Kde se vyrábí?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Tonda

Re: Kde se vyrábí?

Příspěvek od Tonda »

hm, zkušenosti jo :mrgreen: já tam vidím (18 minutes ago) jak se jakýsi studentr ptá lámanou angličtinou "kde je tato kytara produced ?" .. Takže se ještě shazuješ na firemním foru :roll:

Kytary Gibson se vyrábějí v USA. Akustické i elektrické, všechny.

Ale s tím, aby se tyhle kraviny nevracely každých 14 dní nikdo nic neudělá..
I´m wheels... movin´wheels
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Studente promiň, ale tyhle "názory" přestaly být v modě u lidí, kteří obdrželi alespoň nějakou základní dávku inteligence a selského rozumu, už před x let. Jsi nějak zcestovalý a nebo máš přestavu o tom, jak to v J. Korei a nebo na Taiwanu vypadá?

Měl jsem doma dost věcí ze všech koutů světa a opravdu nemůžu říct, že by kousky např. z USA byly ťipťop, což bys asi rád slyšel.

Momentálně se doma peru s jedním Custom Shopem od Fenderu, který má jako nový jednu vadnou mechaniku, nechápu, jak to mohlo projít QC. O seřízení té kytary a utažení např. control knobů se radši zmiňovat nebudu, spokojenější jsem byl se Squierem za 3t. Kytara je to naprosto faktastická a jsem za ni strašně rád, pouze není hned od začátku dokonalá (a ona během pár týdnuů bude dokonalá :) ), což by si asi spousta lidí představovala když za ni ty prachy uvalí.

Nedávno jsem prodával Vox AC30. Kluk na to hrál, vedle měl postaveného Framuse (nový za 57t.) vyrobeného v Německu. Přestože by ty aparáty měly být na čistém kanálu stejně "kvalitní" (Framus ten kanál okopčil podle Voxe), tak kluk s Voxem trávil tak 40 minut, s Framusem tak 2 minutky. Ten Vox je mimochodem z Číny a skvěle sloužil 3 roky, stejně jako slouží druhý Vox, který si nechávám, protože hraje jak z praku a je to rozhodně ten nejlepší aparát, jaký se mě kdy doma objevil. Ten Neměcký Framus mě přišel už z výroby pokažený - nedopájená součástka na patici lamp, způsobovala red plating lampy, musel jsem vyhledat servis hned jak mě dojel domů.

Se západní "kvalitní produkcí" bych mohl pokračovat dál - špatně vyřezaný nulťák na Rickenbacker z USA, šílaná vadnost sad snímačů Fender USA z výroby (teď mě tady zrovna leží jeden snímač Vintage Noiseless, kterému chybí jeden magnet - bože jak to může projít věhlasnou Quality Control v USA???).

Z USA mám dva butique aparáty, teď tu CS kytaru, všechny ty věci miluju, ale opravdu mě přítomnost těchto věcí v baráku neodradí od používání aparátů z číny, kytar z mexika a třeba pedálů ze Zimbabwe (jestli někdy nějaký budu mít a bude fajn...).

K tomu Gibsonu - všechny jsou z USA (v případě některých levných kousků bych tam mohl přidat slovíčko "bohužel").
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Nemám rád a snažím se nekupovat čínské kytary ale ze zcela jiného důvodu - nechci podporovat zemi, kde jsou porušována i základní lidská práva, zemi která poporuje pracovní diskriminaci dětí, zemi která neuvěřitelným způsobem znečišťuje životní prostředí a devastuje krajinu a zemi která ve velmi brzké době díky tomu bude vlastnit polovinu ostatního světa. Proč si myslíte, že je čínská produkce tak laciná?
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
knedlousek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od knedlousek »

