Pořadí efektů + smyčka + brum
Pravidla fóra
Pořadí efektů + smyčka + brum
Zdařbůh Marie!
Mám pár dotazů:
Přerovnávám si pedalboard. Mám v něm:
Boss TU2
Crybaby
Boss CS3
EHX Smallclone
Line6 Echopark
Ibanez TS9
Mám to zapojené v pořadí, jak jsem to tu vypsal. Je tam nějaký zásadní problém oproti dobrým mravům? (Novinka je to delay a nějak jsem moc nevyčetl, kam ho nacpat).
Další krok bude zapojení efektů do efektové smyčky a tady jsem se chtěl zeptat, jak byste to udělali. Dát tam jen modulace+ladičku a TS nechat v přímé cestě?
A poslední problém: koupil jsem si ten Echopark. K napájení efektů používám Carl Martin Powerjack, doposud bez problémů, ale jakmile do něj přihodím i to delay, vyleze příšerný brum. Sólo napájení pro něj brum odstraní. Nemá někdo představu, kde je problém (zemní smyčka?).
Mám pár dotazů:
Přerovnávám si pedalboard. Mám v něm:
Boss TU2
Crybaby
Boss CS3
EHX Smallclone
Line6 Echopark
Ibanez TS9
Mám to zapojené v pořadí, jak jsem to tu vypsal. Je tam nějaký zásadní problém oproti dobrým mravům? (Novinka je to delay a nějak jsem moc nevyčetl, kam ho nacpat).
Další krok bude zapojení efektů do efektové smyčky a tady jsem se chtěl zeptat, jak byste to udělali. Dát tam jen modulace+ladičku a TS nechat v přímé cestě?
A poslední problém: koupil jsem si ten Echopark. K napájení efektů používám Carl Martin Powerjack, doposud bez problémů, ale jakmile do něj přihodím i to delay, vyleze příšerný brum. Sólo napájení pro něj brum odstraní. Nemá někdo představu, kde je problém (zemní smyčka?).
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pořadí efektů + smyčka + brum
moderatori ti to tady sice mozna zavrou, ale tak 1) zapojeni:
TS mas uplne spatne, zkresleni patri pred modulace a hlavne delay (neni to zakon, ale takrka jasna zalezitost u vsech). takze TS za kompresor. EDIT: delay vzdy na konci. maximalne za nim reverb.
2) pokud pouzivas zkresleni ze zesilovace, tak se hodi dat smallclona a ten delay do smycky.
3) klasicky problem zapojeni digitalniho efektu do daisy-chainu. vice vysvetli jini, ja jen vim, ze to dela skoro vzdy pri takovemto zapojeni.
TS mas uplne spatne, zkresleni patri pred modulace a hlavne delay (neni to zakon, ale takrka jasna zalezitost u vsech). takze TS za kompresor. EDIT: delay vzdy na konci. maximalne za nim reverb.
2) pokud pouzivas zkresleni ze zesilovace, tak se hodi dat smallclona a ten delay do smycky.
3) klasicky problem zapojeni digitalniho efektu do daisy-chainu. vice vysvetli jini, ja jen vim, ze to dela skoro vzdy pri takovemto zapojeni.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Jo, thread o efektech jsem si pročetl, bohužel jsem tam nevyčetl to, co mě momentálně trápí nejvíc, a to je přestavba boardu na použití efektové smyčky.
Díky, tubescreamer přesunu. Proč ne do smyčky také ladičku?
Díky, tubescreamer přesunu. Proč ne do smyčky také ladičku?
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
proc? protoze neni duvod proc jo
. ladicka by mela mit co nejcistsi signal, takze hned za kytarou. dalsi vec je ta, ze nejlepsi je podle mnohych, kdyz ladicku signalove cesty nedavas a hned za kytarou prepinas pomoci TB boxu nebo signalovyho switche na signal dal do retezce a komba/signal do ladicky a mute.
jak chces prestavovat board na smycku? proste jednim kabelem tahnes signal ze sendu do smallclona a z vystupu z delaye tahnes kabelem signal do returnu ef. smycky.
jak chces prestavovat board na smycku? proste jednim kabelem tahnes signal ze sendu do smallclona a z vystupu z delaye tahnes kabelem signal do returnu ef. smycky.
Potřebuju ho přestavět tak, aby mi kabely vedly správným směrem a ještě aby se to dobře ovládalo. S tím přesunem TS na začátek to znamená udělat si delší propojky, například.
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
tak s délkou propojek apod. ti moc neporadim. zvlaste pokud neni ani fotka nebo aspon rozmer boardu. jinak spravny smer je jeden, do inputu, z outputu do dalsiho inputu a tak dal 
Takhle (ještě se špatným pořadím efektů). Kvákadlo musí úplně doprava kvůli ergonomii, a TS doleva vedle footswitche kvůli tomu samému.

- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
uplne nechapu to s tim kvakadlem. ty "kvakas" levou? v kazdym pripade, jestli to chces mit tak, jak je to na fotce (myslim tim polozeny, ne zapojeny v retezci), tak neni jine volby, nez koupit dlouhy propojky. ja osobne bych dal smallclona a echopark bokem v boardu, jestli je chces mit v ef. smycce. ale to jenom kvuli tomu, ze ti k nim povedou dalsi dlouhy kabely, ktery by zavazely.
Právě že pravou a proto musí doprava, tohle řešení nebylo úplně dobrý. Tanec s vlky po tlačítkách a záda jak paragraf, jak jsem se snažil současně kvákat a zpívat.
Jenže jsem se bránil dlouhým propojkám, no.
Jenže jsem se bránil dlouhým propojkám, no.
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
jo, uz chapu, ja to cetl tak trochu nepozorne, protoze jsem ve skole