Akustická kytara pro začátečníka

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Pepe.killer
Kontaktovat uživatele:

Re: Akustická kytara pro začátečníka

Příspěvek od Pepe.killer »

woro90-1 píše:Já bych ten Stagg zas tak úplně nezavrhoval, občas se jim něco povede, slušnou akustiku (v poměru k její ceně) od nich jsem už v ruce párkrát měl.
+1 :)

Sice jsem měl ruce jen pořád tu samou, ale je dobrá :)

Ovšem za sebe doporučuju Cort.
Obrázek
Obrázek
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

Emm píše:... Například tahle by byla lepší? (http://kytary.cz/washburn-wd5sb/HN113859)
Jsem sice fanda Washburnu, ale nemám naprosto ponětí, jak bude hrát kombinace Sitka-lípa. Chtělo by to vyzkoušet, pokud by ti ostatní selhali, šel bych tam s tebou, čas mám kdykoli. Jsem totiž sám zvědavý, jak tohle bude hrát...
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Na te zadni desce, kdyz je z preklizky, stejne tolik nezalezi. ale mas pravdu, i me by to zajimalo.. Ani se mi nelibi ten cerny lak..nevim no, zkusit se to musi.
gloom

Příspěvek od gloom »

Zdravím, taky jsem se rozhodl koupit si kytaru a v mých skoro 28letech se pokusit o nemožné a naučit se hrát na nějakém hudebním nástroji. :-))
Jediné co zatím vím, je to, že chci nějakou akustiku asi od značky Cort, typ dreadnought s cenou kolem 4000,-
Byl mi doporučený i kamenný obchod v Ostravě, jen nevím, s kým tam vyrazím, protože neznám nikoho, kdo by na kytaru hrál. Kdysi hrál můj otec, ale když jsem mu řekl, že chci dát za kytaru 4tis, tak mi klepal na čelo, že je to pro začátečníka zbytečné. :-D
Jít tam sám, tak by mě to vyšlo asi na stejno, jako bych si tu kytaru objednal přes eshop, protože ani nevím, jak ji mám správně uchopit, kde až bych měl všude dosáhnout, ...........
Každopádně pokud něco koupím, tak tu budu asi pečený vařený a prudit vás mýma stupidníma otázkama :-)

Zatím mám předběžně vybráno CORT Earth 70 NS z http://www.muzikant.cz
Mají ji i v černém pod označením BKS (Black Satin)
Obrázek
Naposledy upravil(a) gloom dne 23.02.2011 22:26, celkem upraveno 1 x.
piranha90
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piranha90 »

Doporučuji levnou Cortku. Porovnání ještě asi moc nemáš a kdejaké cortka ti bude znít dobře. Pro holku do začátku bych doporučil spíše 0.10 struny. :)

Martin Šuk - Concert Guitar Master Grade 2013 smrk+ palisandr
Seagull S6 Folk, cedr + divoká třešeň
Fender Standard Telecaster + Dimarzio Ritchie Kotzen pickups
Roland AC-60 Rosewood
gloom

Příspěvek od gloom »

Díky, taky to tak vidím. Snad ji pak nebudu mít jen jako hezký doplněk do bytu :-))
Emm

Příspěvek od Emm »

piranha90 píše:Doporučuji levnou Cortku. Porovnání ještě asi moc nemáš a kdejaké cortka ti bude znít dobře. Pro holku do začátku bych doporučil spíše 0.10 struny. :)
Díky. :-) Co se týče tloušťky strun, trsátek apod. se vůbec neorientuju, takže jsem ráda za každou pomoc.. Ne, že bych se snad orientovala ve výběru kytary. :D Proto taky doufám, že se v nejbližší době dostanu do té Prahy, vyjde to a někdo (například ...EDGE..., se kterým se snad nějak domluvíme) mi s tím výběrem pomůže. Sama bych neručila za to, co bych vybrala... Zvlášť, když nepoznám rozdíl v tom, jaký kus hraje dobře a jaký naopak ne, že, když si nemám možnost zahrát.. :)
Pak se jen trochu bojím, jestli se na tu kytaru naučím. Přemýšlím například o nějakém učiteli na prázdniny, jelikož sama ani netuším, jak jaký akord zahrát.. Zatím, co jsem tak koukala, jsem nenašla u žádného textu písniček s akordy informaci pro úplné začátečníky, jak se vlastně jaký hraje. To bude celkem dlouhá cesta, ale tak pro začátek se musím konečně dostat k vybrání té kytary. Chtěla bych černou (proto se mi tak líbí celkové provedení Stagg SW205BK), ale někdo v nějakém tématu tady tuším psal, že dává přednost radši kytarám přírodní barvy, tak teď netuším, jestli by ta černá barva nějak ovlivnila zvuk.. Osobně si myslím, že by neměla, ale tak moc toho nevím, no.
Jsem se nějak rozepsala.. x)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Jde o to, že černou se často zakrývá ošklivé či poškozené dřevo, a u ohně se slušně žhaví. Vybírej uchem, a pokud mezi favority bude černá, klidně vezmi černou. Ale rozhodně ne na úkor zvuku. Já jsem původně také chtěl černou, a skončil jsem s přírodní, lehce mořidlem zatmavenou, s lemovkami z imitace želvoviny - a to rozhodně nehraju country :D Prostě hrála lépe než stejně drahá černá a o chloupek dražší přírodní. Nakonec jsem si na ten vzhled zvyknul a mám ji takovou rád.
Emm