Atkins píše:Nemám rád a snažím se nekupovat čínské kytary ale ze zcela jiného důvodu - nechci podporovat zemi, kde jsou porušována i základní lidská práva, zemi která poporuje pracovní diskriminaci dětí a zemi která ve velmi brzké době díky tomu bude vlastnit polovinu ostatního světa. Proč si myslíte, že je čínská produkce tak laciná?
To máš sice pravdu, ale jak žiješ? Když dneska je 50 procent zboží made in china........k těm kytarám, mám pouhého AXLa to je číňan jak Brno, ale jsem zatím spokojen. Ono je jedno co je kde psáno. Například mám vlastní zkušenost se stratocastery tý dražší řady Squiera a vedle toho sem zkoušel Mexičana a je to v podstatě srovnatelný, pokud neni ten Squier zmetek. Je mi jedno co se tam píše. Woro vystihl moje myšlenky zelenými příšerami z Saturnu :D
AXL-Badwtaer(vlastní modifikace)-->Peavey Rage Transtube 258 nebo 60W tranďák
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

To máš sice pravdu, ale jak žiješ? Když dneska je 50 procent zboží made in china
Snažím se čínské zboží nekupovat, pravda, Americký nebo Japonský router, či PeCku už asi neseženu ale tam kde to jde, čínskou produkci nekupuji.
Příklad: Proč se domníváš, že krachují české porcelánky a sklárny? Protože odběratelé nakupují levnou a mizernou čínu, k čemu to vede? Např. k nárůstu nezaměstnanosti a s tím spojenými dalšími velmi negativními jevy a důsledky.
Inu, bude to Váš svět, já už to mám za pár...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Adkinsi, máš samozřejmě pravdu.

Bohužel za tohle nemůže Čína ale:

1. "Západní" firmy, které nechávají své výrobky v Číně vyrábět. K tomu se ale taky váže to, že ten, kdo v Číně vyrábět nebude, půjde do háje... A taky to, že kdyby tam firmy z Evropy, Japonska a nebo toho USA nenatahaly techniku a neposkytly číňanům i knowhow, tak by na tom asi Čína tak vesele nebyla.

2. Konečný spotřebitel, který si zboží vyrobené v Číně kupuje. Bohužel v dnešní době je v té Číně vyrobeno skoro vše a ve výrobcích vyrobených mimo Čínu je občas taky dost velký podíl součástek nebo materiálů čínské výroby...

Dobře vím, že jednou budeme pěkně v háji, ale za to "neděkujme" Číně, "děkujme" své "západní" nenažranosti, hlouposti a lenosti. Bohužel to už stejně zašlo tak daleko, že už stejně není úniku :)
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Atkins píše: Inu, bude to Váš svět, já už to mám za pár...
To si zarámuj, starej kozle! "Náš svět" bude na ty "za pár" plivat a nadávat, co vše dokázali pokazit. Vlak již dávno ze stanice odjel a ti, co zvedají ruce a láteří, jak je vše pokřivené, se ozývají nejhlasitěji! Zřejmě si špatně přečetli jízdní řád! :mrgreen:
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

"děkujme" své "západní" nenažranosti, hlouposti a lenosti.
Tak, tohle naprosto sedí.
luckyduck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luckyduck »

Predem se omlouvam za OT, ale tohle tema me nenecha chladnym.

Tenhle problem zacina u firem/korporaci a konci u lenosti spotrebitelu orientovanych predevsim na cenu a trendy.
Korporace je umely, temer nesmrtelny, organismus, ktery nema potreby jako clovek - jediny cil je zisk a jeho odraz v rustu/poklesu akcii, vyrocnich zpravach o rozsireni vyroby, cashflow atp. Vse musi samozrejme stale rust a expandovat, nejlepe neomezene a do nekonecna.. az na to, ze zijeme ve svete omezenych zdroju hmotnych i lidskych.
Jedine meritko je na konci zisk (kolik externalit pritom vznikne je vedlejsi), zodpovednost je rozmelnena do systemu podrizenych a nadrizenych CEO, reditelu a manazeru, kteri se hodnoti za svoje grafy a statistiky o tom jak zefektivnili a zlevnili vyrobu (napr. tim, ze presunuli produkci na vychod) - "Im just doing my job you know" :)
Doporucuju dokument korporace, treba tady je i s cz titulky:
http://www.youtube.com/watch?v=LmcxZ1ISp0g

