VHT (a fryette)
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: VHT (a fryette)
Tak to prosím o dojmy, poznatky, poznámky - optimálně sem komba-zesilovace-reproboxy/nove-vht-aparaty-t17009.html
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Pokud všechno dobře dopadne, tak v pátek bych měl mít VHT Fatbottom 4x12 box. Jsem zvědavý na onen pověstný VHT sound 
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Tak box je doma. Zvuk naprosto předčil moje očekávání, dohromady s Pittbullem je to perfektní kombinace. Před panem Fryette klobouk dolů... 
ja som ti to vravel.bubucci píše:Tak box je doma. Zvuk naprosto předčil moje očekávání, dohromady s Pittbullem je to perfektní kombinace. Před panem Fryette klobouk dolů...
toto uz nikdy nepustis z ruky
LP+VHT
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Tak po týdenním testu VHT boxu můžu prohlásit jediné, je to masakr a zatím jsem neslyšel box v kombinaci hlavou, která by se tomu zvuku vyrovnala, aspoň ne v regionální úrovni. Genitální, težko si představit univerzálnější aparát...
- bazmekgrat
no vht su top aparaty a jednoznacne k VHT hlave patri VHT box inak to nehra tak dobre ako ked je to zladene. ja som si minule celkom uzil vht sig-x s fat-bottom 4x12 a to hra tiez fantasticky, jeden z top aparatov na ake som hral ... celkom sranda ze ten sig-x nieje problem si pomylit aj s diezel VH4 co je cenovo uplne inde
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
splest si sig X pres VHT bednu s diezelem pres diezel bednu? no nevim nevim 
- bazmekgrat
vies co neveril by som ani jaKinx píše:splest si sig X pres VHT bednu s diezelem pres diezel bednu? no nevim nevim
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
no myslim ze vht bude lepsi minimalne v tom ze je o neco lehci nez ten diezel
ted jsem stehoval tu VH4 a to je stasne (co se tyce vahy, navic je to vetsi nez normalni bezna standardni hlava), horsi nez moje mesa komba. do toho panelu s tema Dckama mohli aspon dat nejake repracky na cviceni aby tu vahu ospravedlnili.
- bazmekgrat
v tom je najlepsi ten krank, je to uplne malicke
najhorsi je bogner na nosenie lebo sice mozno nieje taky tazky ale ten aparat je totalne nevyvazeny a je brutalne pretazeny na jednu stranu
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Pittbull fifty není nejlehčí oproti ostatním padesátkám, ale na VH4 nebo Roadkinga teda nemá
Ale co je ku**vsky těžké, je box. AV Marshall je oproti tomu z papíru, ale to jak hraje tu váhu vynahradí. Podle zvuku jsem netipoval, že je v boxu V30 a Greenback. Původní majitel si myslel, že je osazená P50e, ale podle zlatého lemu koše horní řady jsem poznal Greenbacky a spodní jsem si vyšruboval a jsou to Vintage. Nicméně kombinace obou je výborná, navzdory rozdílné vatáži i citlivosti hraní dost vyrovnaně a nedá se říct, že by jeden z párů dominoval. S. Fryette odůvodnil osazení V30/GB tím, že v době vzniku nebyla lepší kombinace pro jejich sound a když chtěli po Celestionu custom repra, nevyhověl jim, tak museli k Eminence a od cca 94 už osazují boxy P50e.
Tak došel VHT Special 6. Hlava je perfektně zpracovaná, že až tak mě opravdu překvapilo. I na to jak je malá má těch 8Kg, takže dutá úplně nebude. Naprosto jednoduchej zesík, jen s volume a Tone poťákem, nicméně hraje to jedna báseň. Já to ženu do vykuchanýho komba Carvin Legacy s 2x Vintage30 a celkem ten prcek má sílu. To jen tak prvotní postřehy.
Ale mám dotaz, a spíš tak obecně.
