Efektová smyčka
Pravidla fóra
Efektová smyčka
Jak poznám, zda-li mám efekt zapojit mezi nástroj a zesilovač nebo do efektové smyčky?
Na čem to závisí a jak se to projevuje?
Na čem to závisí a jak se to projevuje?
Re: Efektová smyčka
obecně by se dalo říct že do smyšky se dávají modulační efekty( delay,chorus,echo....) a mezi nístroj a aparát se dávají zkreslovací efekty(distortion,overdrive,fuzz) když by se zapojilo kreslítko do smyčky tak by to mohlo kazit už jednou zkreslenej zvuk a nebo by to dělalo jinej bordel
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

-
woro90-1
Pokud máš na preampu trochu zkreslení, trik je v tom, že si můžeš vybrat - můžeš zkreslovat efektový zvuk nebo efektovat zkreslený zvuk. U basy to nedělá takový rozdíl, přece jen se nepoužívá zdaleka tolik gainu co na kytaře, ale hodí se to. U kytary je to znát dost výrazně.
Já teď koukám po krabičce Tech 21 VT bass http://kytary.cz/tech21-vt-bass/HN101123/ . Je to amp modeling se zkreslením. Takže je lepší tohle zapojit mezi basu a zesák místo do efektoví smyčky?
Baskytara: LTD-ESP B 154 STR , Ibanez SR 705 TK
Kombo: Warwick Blue Cab 30
Zesilovač: Gallien-Krueger 700RB-II
Kabel: Planet waves, Monster Cable
-
woro90-1
Pokud poběží preamp na úplně čistý, je jedno, jestli to hodíš jako poslední před preampem nebo první ve smyčce. Pokud budeš brát zabarvení zvuku i z preampu, je na tobě, které zkreslení chceš mít jako první a které jako druhé.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Amp modelingy bych strkal před preamp. Už jen kvůli tomu, že silnější signál ve smyčce je může přebuzovat a pak nemusí hrát optimálně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Díky, z toho jsem to pochopil 
Budu si totiž kupovat distortion (ještě nevím jestli od Ibanezu nebo od Bosse), tak chci vědět, kam ho strkat. Takže před zesík
Budu si totiž kupovat distortion (ještě nevím jestli od Ibanezu nebo od Bosse), tak chci vědět, kam ho strkat. Takže před zesík
- Nero
- Rádce
No nic ti nebrání vyzkoušet ho i ve smyčce a pak sám pravděpodobně uslyšíš, že před preampem bude tak nějak fungovat lépe a vhodněji. Už jen kvůli nastavování zvuku.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Takže například u multiefektu je nutné vybrat zda-li ho používat jako zkreslovadla, nebo jako modulační efekty a podle toho ho dát do smyčky nebo před?
- Nero
- Rádce
Nutné není nic... Hlavně u basy to je něco jiného než u kytarového hi-gainu.
PetrPeter 1975 - 2008
A kam dát pedálový kompresor/limiter? Do smyčky nebo mezi basu a kombo? Pardon, že se tak stupidně zase ptám, ale ani nevím co se tím slovem "modeluční" efekt myslí..
tady mám fakt velký mezery. Zkrátky chci si koupit amp modeling a k tomu pedálový kompresor/limiter. Jak by jste to zapojili? Mám hlavu GK 700RB. Uvítám každou radu, ale pokud někomu můj dotaz přijde stupidní ať si to nechá pro sebe, díky
já by sem dal compresor mezi nástroj a zesilovač . Compresor ti udržuje pořád stejnou velikost signálu a je jedno jestli do strun mlátíš nebo jestli na ně jen brnkáš .
Modulační efekt signál nezkresluje ale jen donej přidává třeba ozvěnu , nebo mu obrací fázi .... jinak taky je vo efektech celkem zajímavý čtení kytarove-efekty/to-zakladni-o-kytarovyc ... t6945.html
Modulační efekt signál nezkresluje ale jen donej přidává třeba ozvěnu , nebo mu obrací fázi .... jinak taky je vo efektech celkem zajímavý čtení kytarove-efekty/to-zakladni-o-kytarovyc ... t6945.html

Takže jsem si trochu přečetl ten článek a vyplynulo mi z toho, že bych to zapojil... Basa -> kompresor -> amp modeling -> zesilovač a teda nedávat to do efektový smyčky. Nebo máte jiné návrhy? Psali jste, že může dojít k přebuzení, může se tím efekt nějak poškodit, kdybych to nevhodně zapojil?
poškození efektu bych se nebál . přebuzení se projeví v signálu a je to pak takový přechraptěný a zahuhlaný .

Ahoj,
chtěl bych se zeptat, co když mám na zesíku jen díru Effects loop, vedle toho line output a pak už jen klasicky propojení s reproboxem a napájecí kabel? Jak se dá v tomhle případě smyčka využít, když tam nemám, jak to bývá zvykem, loop-send a return?
Předem moc díky za odpovědi.
chtěl bych se zeptat, co když mám na zesíku jen díru Effects loop, vedle toho line output a pak už jen klasicky propojení s reproboxem a napájecí kabel? Jak se dá v tomhle případě smyčka využít, když tam nemám, jak to bývá zvykem, loop-send a return?
Předem moc díky za odpovědi.
- Nero
- Rádce
Tam pravděpodobně budeš mít stereo konektor, takže budeš potřeboval tzv. "Y" kabel - na jedné straně TRS konektor, na druhé 2x TS. Akorát pak musíš zjistit, který kanál je "send" a který "return" a kam tedy patří jaký z těch dvou konektorů.
PetrPeter 1975 - 2008