Bugera 6262

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: Bugera 6262

Příspěvek od bubucci »

Wohma píše:Me celkem presvedcila tahle videa:
http://oep.se/?p=336
http://oep.se/?p=340

Ola je frajer :)
Jo, umí udělat zvuk jak nikdo, kdo prezentuje videa aparátů. Ten by mě snad přesvědčil i na Marshalla :D
Zvukově je ten zvuk Bugery, ačkoliv není vůbec špatný, o něco plošší a chybí mu tam něco, co ta 5150 má, asi je to to MoJo :lol:
Za ty prachy ale není co řešit, pokud s tím člověk moc necestuje a smíří se s pár dalšími investicemi.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ten rozdil je natolik minimalni, ze kdyby to nebylo pusteny takhle vedle sebe, tak by o tom nikdo nevedel :) Ja Bugery moc rad nemam, ale tohle se jim ocividne podarilo obslehnout dobre.

BTW Ola je zvlastni tim, ze si vsechno nahrava doma na pokojovou hlasitost, presto z kazdyho aparatu dokaze vytahnout kulervouci zvuk. Kazdej, kdo se zkousel nahravat, vi, ze to vubec neni sranda.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

S jeho návody to je hračka :P :D
Ne, ono to má sice skvělý zvuk na malou hlasitost, ale nezapomínejte, že dnešní zesilovače tvoří zvuk už v preampu. Nemusí to být nějak vytavené pro ten pocit z hraní, aby se to dalo nahrát.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja ale mluvil o tom, ze kdyz aparat sejmes mikrofonem, tak vetsinou zni jako "piece of sh*t" :lol: Tim spis, kdyz fakt hraje potichu. Jinak mas samozrejme pravdu, pokud se bavime o hi-gainech.
Somnus Aeternus
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Jojo, to máš pravdu. Já jsem se to snažil sejmout jakkoliv, ale takový zvuk jsem z toho nikdy nedostal. Tam jde ale i o to, že Ola se vyzná v mixu a ten zvuk mu tak dobře zní až s celou písničkou. No, chtěl bych si tak taky doma nahrávat :)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jsou to jedny z nejlepsich higain ukazek co se daji sehnat.
za takovy zvuk ze studia by si jeste pred par lety cesky metalista klidne urezal prst :)
a pritom je to vlastne jednoduche (presne podle jeho navodu)
- nutnost vytaveneho konce je klasicka vintage fáma prenesena do higainu bez znalosti pozadi (tj. nesmysl)
- staci nastavit normalni zvuk (zadne scooped overgained br00talz bullshits)
- staci dat SM57 k V30 na spravne misto (moc jich neni, okrajem kopulky nic nezkazite)
- no a pak to staci jenom 2x zahrat (leva, prava), orezat hucici basy (jeeeeeezis kazdy metalista po nich tak zoufale touzi a ted by se mely orezat? :)
- slusne zaranzovat a mit v poradku rytmus a souhru bicich a basy
a je to tam :)
PS: a s dobrym impulsem nakonec ani ten mikrak s bednou neni treba....

vsiml si nekdo jak ma Ola ty vsechny ukazky hodne podobne?
Aparatem a a kytarou to tedy asi nebude .....
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mimochodem podle toho, co kdesi psal, tak na tom nedela v zasade zadny dodatecny upravy, mozna nejaky orezy nebo tak... Ale nejaky paralelni komprese a podobny prasarny se zcela jiste nekonaji. Ten clovek je proste genius :)

S tim, ze vsechno zni podobne, az tak nesouhlasim - pustte si jeho video 14 high-gain amps shootout - rhythm (nebo podobny nazev, taham to z hlavy), tam jsou dost slyset rozdily. ENGLy tam docela dostavaji na p***l, protoze ty ukazky jsou jedny z nejstarsich a podle me nejhur zmixovany, ale ty rozdily jsou tam i v dalsich aparatech.
Ale samozrejme velkej podil na tom maji jeho prsty a vetsina tech ukazek z toho shootoutu je i na stejnou kytaru.

ad impuls - impulzy jsou super, ale dobre sejmuta bedna bude hrat vzdycky lip. Ovsem to je ten kumst, zejo :)
Somnus Aeternus
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

rozdíly? poznal bys je pri blind testu? (napovim.... nepoznal ;) tim padem jsou to "rozdily".
navic ma samozrejme ukazky vymichane s kytarou hlasitejsi nez je potom v normalnim mixu. Kdyz si pustis desku jejich kapely, tak uz tezko budes vykrikovat ze to je genius (protoze to zni dobre, ale nijak vyjimecne).

o impulsech vs klasika se prit nebudu, napsal, nahadal a nazkousel jsem se toho za posledni dva roky uz prilis. Kdo si chce vsechno zjednodusit (ale bez poklesu kvality), tak uz to davno pouziva. Na rozdil od simulaci tohle skutecne funguje (i kdyz zanedlouho uz budou dobre fungovat i ty SW....)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja si jeho desku pustil :) Neprijde mi to jako velkej rozdil - skoro bych i rekl, ze v nekterych videich to ma hodne podobne jako na desce.
O blind test vubec nejde, ale spis o to, jak potom ta kytara sedne v mixu, clovek tam zpravidla s impulzama musi delat hodne uprav.
Somnus Aeternus
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

konec OT.
Bugeru 6262 sem zkousel (meli sme ji pri testu dalsich aparatu), cisty kanal byl takovy prumerny, zkresleny v pohode. Za ty prachy fantazie....... vzdycky kdyz nekdo resi tyhle levne a pritom dobre hrajici lampace tak si vzpomenu jak sem ja musel hrat na valvestate a smichy brecim.
Dnes je to proste RAJ byt zacinajici kytarista, tuny hyperlevneho a pritom slusneho gearu (ktery mimojine svymi vykony bohate staci 95% mistnich umelcu :) nepreberne mnozstvi informaci, skol, testu, ukazek, navodu, manualu....... chce to akorat mluvit anglicky a na internetu nezabijet cas pico*vinama :)