Má 2 vstupy Hi a Lo, v manuálu je to popsaný, že do Lo vstupu mají jít kytary se silnýma snímačema a do Hi spíš vintage. Já to budu muset krmit nějakým distortionem ( jeden tu i mám ) ale nevím kam je správný ho zapojit. Lo vstup může být jinak dimenzovanej, tak abych něco neodpálil, ale právě nevím. Jak to bývá ?
Má 2 vstupy Hi a Lo, v manuálu je to popsaný, že do Lo vstupu mají jít kytary se silnýma snímačema a do Hi spíš vintage. Já to budu muset krmit nějakým distortionem ( jeden tu i mám ) ale nevím kam je správný ho zapojit. Lo vstup může být jinak dimenzovanej, tak abych něco neodpálil, ale právě nevím. Jak to bývá ?
Ten Pittbull za 30 na bazaru je velmi velmi lakavy
Nejaky Brnak ho asi nema, coz?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- Dubla
- last.fm: http://www.last.fm/user/janvondra
- Kontaktovat uživatele:
Flajtr: Taky s ním celej víkend blbnu a jedu jen na Hi vstup (i s DS2)... LO mi příjde že je na to, když chceš i na plný volume čistej zvuk 
Váha mě taky překvapila, obzvlášť když jsem ho táhnul domu, tak se pěkně pronesl, ale alespoň se mi podařilo ho narvat do krosny
Váha mě taky překvapila, obzvlášť když jsem ho táhnul domu, tak se pěkně pronesl, ale alespoň se mi podařilo ho narvat do krosny
Cort KX5 (RM Pickups RH+ & RH-) * Jolana Galaxis (2x Kent Armstrong P90)
Zoom G1Xon * EHX Double Muff * Behringer DD400
VHT Special 6 * home made 212 box (Celestion Classic Lead & Celestion V30) * kabel ProCo
Zoom G1Xon * EHX Double Muff * Behringer DD400
VHT Special 6 * home made 212 box (Celestion Classic Lead & Celestion V30) * kabel ProCo
- guitarpepe
ja pouzivam vstup Low,kdyz hraju doma(muzu pridat vic volume a zda se mi ze se zvuk vic otevre nez kdyz hraju na high pri polovicni hlasitosti)krmim to lampovym efektem vt999.kdyz snizim vykon na 3 w tak ten zvuk mi prijde moc zahuhlanej.Flajtr píše:Tak došel VHT Special 6. Hlava je perfektně zpracovaná, že až tak mě opravdu překvapilo. I na to jak je malá má těch 8Kg, takže dutá úplně nebude. Naprosto jednoduchej zesík, jen s volume a Tone poťákem, nicméně hraje to jedna báseň. Já to ženu do vykuchanýho komba Carvin Legacy s 2x Vintage30 a celkem ten prcek má sílu. To jen tak prvotní postřehy.
guitar:Semi Acoustic SX GG5-STD-BK,Maison black stratocaster,Jolana galaxis,Esp-ltd MH 100QM
head:blackheart bh15,Box: Framus 2x12..,behringher vt999,,ehx lpb-1,wah-wah vox v845,,EHX memory boy,T-rex tremonti phaser
head:blackheart bh15,Box: Framus 2x12..,behringher vt999,,ehx lpb-1,wah-wah vox v845,,EHX memory boy,T-rex tremonti phaser
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
A nebo taky low je na aktivní snímače a high na pasivní, ale pravidlo to není.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ano, ale pořád kvůli tomu stejnému důvodu - u low je párdecibellový pad, takže trvá déle, než aparát začne kreslit - ať už to je kvůli aktivním (nebo prostě silnějším) snímačům nebo jen kvůli tomu, že člověk prostě chce déle čistý zvuk.bubucci píše:A nebo taky low je na aktivní snímače a high na pasivní, ale pravidlo to není.
A aby byla sranda, tak jsou i výrobci, kteří to značení prohazují
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Jo dík, ten Lo fakt jde víc ohulit a nekreslí...já mám pracovní víkend, takže na blbnutí není moc čas
Mám půjčenej Johnson distortion a jdu do Lo vstupu a je to kekel z pekel, budu muset něco ubastlit