Ták. Když sis o to řekl, tady to máš: Oddělené obvody jsou dobrá volba, pokud od toho singlu chceš méně výšek. Tam bych napral klasických stratovských 250k, aby se to změkčilo, žádná rebelie proti zaběhaným hodnotám. Navíc se to dobře shání. Pokud by to mělo málo výšek (vzhledem k tomu, že je to noiseless a podle výrobce má měkčí zvuk než klasické stratovské singly), vždy ho můžeš píchnout na jedno volume k HB, tam se dává 500k, aby z něj neutíkaly výšky (opět standard). Čím větší hodnota, tím víc výšek. Kde sehnat opravdu dobré logaritmické poťáky pro dlouhá léta kroucení bohužel nevím. Jedině profláklé CTS, které jsou docela drahé.
Neztrácení výšek řeší treble bleed mod (nebo aktivní elektronika

); pro dobrý start bych ti doporučil to, co mám na Žluté - mám tam 1nF kondík sériově s 220k trimrem mezi packami poťáku, živým snímače a jezdcem; možná bych dal ještě jeden trimr paralelně, čímž se dá trochu poštelovat průběh toho poťáku. Ale to už asi bude moc kakání. Tím se totiž dá odladit průběh a zvuk podle chuti, pak to vypájet, oměřit, a dát tam pevné rezistory. To jsem bohužel nezkoušel, otestovaný mám jen ten trimr sériově s kondíkem, který by měl stačit. Obvykle se doporučuje trimr o něco menší než poťák, kondíky od půl do dvou nano. To ovšem za předpokladu, že vyhovuje průběh poťáku. Ten se dá změnit právě odporem mezi packami (živý snímače a jezdec).
Na tónovku bych nejspíš použil 500k lineár s 22nF kondíkem, raději zeleným fóliovým. Větší kondík asi radši ne, aby to z toho HB neudělalo nečitelné bláto. Zvlášť když bude ten singláč mít 250k volume. Značku bych neřešil; to, co jde skrz ten kondík, je to, co není slyšet - ty ořiznuté výšky, odfiltrované do země. Spíš jde o to, aby vůbec sloužil.
Nemám ale ozkoušeno, jak se chová 250k volume a 500k tone, zda se to nějak projeví. Poradí mmjuz nebo jiný elektrokouzelník?