Lampové kombo, těžký výběr.

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
qwer
Odborník

Re: Lampové kombo, těžký výběr.

Příspěvek od qwer »

No zvlášt o voxe to moc neplatí, že krabička jaksi "kazí" výsledný zvuk. Vox občas tuhle berličku potřebuje jako sůl a někdy to moc pomůže k získání výsledného zvuku - někdy to dost zlepší jak charakter, konkrétnost, přitom dynamika zůstane zachována. navíc vox prostě nekreslí dokud se nedá nahlas... a to nahlas je pak už opravdu "nahlas", navíc se vox může zvláště s kytarou osazenou humbuckerama při opravdu větším zkreslení nepěkně zahuhlat

další věcí je to, že alnico blue je naprosto měkký reprák, který prostě nic tvrdého nezahraje. je to úžasný reprák na čistý a nakreslený nebo lehce zkreslený zvuk, ale jakmile se po něm chce něco tvrdšího, tak to prostě vůbec neumí. čili pokusy narvat před to krabky na větší zkreslení byly u mě jaksi rána vedle. já s voxem zkusil xx krabiček, nakonec jsem si na větší zkreslení koupil jiný aparát... protože to prostě nehrálo na 100% ať jsem před to rval cokoli a příčinou byly hlavně repra (když jsem na voxe napojil třeba G12H, tak to pak už bylo trochu jiné kafe)

teď už voxe kreslím akorát téměř čistým boostem a to mi přijde nej, nemusí to tak řvák, zvuk je pořád ok a navíc to trochu pročistí to bahno, do kterého se AC30 bez problému dostane. parádně si to rozumí s fuzzem a s různýma vintage nakopávátkama, měl jsem doma nějaký moc pěkný booster od Toma, který občas inzeruje na bazaru takové vintage speciality, které sám vyrábí ze starých komponent, s tím jeho boosterem to hrálo zvláště parádně.

jinak se stačí podívat na uživatele AC30 - většina tomu aparátu nějak pomáhala krabkou, až už třeba B. May s Treble Boosterem... prostě AC30 a nakopávátka a fuzzy k sobě jaksi patří, jakmile z toho ale člověk chce udělat pomocí nějaké krabky moderního Marshalla nebo Mesu, tak to prostě moc nejde. Už jen kvůli tomu čistému a nakreslenímu zvuku stojí za to toho voxe vlastnit, protože takový zvuk vám žádný jiný aparát nikdy nedá. Proto má taky spusta lidí Voxe AC30 na čistý zvuk a na zkreslení pak používá něco jinéh (Mesu, Marshalla, ...). Za uni-aparát a nebo aparát vhodný na hardrock bych ac30 moc nedoporučoval... spíš na jemnější styly a nebo třeba i na tvrdší alternativu, kde není moc třeba, aby si zvuk zachovával jakýsi zajetý zvukový rámec, který třeba v tom hardrocku i trochu platí
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Hezký, díky za rozšíření obzorů :)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

qwer píše:
jinak se stačí podívat na uživatele AC30 - většina tomu aparátu nějak pomáhala krabkou, až už třeba B. May s Treble Boosterem... prostě AC30 a nakopávátka a fuzzy k sobě jaksi patří, jakmile z toho ale člověk chce udělat pomocí nějaké krabky moderního Marshalla nebo Mesu, tak to prostě moc nejde. Už jen kvůli tomu čistému a nakreslenímu zvuku stojí za to toho voxe vlastnit, protože takový zvuk vám žádný jiný aparát nikdy nedá. Proto má taky spusta lidí Voxe AC30 na čistý zvuk a na zkreslení pak používá něco jinéh (Mesu, Marshalla, ...). Za uni-aparát a nebo aparát vhodný na hardrock bych ac30 moc nedoporučoval... spíš na jemnější styly a nebo třeba i na tvrdší alternativu, kde není moc třeba, aby si zvuk zachovával jakýsi zajetý zvukový rámec, který třeba v tom hardrocku i trochu platí
Pche, v pátek jsem prodal M/B V-Twina člověku, co hraje na AC30... Čekám od něj jen na mail, jak mu to hraje (na což jsem dost zvědavý). :D
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Klidně se na mě sesypte, ale ten člověk je zvrácený :D :D
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

