Už je to druhej rok, co se víc zajímám o hudbu a rozhodl jsem se, že se na něco naučím hrát. Musím ale taky přiznat, že nějakej nadanej talentovanej maník, co sedne k pianu a zahraje vám úchvatně hned napoprvé nejsem, ale nějaký to aspoň drobný hudební cítění tam snad bude... (snad
Ale sedl jsem si k tomu a zahrál Happy birthday od Flipsyde a nějaký odposlouchaný verze známejch písniček typu My heart will go on nebo Für Elise (ale tohle jen jednou rukou, takže si to asi představíte, ale tak co, poznat to šlo
No, ale k tématu - prostě bych si chtěl pořídit něco novějšího, lepšího...
Sice času habaděj na to není, ale chuť jo a to je důležitý, takže si prostě čas najdu, o tom žádná
Musím se ještě přiznat, že sem fakt v tomhle ohledu ještě dost velkej "zelenáč" a hodně věcem ohledně toho rozumím několikrát míň než vy, takže prosím o případný budoucí respektování asi hloupých dotazů
Ale sakra už dost keců (vždycky se děsně rozepíšu) a hop k otázkám.
Trochu jsem si o tom něco pohledal a zaujaly mě přávažně ty digitální a částečně simulující digitální piana.
Zřejmě bych chtěl spíš něco tohohle typu, než nějakou samohrajku, ale i tak vtom ještě nemám úplně jasno.
Tím se dostáváme k první otázce : Často tu píšete, že kdo hraje na keyboard, tak vám na klasický piano nezahraje takřka nic, kdybych měl teda nějaký to digitální piano s 88 klávesami a vyváženou kladívkovou klaviaturou, tak bude situace jiná, ne? To už v budoucnu, v případným přechodu na klasický piano či klavír, takovej problém nebude ne?
Ještě podotknu, že žádnej hypermonstrózně velkej klavír, nebo piano (ani moc nevím jakej, je vtom rozdíl, taky klidně napište, ale tuší) by se mi do bytu nevešel, takže nějaká alternativa tohoto typu je jediným řešením.
Tím se dostávám k další otázce. Předpokládejme, že bych tedy sháněl digitální piano s 88 klávesovou vyváženou kladívkouvou klaviaturou a požadoval bych stojan, zabudovaný reproduktor i dobré zvukové podání (samozřejmě převážně piana). Za kolik bych to nejlevněji sehnal? Opravdu peníze hrajou velkou roli a jen mě tak napadlo, dalo by se něco takového sehnat kolem 10 tisíc? Kdyžtak, jestli byste mi hodili odkazy na co nejlevnější modely s těmito parametry. Třeba už máte někdo zkušenosti stím, co je dobré a co ne
Taky ještě kvůli financím uvažuju o nějakých těch samohrajkách, takže kdyby to s tím digitálem nevyšlo, tak bych nejspíš vzal model Yamaha PSR E423, ten si dost lidí chválí a myslím, že i vy byste mi ho schválili, nepletu se?
Nebo celkově nějaký ty názory na dobrý modely klidně i těch samohrajek teda (ikdyž je neupřednostňuju) a zkušenosti se hodí vždycky, takže bych byl rád.
No omlouvám se za lehce delší text, díky těm, co si to přečetli a za jakýkoliv odpovědi budu fakt moc rád, takže předem děkuju všem, co budou ochotní pomoct človíčkovi co se plácá v úplných hudebních začátcích (taky jste v nich byli
Takže všem vám přeju pěknej a úspěšnej den a mějte úsměv na tváři, loučí se Nightmare