Příspěvek od Emm »

woro90-1 píše:Jde o to, že černou se často zakrývá ošklivé či poškozené dřevo, a u ohně se slušně žhaví. Vybírej uchem, a pokud mezi favority bude černá, klidně vezmi černou. Ale rozhodně ne na úkor zvuku. Já jsem původně také chtěl černou, a skončil jsem s přírodní, lehce mořidlem zatmavenou, s lemovkami z imitace želvoviny - a to rozhodně nehraju country :D Prostě hrála lépe než stejně drahá černá a o chloupek dražší přírodní. Nakonec jsem si na ten vzhled zvyknul a mám ji takovou rád.
Samozřejmě se budu řídit podle zvuku.. Tedy spíše někdo, kdo mi s tím bude pomáhat. :D Chtěla jsem černou, takže bych se nezlobila, kdyby to vyhrála i po té zvukové stránce nějaká, ale samozřejmě pokud bud lepší jiná, nebudu se bránit ani té. Konečně mi to bylo objasněno. Děkuju! :)
...EDGE...

Nahodou woro ta tvoje vypada moc pekne :)
Kytara tedy... 8)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

...EDGE... píše:Nahodou woro ta tvoje vypada moc pekne :)
Kytara tedy... 8)
Teď už se mi taky líbí, ale ze začátku jsem si na ten vzhled nemohl zvyknout, měl jsem ho spojený s mývalím ocasem na klobouku... Že jsou i jiné barvy, než černá, mi docvaklo až časem.
Emm

Příspěvek od Emm »

Ještě mě tak napadlo, když už sedím doma, podívat se na internet a našla jsem jednu kytaru opět jiné značky a nedá mi to, nezeptat se, jestli tu s touto nemá někdo zkušenosti. Myslím tím, jestli nevíte, zda se jedná o dobrou značku (jak si vede v porovnání s Cort, Stagg atd.) a zda dobře hraje například i přímo tento model - Yamaha F370 BK. (http://www.audiotek.cz/product-39296-yamaha-f370-bk)

Moc děkuji za odpověď, pokud se s touto kytarou a značkou někdo setkal.
...EDGE...

Oproti Cortu zbytecne draha kytara cela vyrobena z preklizky.
juxxx

Příspěvek od juxxx »

No v tejto cenovej relácii je to diskutabilne či polo-masív alebo prekližka.
V poslednej dobe veľa výrobcov začalo chrli polo-masívy za nízke ceny a kvalita niektorých je biedna
A už som sa par krát stretol s tím že prekližka hrala lepšie ako polo-masív, samozrejme tiež je to o tom naraziť na dobrý kus v danej cenovej kategórii.
Takamine TC135SC, Ibanez AVN6-DTS Artwood Vintage + Fishman Matrix Infinity Narrow PRO-MAN, Phil Jones Bass AG 100 CUB, Phil Jones Bass BI 12,TC Electronic Arena Reverb, Rode M3.
...EDGE...

I tak bych urcite bral polomasiv, pripadne problemy resi zaruka ;)
A to co se nestane do dvou let (zaruky) uz se vetsinou nestane (mluvime o vadach dreva)
juxxx

Příspěvek od juxxx »

jj, mal som na mysli kvalitu prednej dosky polo-masívu, viem že sa to dáko označuje kvalita dreva (AAA+, AAA, AA, atd..) a pravdu povediac neviem do akej kategórie spadajú lacnejšie polo-masívy (ne som si istý tím značením dreva čo som uviedol ako príklad)
Takamine TC135SC, Ibanez AVN6-DTS Artwood Vintage + Fishman Matrix Infinity Narrow PRO-MAN, Phil Jones Bass AG 100 CUB, Phil Jones Bass BI 12,TC Electronic Arena Reverb, Rode M3.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Standard je áčko, tedy bez vad, ale obyčejná. Víc áček znamená bezvadná a hezká.
...EDGE...

juxxx píše:jj, mal som na mysli kvalitu prednej dosky polo-masívu, viem že sa to dáko označuje kvalita dreva (AAA+, AAA, AA, atd..) a pravdu povediac neviem do akej kategórie spadajú lacnejšie polo-masívy (ne som si istý tím značením dreva čo som uviedol ako príklad)
A ty si myslis ze draha preklizka bude mit kdovikolik Acek? Tam by to ani nemelo cenu ;)
Jakmile je drevo dobre susene a deska ma dobrou konstrukci (neprilis lehka, neprilis tezka, dobre zebrovani), neni zadny problem.
juxxx

Příspěvek od juxxx »

mi sme sa asi nepochopili, ja som mal na mysli v (danej cenovej relácii) že sú prekližky porovnateľne z
polo-masívy,(ono neznamená že keď je gitara vyrobená s polo-masívu že bude automaticky hrať lepšie) a to nehovorím o tom že sa vyrábajú aj prekližky v oveľa drahších cenových reláciách...
juxxx

Příspěvek od juxxx »

...EDGE... píše:Oproti Cortu zbytecne draha kytara cela vyrobena z preklizky.
ja som viacmenej reagoval na tvoju odpoveď na http://www.audiotek.cz/product-39296-yamaha-f370-bk
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“