To svým způsobem ano... Nicméně pokud mu vyhovuje čistý Voxe a zkreslený Mesy, tak proti gustu žádný dišputát...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kai

Příspěvek od Kai »

Ono slovo "zvracene" znamena jen to, ze urcity "zvraceny" clovek se vymkl mainstreamu a zacal si razit svoji cestu. Podle me to bude hrat hodne dobre.

Kdyz vemu extremni priklad, pro jazzmany bylo zkresleni preampu+koncaku prisernost a prave na tom si rockovi kytaristi na zacatku 70tych let a driv vybudovali svoji imidz :p
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak sem se dozvěděl, že to je prý dost vydařené - Vox neztrácí charakter zvuku na čistém, mesa tlačí a zpívá (abych použil slova vlastníka). Včera to otestoval na nějakém koncertu, kde s nima hrál Dodo Doležal a prý se všichni kytaristi (včetně Doležala) divili, z čeho ten zvuk tahá a hlavně - z čeho že se to krásně nese a proráží kapelou.

... k věci nutno podotknou, že Twin není vlastně krabka, ale rovnou preamp, takže to zcela nevylučuje qwerovo "jakmile z toho ale člověk chce udělat pomocí nějaké krabky moderního Marshalla nebo Mesu, tak to prostě moc nejde."

PetrPeter 1975 - 2008
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

tak to je hodne zajimave, jeste se ho ale zeptej, co ma za repro, to je dost podstatne... vetsina voxaru ma totiz u nas voxy s greenbackama a to se pak chova trochu jinak nez s alnikem. ale je to pro me typ pro dalsi udelatko, co bych mohl vyzkouset... akorat teda nevim, jak bych to zapojil, kdyz nemam smycku, jestli by se to s preampem nemlatilo
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Hele, s tím reprem nevím, ale ten Vox je originál ze 70. let, z čehož bych řekl, že ty už odhadneš, co v tom má za repro. A má to zapojený normálně kytary -> Twin -> Vox, na čistej Twina bypassuje, na zkreslený má evidentně nastavena Twina tak, aby se to nemlátilo.

PetrPeter 1975 - 2008
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Původní a nejcenější Voxe byly osazovány repry Goodmans většinou z řady Audiom s AlNiCo magnety. Veškeré ty Celestiony přišly později.
rene

Příspěvek od rene »

Ten Vox sice hraje dobře ale ne každýmu sedne ten zvuk.Napadá mě třeba Kustom Defender ale na ten hodně lidí nadává.Nebo sehnat Fendra Hot rod deluxe.Dá se i novej za šestnáct a má tři kanály.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Řeším podobný problém, do těď jsem hrál na CRATE 65W (3 kanály) ale ted se nejak j*be a poslal jsem ho na reklamaci. Předpokládám, že závadu neopraví a stejný na skladě nemaj a nový prej bude za 3 měsíce, proto bych si asi vzal svých 5000,- a koupil bych si něco jinýho..ale řešim to, jak nahradim 3 kanály :(...clean, overdrive a LEAD(sólový), nevítě o něčem za přijatelnou cenu, nebo jak to vyřešit krabičkama aby to znělo co nejlíp a bylo co nejjednodušší? :) našel jsem třeba LANEY LV200...
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
JanHokl
Bandzone: http://bandzone.cz/utopencivevlasech

Příspěvek od JanHokl »

