Fender Stratocaster - otázky

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
GanjaShaman

Re: Fender Stratocaster - otázky

Příspěvek od GanjaShaman »

Na něco jsem zapomněl. Ten pán mi říkal, že mu tuto kytaru poslala v těch 90. tých letech teta z Ameriky, jenže bez pár částí hardwaru. Je na tom no name ladící mechanika. Takže i ten pickguard může být obyč.
To tělo by mělo být taky Fender.
sgaba

Příspěvek od sgaba »

Dobrý den. Viděl jsem jí zhruba před týdnem na aukru.
Osobně mám dojem že ani krk není fender.
Je to ze dvou důvodů:
Americké straty té doby totiž měli jiné přidržováčky strun na trochu jiném místě.
Navíc poloha loga se mi zdá být jiná.
Obrázek
a
Obrázek

Navíc u SN je N a první číslo 3 předtištěno a zbytek SN je dodán později zřejmě až při montáži krku k tělu...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

je to nejaky smecko, to telo neni fender (kobylka stopro neni), pickguard taky ne. ta hlava vypada taky divne.
krasty

Příspěvek od krasty »

Koukal jsem na to a podle mě to není Fender USA. Kobylka je jasná, srážeče strun taky. Krk je taky divný, třeba značka 19 polohy je lehce posunutá k hlavě a navíc můj USA Strat má spodní výřez připojen ke krku těsně za 20 pražcem, tady je víc k tělu. A konec krku (u patky)má víc materiálu a větší rádius než můj.
A už je na i prodej :!:

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =50&order=
Naposledy upravil(a) krasty dne 9.02.2011 12:08, celkem upraveno 2 x.
sgaba

Příspěvek od sgaba »

arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

takze saman nas tady pekne krmi.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Poraďte ogaři, který strat má profil krku nejpodobnější Ibanezu ? Já jsem se o Fendery zajímal, když jsem na ně neměl a teď, když bych si nějaký mohl pořídit, tak jsem úplně stratil přehled. Měl jsem Fender Mexiko a ten se mi nelíbil vůbec, tlustý krk, malé pražce, snímače o ničem a nešla nějak moc dobře seřídit. Jde mi o co nejplošší krk co Fender dělá a jumbo pražce. Skuste poradit nějaké konkrétní modely, můžou být i Squiery.
bazmekgrat

Příspěvek od bazmekgrat »

ak nemusi mat single tak jim root stratocaster :lol: ale to uz nieje moc typicky strat.

potom z tych lacnejsich - Deluxe Players Strat ten ma 12" radius

no a amecian deluxe ma plochsi pri vyssich polohach a super prazce, ak si zvyknuty na ibanez tak toto by mohlo byt to prave, ale vpodstate uz aj american standard je vpohode ked si to porovnam s ibanezom je to citelne ine, ale on aj o tom ten stratocaster trochu je :D
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Co se týká pražců tak nejlevnější volba je asi Classic Player 60's. Ty mají 12" radius a medium jumbo pražce. Jaký mají krk v reálu oproti Ibanez netuším.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Co jsem to tak sledoval, tak by mi asi nejvíc vyhovoval American deluxe s javorovým hmatníkem. Má rádius 9.5-14” a nebo potom vybírat mezi 12” krky s modern C profilem. Nový kupovat nebudu, ale zase na druhou stranu na bazaru není vůbec nic :(
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Já prodávám strata s 12' radiusem a C krkem. Když tak napiš SZ.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Dají se někde sehnat rozměry těch krků? Tlouštka na 1./12. pražci a tak aby si to člověk trošku představil pro různé profily / C, V atd../ nějak to nemůžu dohledat.
A ještě něco, neví někdo, co je přesně ten světlý strat co používá Pavlíček ? A co Fender dává z humbuckery?
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ktery svetly strat? :) naposledy jsem ho videl s jeff beck signature - na hlave mela oldschool roller nut -ten velky wilkinson. jinak ten stribrny s javorovym hmatnikem byl american standard pokud vim?
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Ten stříbrný HSS jsem myslel...
panedge

Příspěvek od panedge »

Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

me prijde ze to MP hodne meni a tohle info neni uplne aktualni :) nicmene to je ale celkem jedno protoze mu to zni vsechno porad stejne.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Jinak podle fotky na jeho stránkách to není stříbrná ale Shoreline Gold.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Tak jasně, že jsem na těch stránkách byl, ale tak z popisu Fender Stratocaster 95 se toho moc nedozvím :|
Nejde mi o to znít jako Pavlíček, ale spíš se mi líbí ta kytara v konfugiraci jaké je a pro mě, jako pro neznalce Fenderů je to nemožné poznat, když je to jeden tvar a tisíc názvů...jestli standart, standart deluxe, fat nebo kterého krista :lol: Hledám, který by mi asi nejvíc vyhovoval, ať vím, na co se připravit a co hledat. Měl by mít 22 pražců, spíš javorový krk, humbucker bych bral radši u kobyly a krk modern C profilem /tipuju, že by to měl být ten nejplacatější/ a 12” rádiusem.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

bubucci píše:Tak jasně, že jsem na těch stránkách byl, ale tak z popisu Fender Stratocaster 95 se toho moc nedozvím :|
Nejde mi o to znít jako Pavlíček, ale spíš se mi líbí ta kytara v konfugiraci jaké je a pro mě, jako pro neznalce Fenderů je to nemožné poznat, když je to jeden tvar a tisíc názvů...jestli standart, standart deluxe, fat nebo kterého krista :lol: Hledám, který by mi asi nejvíc vyhovoval, ať vím, na co se připravit a co hledat. Měl by mít 22 pražců, spíš javorový krk, humbucker bych bral radši u kobyly a krk modern C profilem /tipuju, že by to měl být ten nejplacatější/ a 12” rádiusem.
hledej american standard, popr american deluxe. american fat strat je american std s hb u kobyly, vetsinou tyhle kytary maj stejny krky (jakoze rozmerama).
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Nezbude, než se zaměřit tady na ty dva typy. On ten humbucker není zas taková nutnost, ale byla by to výhoda. Zatím se mi nejvíc líbí na bazaru Jesterův strat, barvou i vším ostatním.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“