No a vtip je v tom, ze je to cele umozneno jen tim, ze lide dal a dal kupujou nepotrebny drek (nemluvim ted nutne o kytarach - kytara neni vec, kterou by clovek kupoval kazdy mesic a asijska produkce neni v pomeru cena/kvalita vubec spatna) a chteji vic levneho suntu, stale noveho, nez jednu kvalitni vec, ktera by vydrzela a dala se treba opravit (tak jak to bylo driv). Kdyby uz byli na pochybach, jestli to ma nejaky smysl takhle zit, tak staci zapnout televizi, otevrit noviny, pustit radio a tam uz jim reknou, co je IN, co je v mode, jak se bez nove plazmove TV/Iphone/Smartphone/... neda zit a jak to jejich zivot udela lepsi.. No a rikali to v televizi, tak to asi bude pravda ne ? ;)
Podle meho nazoru lide zkratka hledaji stesti v hmotnych statcich a takhle to pak dopada.

Btw. byl jsem docela fanousek tohohle trzniho uvazovani o svete, nez jsem zacal pracovat v americke nadnarodni korporaci :lol:
Ale krasa sveta je prece v kontrastech a ironii ;)

Nemuzes probudit toho, kdo predstira spanek.
Epiphone Les Paul Standard (1995) ~~ Orange Rocker 30 + Checha 2x12 reprobox // Jensen 15" 18W by mmjuz // Golda 5W by mmjuz
knedlousek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od knedlousek »

Atkins píše:
To máš sice pravdu, ale jak žiješ? Když dneska je 50 procent zboží made in china
Snažím se čínské zboží nekupovat, pravda, Americký nebo Japonský router, či PeCku už asi neseženu ale tam kde to jde, čínskou produkci nekupuji.
Příklad: Proč se domníváš, že krachují české porcelánky a sklárny? Protože odběratelé nakupují levnou a mizernou čínu, k čemu to vede? Např. k nárůstu nezaměstnanosti a s tím spojenými dalšími velmi negativními jevy a důsledky.
Inu, bude to Váš svět, já už to mám za pár...
Mě taky s**e že kam se kouknu tam je napsáno MADE IN CHINA, ale má to jako všechno dvě strany mince jsou výrobky z číny který jsou OK, jde o to když nějaká firma třeba Evropská nebo USAácká....vyrábí v Číně tak si to ohlídá, ale když čína chrlí svý výrobky od firmy Chui tchan :D tak to dopadá tak že děti si s autíčkem nepojezdí protože by je to mohlo stát život, a mikina smrdí jak velkovýrobna čpavku. a pak jsou věci z číny který jsou OK, skoro každej z nás má doma PC tady na foru snad každej. I ty vaše nadupaný herní HP, Acery, Asuse a jiný značky jsou vyrobený v číně, ikdyž na tom je třeba napsaný že ne tak ty kousky vyrobil Číňánek a pak se to jen v Evropě složilo. Moje známá takhle skládá nějaký chrastítka a autíčka, dovezou jí bedny dílů, který jsou evidentně z číny a pak se tam napíše že je to z čech a hand made :( je to smutný, ale je to tak.
AXL-Badwtaer(vlastní modifikace)-->Peavey Rage Transtube 258 nebo 60W tranďák
grock

Příspěvek od grock »

Tááák!Konečně jsme asi u toho,co mělo být smyslem tohoto téma.Jestli to přesně takhle nedělá v USA nějaká známá s těma "americkýma" kytarama.Mám obavu,že ano a rostoucí počet údivů nad některými kvalitativními úlety věhlasných výrobců tenhle můj pocit stále víc posiluje...
Také si myslím,že je to blbý... :cry:
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
ombre
Bydliště: Východní čechy,ještě v Evropě,jak říkají někteří, za Českou Třebovou už je Asie

