VHT (a fryette)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
p81

Re: VHT (a fryette)

Příspěvek od p81 »

prave mi dorazil special 6. :D
LP+VHT
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak to prosím o dojmy, poznatky, poznámky - optimálně sem komba-zesilovace-reproboxy/nove-vht-aparaty-t17009.html
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Pokud všechno dobře dopadne, tak v pátek bych měl mít VHT Fatbottom 4x12 box. Jsem zvědavý na onen pověstný VHT sound :)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Tak box je doma. Zvuk naprosto předčil moje očekávání, dohromady s Pittbullem je to perfektní kombinace. Před panem Fryette klobouk dolů... 8)
p81

Příspěvek od p81 »

bubucci píše:Tak box je doma. Zvuk naprosto předčil moje očekávání, dohromady s Pittbullem je to perfektní kombinace. Před panem Fryette klobouk dolů... 8)
ja som ti to vravel. :D
toto uz nikdy nepustis z ruky
LP+VHT
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Tak po týdenním testu VHT boxu můžu prohlásit jediné, je to masakr a zatím jsem neslyšel box v kombinaci hlavou, která by se tomu zvuku vyrovnala, aspoň ne v regionální úrovni. Genitální, težko si představit univerzálnější aparát...
bazmekgrat

Příspěvek od bazmekgrat »

no vht su top aparaty a jednoznacne k VHT hlave patri VHT box inak to nehra tak dobre ako ked je to zladene. ja som si minule celkom uzil vht sig-x s fat-bottom 4x12 a to hra tiez fantasticky, jeden z top aparatov na ake som hral ... celkom sranda ze ten sig-x nieje problem si pomylit aj s diezel VH4 co je cenovo uplne inde
Přílohy
brekeke.jpg
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

splest si sig X pres VHT bednu s diezelem pres diezel bednu? no nevim nevim :)
bazmekgrat

Kinx píše:splest si sig X pres VHT bednu s diezelem pres diezel bednu? no nevim nevim :)
vies co neveril by som ani ja :) ale vazne sa to na to podobalo.... urcite mensi rozdiel ako medzi ostatnymi aparatmi medzi sebou
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

no myslim ze vht bude lepsi minimalne v tom ze je o neco lehci nez ten diezel :) ted jsem stehoval tu VH4 a to je stasne (co se tyce vahy, navic je to vetsi nez normalni bezna standardni hlava), horsi nez moje mesa komba. do toho panelu s tema Dckama mohli aspon dat nejake repracky na cviceni aby tu vahu ospravedlnili.
bazmekgrat

v tom je najlepsi ten krank, je to uplne malicke :lol: najhorsi je bogner na nosenie lebo sice mozno nieje taky tazky ale ten aparat je totalne nevyvazeny a je brutalne pretazeny na jednu stranu
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Pittbull fifty není nejlehčí oproti ostatním padesátkám, ale na VH4 nebo Roadkinga teda nemá :D Ale co je ku**vsky těžké, je box. AV Marshall je oproti tomu z papíru, ale to jak hraje tu váhu vynahradí. Podle zvuku jsem netipoval, že je v boxu V30 a Greenback. Původní majitel si myslel, že je osazená P50e, ale podle zlatého lemu koše horní řady jsem poznal Greenbacky a spodní jsem si vyšruboval a jsou to Vintage. Nicméně kombinace obou je výborná, navzdory rozdílné vatáži i citlivosti hraní dost vyrovnaně a nedá se říct, že by jeden z párů dominoval. S. Fryette odůvodnil osazení V30/GB tím, že v době vzniku nebyla lepší kombinace pro jejich sound a když chtěli po Celestionu custom repra, nevyhověl jim, tak museli k Eminence a od cca 94 už osazují boxy P50e.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Tak došel VHT Special 6. Hlava je perfektně zpracovaná, že až tak mě opravdu překvapilo. I na to jak je malá má těch 8Kg, takže dutá úplně nebude. Naprosto jednoduchej zesík, jen s volume a Tone poťákem, nicméně hraje to jedna báseň. Já to ženu do vykuchanýho komba Carvin Legacy s 2x Vintage30 a celkem ten prcek má sílu. To jen tak prvotní postřehy.

