Bugera

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Bugera

Příspěvek od Wohma »

Nero píše:Osobně jsem trochu skeptik, takže kdybych to objednával u Thomanna a nechal si to dovážet poštou, tak bych se bál, aby ty lampy cestu vůbec přežily...
Mne aparat bez problemu prezil cestu z Anglie kuryrem... A to byl pouzity a v neoriginalnim baleni ;)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

A lampáč si počítám kupoval? Jako což pak o to to kombo se jentak snad nerozpadne :D Spíš jde o to abych necvak vypínačem a z komba žádnej zvuk to bych se asi docela naštval :?
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Teorge

Příspěvek od Teorge »

To se ti může stát i tak a ne vinou převozu.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jasne, tehdy jsem kupoval ENGL Screamer. Lampy jsou krehky (obzvlaste, kdyz jsou nazhaveny), ale podle me se kolem toho dela velkej humbuk - ja neslysel o zadnych mechanicky poskozenych lampach v mym okoli. A to jsem uz par nepeknych nehod videl :)
Somnus Aeternus
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Takže moje finální otázka zní mám jít do tý Bugery od Thomanna nebo pokouknout po něčem z bazaru radši? Jako mám rozpočet tak max k těm 8500 což neni moc no ale v tuhle chvíli vážně nevim co koupit z ohledu spolehlivosti abych do toho nemusel hned vrážet další prachy
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Tak nakonec jsem se rozhod to vyřešit jinak a k Thomannovi si zajedu. Je to sice kus cesty ale vyplatí se to protože nebudu mít nervy jestli to příde rozbitý a dvě a půl hoďky cesty jsou docela v pohodě. A tak pud do tý bugery
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

lunchie píše:tak uz se zacina magician prodavat v US ...

http://www.bhphotovideo.com/c/product/6 ... _TUBE.html
Moc nechápu, proč Magician míří nejdříve na americký trh, kde jsou nové Mesiny o dost levnější, než u nás. Ale tak jako tak to vychytali s načasováním, kdy tu tak nějak chybí výplň za Mark IV, který se přestal vyrábět a jeho bazarová hodnota mírně stoupla. Určitě bude větší zájem v Evropě.

Magician si klidně rád koupím - zánovní za 12-13t. Ať už je to kopie nebo ne, tak jen málo aparátů na trhu bez ohledu na cenu je podobně prošpikované funkcemi jako Mesa Mark IV/V, Roadking nebo MIDI aparáty ENGL, takže o zájem určitě nebude nouze. Minimálně jako satelit do sterea k originálu se to zdá jako perfektní řešení, ale tahat se s těmi kily...

Jen kdyby za tu cenu k těm aparátům dobastlili ještě ten MIDI interface, pak by to bylo super.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jako je hezké, že je to levný aparát prošpikovaný funkcemi, ale pořád je tu otázka, jestli to není kvantita na úkor kvality. Dokud to nedostanu pod ruku, rozhodně bych nebyl nějak přehnaně optimistický.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kvitek

Příspěvek od kvitek »

Jackson RR 24 emg 81 pouze metal,2xthiele box,Bugera 6260 cajk,
michalac

Příspěvek od michalac »

ahoj,nevěděl by někdo v jaým pořadí jsou preampovky u bugery 333xl na jaký kanál?díky
Halfordek

Příspěvek od Halfordek »

Tak mi má přijít příští týden 6262 a boxem Randall. Snad mě to nezklame :? Ihned poreferuji
Halfordek

Příspěvek od Halfordek »

Prosím vás,co znamená ten FX loop a jak to funguje? A kolik mate nastaveno obvykle Presence? Já se s tím nemlžu moc dobře strefit. Buď je to moc zahuhlaný a přebasovaný (málo) a nebo takový zvláštní zvuk,ačkoliv výšky a ostrost dobré (stupen 9)
Díky za rady
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