Příspěvek od ombre »

student píše:A protože jsem dědek a mám svoje zkušenosti, i když se dá všechno zpochybnit, nemám k technologiím východu důvěru. A firmy, ač je mi to divné, to neumí někdy ohlídat. Ale myslel jsem a to opakuji, dobře, protože my všichni jsme spotřebitelé a Vy prostě máte jiné zkušenosti. A ty kraviny, alespoň z mojí strany skončí, protože mi zkušenosti říkaly, abych se fór nezúčastňoval a já jsem to porušil. No tak jsem dostal přes... a je zbytečné abychom v tom pokračovali - myslím. Nechcete moje zkušenosti, tak na ně kašlete. Jako bych nic neřekl. A protože rozčilování škodí zdraví, na tom se snad shodneme, tak ani já to nemám v úmyslu. Na závěr Vám chci popřát krásný hraní a další mentorování si odpustím.
Plně s tebou souhlasím Studente,jsem taky starší a až tak nevěřící východní produkci.Mám pár věcí tvářících se americky které jsou zbasteleny v Číně.Myslím si že je to podvod vydávat žlutou produkci za americkou či jinou.Podívejte se třeba do Poda(super americkýho a uvidíte žluté potenciometry které za rok začnou chrastit a to ten sráč stál, když jsem ho kupoval kolem 8000kč.Není to podvod?
SG Epina-gibson snímače,Fender Squier- Macho snímače,Blackheart Killer Ant,Pod 2,asi dvacet různých efektů.Fender Telecaster Squier,Akustika Sigma guitar,Zoom G1on.
ombre
Bydliště: Východní čechy,ještě v Evropě,jak říkají někteří, za Českou Třebovou už je Asie

Příspěvek od ombre »

Atkins píše:Nemám rád a snažím se nekupovat čínské kytary ale ze zcela jiného důvodu - nechci podporovat zemi, kde jsou porušována i základní lidská práva, zemi která poporuje pracovní diskriminaci dětí, zemi která neuvěřitelným způsobem znečišťuje životní prostředí a devastuje krajinu a zemi která ve velmi brzké době díky tomu bude vlastnit polovinu ostatního světa. Proč si myslíte, že je čínská produkce tak laciná?
Plně souhlasím..
SG Epina-gibson snímače,Fender Squier- Macho snímače,Blackheart Killer Ant,Pod 2,asi dvacet různých efektů.Fender Telecaster Squier,Akustika Sigma guitar,Zoom G1on.
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Myslim že se taky přidám do diskuze. Co se týče západní kvality tak jedna věc je jistá a to že za svoje peníze určitě dostanete na kytaře z USA nebo Japonska lepší materiály než na zbytku produkce z Asie. Když ale přejdeme ke zpracování tak tam už to asiati silně doháněj. Mám Cortku asi za 9 tisíc výroba Indonésie. Dával jsem ji servisovat ke kytaráři Standovi Papežovi tak mi řekl že den předtím servisoval Jacksona KV-2 (made in USA, cena asi 40000) a že sice materiálově je ten Jackson někde jinde ale zpracování je v podstatě na stejný úrovni. Takže když to tak vemu pokud daná kytara z Asie má slušné materiály které hned neodejdou po pár desítkách hodin hraní tak po ní vřele sáhnu i když to nebude svatá produkce USA nad kterou tolik lidí slintá
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
grock

Příspěvek od grock »

Jo,zpracování je stejné,však to také dělá stejná mašina...Já bych řekl,že VŠECHNY kytary jseou dnes přesněji vyráběny než před 30 lety(např. výztuha na mém teleti ´77 není ve středu a ani struny nevedou na nultém pražce symetricky,Fender custom),ale přesto ty nový kusy méně hrajou.. :cry:
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

ombre píše:.Myslím si že je to podvod vydávat žlutou produkci za americkou či jinou.Podívejte se třeba do Poda(super americkýho a uvidíte žluté potenciometry které za rok začnou chrastit a to ten sráč stál, když jsem ho kupoval kolem 8000kč.Není to podvod?
A vydává snad někdo jakýkoli produkt Line6 jako Made in USA? Pokud se nepletu, nevyrábí jinde než v Číně a na jejich výrobcích je "hrdě" napsáno Made in China.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
grock

Příspěvek od grock »

O to právě jde... :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

A co ti na tom vadí? Máš snad dojem, že Američan by to postavil líp? A že by snad komponenty vyráběl taky v Americe? A že by to vůbec byl Američan, kdo to vyrábí?

Jsem měl dojem, že ono pelíškovské "kdybych před tebe položil dvě krabičky sirek..." v dnešní době už neplatí. Ale evidentně ano...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“