Já jsem řešil při výběru komba podobný problém a nakonec jsem vše vyřešil s Laney TT50, což je tříkanál navíc ještě s možností jumpu na sólo pro všechny tři kanály. Hezký je i zabudovaný reverb. Bohužel kombo nové značně převyšuje tvoje finanční požadavky, ale možná že bazar by šel. Já ho kupoval za 20 tisíc a jsem druhý majitel, funkčnost bez problémů. Myslím, že na metal je naprosto v pořádku a s nějakými agresivními snímači se dají hrát i ty nejtvrdší odnože metalu.
V případě laborování s nějakými efekty má i efektovou smyčku, popřípadě midi pro nějaké propojování ještě s efektovými procesory do racku.
ASmith

Příspěvek od ASmith »

JanHokl píše:Já jsem řešil při výběru komba podobný problém a nakonec jsem vše vyřešil s Laney TT50, což je tříkanál navíc ještě s možností jumpu na sólo pro všechny tři kanály. Hezký je i zabudovaný reverb. Bohužel kombo nové značně převyšuje tvoje finanční požadavky, ale možná že bazar by šel. Já ho kupoval za 20 tisíc a jsem druhý majitel, funkčnost bez problémů. Myslím, že na metal je naprosto v pořádku a s nějakými agresivními snímači se dají hrát i ty nejtvrdší odnože metalu.
V případě laborování s nějakými efekty má i efektovou smyčku, popřípadě midi pro nějaké propojování ještě s efektovými procesory do racku.
:o za 20 klacků to už je dost mimo rozpočet :D...viděl bych to kolem 8
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

OT:
ASmith píše: :o za 20 klacků to už je dost mimo rozpočet :D...viděl bych to kolem 8
no hele asi takhle, já nedávno stavěl ten dvoukanál co mám v podpisu (1x12, class A cca 25W, smyčka (serial/parallel), gain boost, 3tl. footswitch) a i ten jsem prodával nakonec asi za 9t a to to bylo pro spoluhráče z kapely, takže přeju šťastné hledání a shánění 8)
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

ASmith píše:
JanHokl píše:Já jsem řešil při výběru komba podobný problém a nakonec jsem vše vyřešil s Laney TT50, což je tříkanál navíc ještě s možností jumpu na sólo pro všechny tři kanály. Hezký je i zabudovaný reverb. Bohužel kombo nové značně převyšuje tvoje finanční požadavky, ale možná že bazar by šel. Já ho kupoval za 20 tisíc a jsem druhý majitel, funkčnost bez problémů. Myslím, že na metal je naprosto v pořádku a s nějakými agresivními snímači se dají hrát i ty nejtvrdší odnože metalu.
:o za 20 klacků to už je dost mimo rozpočet :D...viděl bych to kolem 8
Tak to ti nezbude, než čekat na Valvekinga 1x12, ten se dá kolem 8 sehnat. Vyměnit v něm repro a pak můžeš říkat, že jsi si polepšil.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Mrknul bych na bazaru po Hocke kombech, pokud chceš lampový zesilovač a nemáš finance, tak budeš muset začít od low-end konce. Do 8tis. seženeš na bazaru Valveking, Hocke, Laney VC15 atp.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Peavey Valveking je asi jediné, co se cenově blíží tvému stropu 8 k. Je to 2kanál, ale je tam footswitchem přepínatelný boost, což 3. kanál v podstatě nahradí.
http://www.audiotek.cz/product-14356-pe ... veking-112
Bazar: http://hudba.bazos.cz/inzerat/8971481/P ... 12-50W.php
Co tohle?
http://www.hudebnisvet.cz/bugerav22-p-1224.html (nejlevnější obchod, na Kytarách je to bohužel skoro 10k)
Ukázky na YT a recenze na zahraničních fórech jsou většinou dost dobré. Třetí kanál můžeš řešit nějakou nakopávací krabičkou, boosterem či overdrivem.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

IMG StageLine - n bazaru za krásných 8000...

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum

PetrPeter 1975 - 2008
vorvi

Příspěvek od vorvi »

Osobně bych bral tohle. Starý kombo Fender. Za desítku je to perfektní kombo. Ale je to dvoukanál.
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“