Pořadí efektů + smyčka + brum

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Gobak

Pořadí efektů + smyčka + brum

Příspěvek od Gobak »

Zdařbůh Marie!
Mám pár dotazů:

Přerovnávám si pedalboard. Mám v něm:

Boss TU2
Crybaby
Boss CS3
EHX Smallclone
Line6 Echopark
Ibanez TS9

Mám to zapojené v pořadí, jak jsem to tu vypsal. Je tam nějaký zásadní problém oproti dobrým mravům? (Novinka je to delay a nějak jsem moc nevyčetl, kam ho nacpat).

Další krok bude zapojení efektů do efektové smyčky a tady jsem se chtěl zeptat, jak byste to udělali. Dát tam jen modulace+ladičku a TS nechat v přímé cestě?

A poslední problém: koupil jsem si ten Echopark. K napájení efektů používám Carl Martin Powerjack, doposud bez problémů, ale jakmile do něj přihodím i to delay, vyleze příšerný brum. Sólo napájení pro něj brum odstraní. Nemá někdo představu, kde je problém (zemní smyčka?).
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Re: Pořadí efektů + smyčka + brum

Příspěvek od framikoin »

moderatori ti to tady sice mozna zavrou, ale tak 1) zapojeni:
TS mas uplne spatne, zkresleni patri pred modulace a hlavne delay (neni to zakon, ale takrka jasna zalezitost u vsech). takze TS za kompresor. EDIT: delay vzdy na konci. maximalne za nim reverb.
2) pokud pouzivas zkresleni ze zesilovace, tak se hodi dat smallclona a ten delay do smycky.
3) klasicky problem zapojeni digitalniho efektu do daisy-chainu. vice vysvetli jini, ja jen vim, ze to dela skoro vzdy pri takovemto zapojeni.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Jo, thread o efektech jsem si pročetl, bohužel jsem tam nevyčetl to, co mě momentálně trápí nejvíc, a to je přestavba boardu na použití efektové smyčky.

Díky, tubescreamer přesunu. Proč ne do smyčky také ladičku?
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

proc? protoze neni duvod proc jo :-). ladicka by mela mit co nejcistsi signal, takze hned za kytarou. dalsi vec je ta, ze nejlepsi je podle mnohych, kdyz ladicku signalove cesty nedavas a hned za kytarou prepinas pomoci TB boxu nebo signalovyho switche na signal dal do retezce a komba/signal do ladicky a mute.

jak chces prestavovat board na smycku? proste jednim kabelem tahnes signal ze sendu do smallclona a z vystupu z delaye tahnes kabelem signal do returnu ef. smycky.
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Potřebuju ho přestavět tak, aby mi kabely vedly správným směrem a ještě aby se to dobře ovládalo. S tím přesunem TS na začátek to znamená udělat si delší propojky, například.
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

tak s délkou propojek apod. ti moc neporadim. zvlaste pokud neni ani fotka nebo aspon rozmer boardu. jinak spravny smer je jeden, do inputu, z outputu do dalsiho inputu a tak dal :-)
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Takhle (ještě se špatným pořadím efektů). Kvákadlo musí úplně doprava kvůli ergonomii, a TS doleva vedle footswitche kvůli tomu samému.
Obrázek
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

uplne nechapu to s tim kvakadlem. ty "kvakas" levou? v kazdym pripade, jestli to chces mit tak, jak je to na fotce (myslim tim polozeny, ne zapojeny v retezci), tak neni jine volby, nez koupit dlouhy propojky. ja osobne bych dal smallclona a echopark bokem v boardu, jestli je chces mit v ef. smycce. ale to jenom kvuli tomu, ze ti k nim povedou dalsi dlouhy kabely, ktery by zavazely.
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Právě že pravou a proto musí doprava, tohle řešení nebylo úplně dobrý. Tanec s vlky po tlačítkách a záda jak paragraf, jak jsem se snažil současně kvákat a zpívat.
Jenže jsem se bránil dlouhým propojkám, no.
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

jo, uz chapu, ja to cetl tak trochu nepozorne, protoze jsem ve skole :-)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“