Chci si koupit akustickou kytaru, jelikož se na ni mám zájem naučit už strašně dlouho, (jsem úplný začátečník, který neumí ani jeden akord a netuší, jak se jej naučit či zahrát
První komplikací jest to, že netuším, jakou kytaru si jakožto začátečník mám vybrat. Je lepší začínat na klasické španěle, nebo na akustické westernové kytaře (typ dreadnought s užším hmatníkem)? Nejsem si jistá, jestli jsem dobře pochopila z několika informací rozdíly, mezi oběma typy, ale ten užší hmatník se mi zdá pro mě lepší volbou.
A z hlediska strun (nylonové X kovové) je lepší co? Nylonové (na španělku), nebo kovové, které (jak jsem pochopila) jsou jediné, které jdou na dreadnought dát? Trochu se bojím toho, že pro začátek by byly ty kovové doprovázeny mozoly, ale stejně by byla asi otázka času, kdy bych na ně z nylonových přešla, tak si říkám, proč zbytečně kvůli tomu sahat po španělce.
Vážně nevím, jakou vybrat a která je pro začátečníka nejlepší, proto si ráda nechám poradit, pokud se nějaká dobrá duše najde.
Také jsem se chtěla zeptat, jestli by byla dobrá volba tato kytara - STAGG SW205BK (http://kytary.cz/stagg-sw205bk/HN003853/ či http://www.stagg.cz/produkty/?r=15&p=17 ... d=25012038 – netuším sice, proč je rozdíl v provedení -> zejména týkajíc se krku a jaký to má význam, ale chtěla bych to druhé provedené) a zda je vhodná pro začátečníka. (Měřím cca. 170 cm) Také jsem se chtěla zeptat, jaké struny a trsátka (či popřípadě prosím o radu jiného potřebného příslušenství) by k této kytaře byly vhodné.
Poslední věc, na kterou bych ráda poukázala a zeptala se, je ta, že někdo doporučuje kytary značky Stagg, jiní si ji naopak nechválí a raději sáhnou po Cort či něčem podobném.. Jak to tedy doopravdy je? Byla by dobrá volba objednat si výše zmiňovanou kytaru, nebo by jste mi doporučili nějakou jinou? Pokud mohu dodat, mám zájem o kytaru černého provedení, nejlépe bez toho něčeho obvykle jinak barevného kolem toho výkroje. Lajcky řečeno, omlouvám se za špatný popis. x)
Předem moc děkuji za každou radu a vyjasnění,
Emm