FX loop je efektova smycka, tedy vystup (send) a vstup (return), ktery se pouziva pro (prevazne dozvukove) efekty.
Somnus Aeternus
Halfordek

Příspěvek od Halfordek »

takze prakticky... proste si koupim efekt,nastavim ho,spojim kabelama... a na footswitchi si ho muzu spinat?
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

zkontroluj jesi mas spravne impedanci. co mas za kytaru? a co mas za ruce? :) musis zabrat pravackou, neni to multakovy zkresleni. presence dej spis min, zkus nastaveni takto: s ibanezkou jsem na to hral basy 4 stredy 3,5 vysky 5 pres 6-8 gain 5, hlasitost min 2,5 kdyz jsem mel epiphone lp, nevim presne jaky, tak to muselo byt uplne jinak, myslim ze basy 7 stredy 2 vysky taky malo, asi 4 nebo tak nak. presence myslim tak skoro 9.. ale to najdes. neboj. taky zalezi jaky v tom jsou lampy, ty puvodni staly celkem za h***o. nalad si poradne kytaru. dokud to nebude uplne presne, porad se ti nebude neco zdat. a ta pravacka :)
Halfordek

Příspěvek od Halfordek »

Epi Les Paula mam :D takze tech 9 souhlasi. No pravackou to nebude :)) Kdyz tam ale pichnu kamosovo Deanku,tak to ma zvuk mnohem lepsi. A strat squier sice na h***o,ale uplne jineho charakteru (impedance je dobre....bedna 8,zesik8,mono) box mam randall 4x12,za 8tisic,zadna morda,ale hrat by to mohlo :)
Az si s tim vic pohraju,pripadne vymenim snimace,muzu zkusit prepnout BIAS,co to udela,ale zatim bych an to nesahal. Vlastne to ma spatny zvuk jen na pregainovane shreddy,jinak dobry,prestoze snimace Epiphone asi nebudou nic moc.
Co presne ma to presence znamenat? teoreticky.
Kazdopadne dekuji za tipy a vysvetleni
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

no a jak jsi na tom s hranim? mels predtim lampac? pokud nejsi virtuoz, tak te to asi chvili potrapi.. nemilosrdne bestie. co nezahrajes, to nemas.
Halfordek

Příspěvek od Halfordek »

pigdestroyer píše:no a jak jsi na tom s hranim? mels predtim lampac? pokud nejsi virtuoz, tak te to asi chvili potrapi.. nemilosrdne bestie. co nezahrajes, to nemas.
Lampac jsem nikdy nemel a vlastne pres nej ani nehral,to se musim priznat! No,prave jsem prekonal takovou fazi zacatecnika,takze shreddy a la 2-3 basovy struny,3 stupnice a temer vsechny akordy (na cistej,pripadne crunch). Sakra,kdyz napalim gain,tak musim zahrat vsechno!!! :D Budu si s nim hrat casteji,pak dam vedet. Ale rozdil jsem v technikach moc nepozal,ze by neco znelo vyrazne jinak nez ma (myslim vylozene necistou techniku).
jo,poznamka...kdyz hraju pres male volume,tak to zni dobre :)
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

no tak zkousej. vsechno tam mas, jen to chce cas. me to s tou lp taky trochu dyl trvalo. vsiml sis ze ten crunch s opalenym gainem je hutnejsi jak lead?
Halfordek

Příspěvek od Halfordek »

pigdestroyer píše:no tak zkousej. vsechno tam mas, jen to chce cas. me to s tou lp taky trochu dyl trvalo. vsiml sis ze ten crunch s opalenym gainem je hutnejsi jak lead?
No,hutnejsi...to nevim. Jeste bych na tom crunchi potreboval tak pulkruh gainu navic,abych byl spokojeny :? (zrovna jsem zkousel dnes na jedne nasi pisnicce,kde je intro takove crunchovejsi a pak se to prepne v gain jak svine) Nebo by to mozna chtelo krabicky...
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“