Obrázek
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Obrázek
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

no jak se hadate ze to zni podobne.. mam takovy pocit ze skoro vic 60 ku 40 zalezi u tech high gainu spis na bedne a repru, nez na konkretnim zesilovaci. zvuk leze az z bedny. a ta tam jde proste slyset
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Jednu Bugeru máme 3 měsice v rodině. Ze druhé ruky. Nevim jak je stará ale volume a treble musíš hledat polohu ve které hraje jinak nevydá ani tón :-(. Jasné že museli na všem ušetřit a tak to je.
Orge
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orge »

Tak, vidím, že tady po roce, co jsem do tohodle threadu naposledy psal, tady přibylo pár řečí. Po roce provozu svoji Bugeru 6262 už můžu trochu bilancovat. Byl to rušný rok. hodně koncertů, hodně přepravy, takže se hlava ocitala velmi často na cestě ze zkušebny na koncert, z koncertu dom, z domu do zkušebny. závada byla jedna, kdy tam odešla jedna lampa, kterou mi vyměnili za sovtek. Naštěstí ta lampa odešla, když jsem to měl doma, a ne na koncertě, to bych byl v rejži. Se zvukem jsem spokojen, je dostatečně inspirativní na to, aby mě neomrzel a dobře se mi píšou nové songy, když si to můžu rovnou přehrávat. 6262 se stala mou oblíbenou společnicí (doufám, že to nečte moja žena, nebo dostanu válečkem na nudle :D ). Minulý týden byla na prohlídce, dal jsem ji přelampovat. všechno je gut, přelampování ani nebylo nutné, původní lampy (tzn. 3x 6L6 bugera a jedna sovtek) jsou v dobrém stavu, takže je mám do rezervy. Preampové lampy jsou prý jako nové. Teď tam mám konc. lampy Electro - Harmonix a zvuk je živější, o něco bohatější než dřív. Takže se těším na další rok. Řádně si to užiju :-D

Jako druhou hlavu si chci koupit 1990 Infinium, rozbíhám kromě svojí hlavní kapely ještě jeden projekt, kde bych chtěl british zvuk. Jenom jak jsem se tak díval po různých krámech, nikde ji nemají na skladě, a na kytary.cz výrobky Bugera nejsou vůbec. Nevíte někdo náhodou, kdy sem nějaké Infinia přijdou?
For you, tomorrow moon shall never rise.
frajerik
last.fm: http://www.last.fm/user/nerbo

Příspěvek od frajerik »

Orge píše:Nevíte někdo náhodou, kdy sem nějaké Infinia přijdou?
Pytal som sa v jednom cz shope(neviem ci sa tu moze menovat) a odpovedali mi ze do cca 2-3 mesiacoch by to mali mat. Konkretne som sa pytal na 6262 infinium takze asi takto.
raw.kpy
Kontaktovat uživatele:

Bugera 6262 lampy

Příspěvek od raw.kpy »

Ahoj,potřeboval bych poradit chystám se na přelampování tohodle aparátu včetně preampovejch lamp,momentálně tam mám pořád ještě erární bugerácký,šumí to už jak sviňa,jakou značku tam nejlépe nacpat? Mám 6L6 a v preampu 6kusů 12ax7....někdo nějaké zkušenosti radu? Díky :)
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 16.04.2014 9:43, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem.
Štábní Generál
Bandzone: http://bandzone.cz/stabzsco

Re: Bugera 6262 lampy

Příspěvek od Štábní Generál »

raw.kpy píše:....někdo nějaké zkušenosti radu? Díky :)
miliony zkušeností od stovek userů
nějak si to projdi, rádo se stalo :lol:
http://www.ultimate-guitar.com/forum/sh ... ugera+6262
Obrázek
Meshulko Meshul

Bugera 6262 212 nesvietia modré diody (on off standby)

Příspěvek od Meshulko Meshul »

Servus po dlhej dobe som sa vratil k bugere na domace hranie, mam ju doma asi 3 mesiace a stalo sa mi, ze mi najprv prestala svietit dioda power, nejak som to neriesil vsetko islo a druha standby svietila. Pred vcerom sa uz stal opak, nesvietia obe, cize amp je zapnute ale svietia len tlacitka lead a ostatne, cize kombo je akoby vypnute. Hra v pohodke zatial neviete co s tym moze byt? Nema to nejaky vplyv na hratelnost/celkovo na cele kombo? Nejake rady/odporucania? Dakujem uz do predu za reakcie. :)
Schecter Hellraiser C7, Music Man JP7 BFR, Jackson X Series Soloist, Peavey 6534, Laney 412A+B
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“