Fender Stratocaster - otázky
Pravidla fóra
-
GanjaShaman
Re: Fender Stratocaster - otázky
Na něco jsem zapomněl. Ten pán mi říkal, že mu tuto kytaru poslala v těch 90. tých letech teta z Ameriky, jenže bez pár částí hardwaru. Je na tom no name ladící mechanika. Takže i ten pickguard může být obyč.
To tělo by mělo být taky Fender.
To tělo by mělo být taky Fender.
Dobrý den. Viděl jsem jí zhruba před týdnem na aukru.
Osobně mám dojem že ani krk není fender.
Je to ze dvou důvodů:
Americké straty té doby totiž měli jiné přidržováčky strun na trochu jiném místě.
Navíc poloha loga se mi zdá být jiná.

a

Navíc u SN je N a první číslo 3 předtištěno a zbytek SN je dodán později zřejmě až při montáži krku k tělu...
Osobně mám dojem že ani krk není fender.
Je to ze dvou důvodů:
Americké straty té doby totiž měli jiné přidržováčky strun na trochu jiném místě.
Navíc poloha loga se mi zdá být jiná.

a

Navíc u SN je N a první číslo 3 předtištěno a zbytek SN je dodán později zřejmě až při montáži krku k tělu...
je to nejaky smecko, to telo neni fender (kobylka stopro neni), pickguard taky ne. ta hlava vypada taky divne.
Koukal jsem na to a podle mě to není Fender USA. Kobylka je jasná, srážeče strun taky. Krk je taky divný, třeba značka 19 polohy je lehce posunutá k hlavě a navíc můj USA Strat má spodní výřez připojen ke krku těsně za 20 pražcem, tady je víc k tělu. A konec krku (u patky)má víc materiálu a větší rádius než můj.
A už je na i prodej
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =50&order=
A už je na i prodej
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =50&order=
Naposledy upravil(a) krasty dne 9.02.2011 12:08, celkem upraveno 2 x.
-
arcilucifer
takze saman nas tady pekne krmi.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Poraďte ogaři, který strat má profil krku nejpodobnější Ibanezu ? Já jsem se o Fendery zajímal, když jsem na ně neměl a teď, když bych si nějaký mohl pořídit, tak jsem úplně stratil přehled. Měl jsem Fender Mexiko a ten se mi nelíbil vůbec, tlustý krk, malé pražce, snímače o ničem a nešla nějak moc dobře seřídit. Jde mi o co nejplošší krk co Fender dělá a jumbo pražce. Skuste poradit nějaké konkrétní modely, můžou být i Squiery.
- bazmekgrat
ak nemusi mat single tak jim root stratocaster
ale to uz nieje moc typicky strat.
potom z tych lacnejsich - Deluxe Players Strat ten ma 12" radius
no a amecian deluxe ma plochsi pri vyssich polohach a super prazce, ak si zvyknuty na ibanez tak toto by mohlo byt to prave, ale vpodstate uz aj american standard je vpohode ked si to porovnam s ibanezom je to citelne ine, ale on aj o tom ten stratocaster trochu je
potom z tych lacnejsich - Deluxe Players Strat ten ma 12" radius
no a amecian deluxe ma plochsi pri vyssich polohach a super prazce, ak si zvyknuty na ibanez tak toto by mohlo byt to prave, ale vpodstate uz aj american standard je vpohode ked si to porovnam s ibanezom je to citelne ine, ale on aj o tom ten stratocaster trochu je
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Co se týká pražců tak nejlevnější volba je asi Classic Player 60's. Ty mají 12" radius a medium jumbo pražce. Jaký mají krk v reálu oproti Ibanez netuším.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Co jsem to tak sledoval, tak by mi asi nejvíc vyhovoval American deluxe s javorovým hmatníkem. Má rádius 9.5-14” a nebo potom vybírat mezi 12” krky s modern C profilem. Nový kupovat nebudu, ale zase na druhou stranu na bazaru není vůbec nic 
Já prodávám strata s 12' radiusem a C krkem. Když tak napiš SZ.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Dají se někde sehnat rozměry těch krků? Tlouštka na 1./12. pražci a tak aby si to člověk trošku představil pro různé profily / C, V atd../ nějak to nemůžu dohledat.
A ještě něco, neví někdo, co je přesně ten světlý strat co používá Pavlíček ? A co Fender dává z humbuckery?
A ještě něco, neví někdo, co je přesně ten světlý strat co používá Pavlíček ? A co Fender dává z humbuckery?
ktery svetly strat?
naposledy jsem ho videl s jeff beck signature - na hlave mela oldschool roller nut -ten velky wilkinson. jinak ten stribrny s javorovym hmatnikem byl american standard pokud vim?
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Ten stříbrný HSS jsem myslel...
Tady to máš vypsaný
http://www.michalpavlicek.com/cz/kytarove-vybaveni/
http://www.michalpavlicek.com/cz/kytarove-vybaveni/
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
me prijde ze to MP hodne meni a tohle info neni uplne aktualni
nicmene to je ale celkem jedno protoze mu to zni vsechno porad stejne.
-
woro90-1
Jinak podle fotky na jeho stránkách to není stříbrná ale Shoreline Gold.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Tak jasně, že jsem na těch stránkách byl, ale tak z popisu Fender Stratocaster 95 se toho moc nedozvím
Nejde mi o to znít jako Pavlíček, ale spíš se mi líbí ta kytara v konfugiraci jaké je a pro mě, jako pro neznalce Fenderů je to nemožné poznat, když je to jeden tvar a tisíc názvů...jestli standart, standart deluxe, fat nebo kterého krista
Hledám, který by mi asi nejvíc vyhovoval, ať vím, na co se připravit a co hledat. Měl by mít 22 pražců, spíš javorový krk, humbucker bych bral radši u kobyly a krk modern C profilem /tipuju, že by to měl být ten nejplacatější/ a 12” rádiusem.
Nejde mi o to znít jako Pavlíček, ale spíš se mi líbí ta kytara v konfugiraci jaké je a pro mě, jako pro neznalce Fenderů je to nemožné poznat, když je to jeden tvar a tisíc názvů...jestli standart, standart deluxe, fat nebo kterého krista
hledej american standard, popr american deluxe. american fat strat je american std s hb u kobyly, vetsinou tyhle kytary maj stejny krky (jakoze rozmerama).bubucci píše:Tak jasně, že jsem na těch stránkách byl, ale tak z popisu Fender Stratocaster 95 se toho moc nedozvím![]()
Nejde mi o to znít jako Pavlíček, ale spíš se mi líbí ta kytara v konfugiraci jaké je a pro mě, jako pro neznalce Fenderů je to nemožné poznat, když je to jeden tvar a tisíc názvů...jestli standart, standart deluxe, fat nebo kterého kristaHledám, který by mi asi nejvíc vyhovoval, ať vím, na co se připravit a co hledat. Měl by mít 22 pražců, spíš javorový krk, humbucker bych bral radši u kobyly a krk modern C profilem /tipuju, že by to měl být ten nejplacatější/ a 12” rádiusem.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Nezbude, než se zaměřit tady na ty dva typy. On ten humbucker není zas taková nutnost, ale byla by to výhoda. Zatím se mi nejvíc líbí na bazaru Jesterův strat, barvou i vším ostatním.