by se mely kurvit, max to bude hrat nahovno. a hodne bzucet.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
kdyz na prvni multak hodis zkresleni a modulace budes brat z druheho, myslim ze byto slo
Netušíme, jaký záměr tě k tomu vede, ale mé doporučení by bylo následující: jeden multiefekt si (vyber sám dle vkusu) ponechej na modulační efekty a místo investice do druhého multiefektu (není-li však již pozdě - jinak tedy prodej) zvol efektovou kreslící krabičku (overdrive / distortion). O těchto efektech je toho tady popsáno velmi mnoho. Toť můj názor a zároveň praxe více lidí. Jaký máš zesilovač?
Celá kapea hrajeme do jednoho - Peavey XR - 600B Mixer Amp, ale rozhodně hodlám přejít na vlastní kytarový zesilovač, tenhle máme protože hrajeme teprve krátce
Myslím že tohle zkusím, je to dobrej nápad, tahle varianta mi nedošla...McKozias píše:kdyz na prvni multak hodis zkresleni a modulace budes brat z druheho, myslim ze byto slo
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Teoretická úvaha: Pokud by výstup jednoho multiefektu byl tak silný, že by přebudil vstup druhého multiefektu, tak by se to mohlo mršit. Ale prakticky si nemyslím, že by to hrozilo.pigdestroyer píše:aha, nezkousel jsme to, ale nevidim duvod proc by se mely kurvit, max to bude hrat nahovno. a hodne bzucet.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Pánové, já jsem se dneska nestačil divit, když jsem viděl tohle. Digitech RP-50 propojenej s Digitech RP250. Nějak jsem nepochopil význam spojení těchto dvou multiefektů , defuckto u kapely, která hraje 3na3. Zkreslení příšerný, flanger hroznej, simulace akustiky spíš divná. Víc jsem tam nerozpoznal, protože víc snad ten kytarista nepoužil.
Gibson SG-SFWCH
kombo: Roland Cube
Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
kombo: Roland Cube
Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30