Ale mám dotaz, a spíš tak obecně.
Má 2 vstupy Hi a Lo, v manuálu je to popsaný, že do Lo vstupu mají jít kytary se silnýma snímačema a do Hi spíš vintage. Já to budu muset krmit nějakým distortionem ( jeden tu i mám ) ale nevím kam je správný ho zapojit. Lo vstup může být jinak dimenzovanej, tak abych něco neodpálil, ale právě nevím. Jak to bývá ?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ten Pittbull za 30 na bazaru je velmi velmi lakavy :) Nejaky Brnak ho asi nema, coz?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Dubla
last.fm: http://www.last.fm/user/janvondra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dubla »

Flajtr: Taky s ním celej víkend blbnu a jedu jen na Hi vstup (i s DS2)... LO mi příjde že je na to, když chceš i na plný volume čistej zvuk ;)
Váha mě taky překvapila, obzvlášť když jsem ho táhnul domu, tak se pěkně pronesl, ale alespoň se mi podařilo ho narvat do krosny :D
Cort KX5 (RM Pickups RH+ & RH-) * Jolana Galaxis (2x Kent Armstrong P90)
Zoom G1Xon * EHX Double Muff * Behringer DD400
VHT Special 6
* home made 212 box (Celestion Classic Lead & Celestion V30) * kabel ProCo
guitarpepe

Příspěvek od guitarpepe »

Flajtr píše:Tak došel VHT Special 6. Hlava je perfektně zpracovaná, že až tak mě opravdu překvapilo. I na to jak je malá má těch 8Kg, takže dutá úplně nebude. Naprosto jednoduchej zesík, jen s volume a Tone poťákem, nicméně hraje to jedna báseň. Já to ženu do vykuchanýho komba Carvin Legacy s 2x Vintage30 a celkem ten prcek má sílu. To jen tak prvotní postřehy.

Ale mám dotaz, a spíš tak obecně.
Má 2 vstupy Hi a Lo, v manuálu je to popsaný, že do Lo vstupu mají jít kytary se silnýma snímačema a do Hi spíš vintage. Já to budu muset krmit nějakým distortionem ( jeden tu i mám ) ale nevím kam je správný ho zapojit. Lo vstup může být jinak dimenzovanej, tak abych něco neodpálil, ale právě nevím. Jak to bývá ?
ja pouzivam vstup Low,kdyz hraju doma(muzu pridat vic volume a zda se mi ze se zvuk vic otevre nez kdyz hraju na high pri polovicni hlasitosti)krmim to lampovym efektem vt999.kdyz snizim vykon na 3 w tak ten zvuk mi prijde moc zahuhlanej.
guitar:Semi Acoustic SX GG5-STD-BK,Maison black stratocaster,Jolana galaxis,Esp-ltd MH 100QM
head:blackheart bh15,Box: Framus 2x12..,behringher vt999,,ehx lpb-1,wah-wah vox v845,,EHX memory boy,T-rex tremonti phaser
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

A nebo taky low je na aktivní snímače a high na pasivní, ale pravidlo to není.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

bubucci píše:A nebo taky low je na aktivní snímače a high na pasivní, ale pravidlo to není.
Ano, ale pořád kvůli tomu stejnému důvodu - u low je párdecibellový pad, takže trvá déle, než aparát začne kreslit - ať už to je kvůli aktivním (nebo prostě silnějším) snímačům nebo jen kvůli tomu, že člověk prostě chce déle čistý zvuk.

A aby byla sranda, tak jsou i výrobci, kteří to značení prohazují :mrgreen:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Jo dík, ten Lo fakt jde víc ohulit a nekreslí...já mám pracovní víkend, takže na blbnutí není moc čas :) Mám půjčenej Johnson distortion a jdu do Lo vstupu a je to kekel z pekel, budu muset něco ubastlit :D
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Obrázek

To pobavilo :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“