soft na zpěv

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
Odpovědět
lawer

soft na zpěv

Příspěvek od lawer »

Ahoj lidi !!
scháním nějákej softík na zpěv potřebuju hlavně aby to umnělo měnit hlas a nahráávat .
Stačí my názvy pak si to dohledáám
díky za rady
Lawer

:)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: soft na zpěv

Příspěvek od Nero »

Peřesunuto do sekce Zpěvu...

Co si představuješ pod pojmem "měnit hlas"? Nahrávat umí ledacos - třeba i primitivní Audacity, které dokáže ten hlas zprznit i všelijakými efekty.

Pravděpodobněji budeš asi hledat nějaký DAW software (třeba Reaper, je jich kopa, velká část ale placených), do kterého nacpeš VST efekty, které ti s hlasem udělají to, co potřebuješ. Ale když nevíme, co potřebuješ, tak těžko radit.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Cindy

Příspěvek od Cindy »

Ahoj na mixáž hudby můžu doporučit Fruity Loops Studio, to je ale placené, takže si to budeš muset nějak sehnat ;-) To umí hodně hlavně dj-ovských věcí, ale je s tím práce se to naučit, doporučuju někde sehnat manuál a pomalu se učit..
a na lehčí věci - nahrávání, šmikání, sem tam nějaké ty jednodušší efekty lze použít Goldwave (já ho používám, nestěžuju si)
ondra.koler

Příspěvek od ondra.koler »

Cindy píše:Ahoj na mixáž hudby můžu doporučit Fruity Loops Studio, to je ale placené, takže si to budeš muset nějak sehnat ;-) To umí hodně hlavně dj-ovských věcí, ale je s tím práce se to naučit, doporučuju někde sehnat manuál a pomalu se učit..
a na lehčí věci - nahrávání, šmikání, sem tam nějaké ty jednodušší efekty lze použít Goldwave (já ho používám, nestěžuju si)

Tak nevím jestli zmíněné programy jsou zrovna výhrou v loterii.......určitě bych neváhal a šel do adobe - audition - dříve Cool edit Pro. A nebo kdysi jsem použival Sony-sound forge...nebo tak nějak se to jmenovalo. Dokonce jsem chvilku používal jednoduchý nenáročný "Free Audio Edition" ikdyž to je v podstatě dost podobný Gold wawe.

Asi jsem neznalec-blbec, ale proč by měl na nahrávání a úpravu hlasu používat zrovna Fruity Loops Studio? To je program jehož prioritou rozhodně není nahrávání zpěvu a jeho úprava. Stejně tak, to není nic na míchání hudby, ale na spíš na jednoduchou tvorbu.
Janaj

Příspěvek od Janaj »

Ondra: Vůbec nevíš... nezáleží na programu, ale na tom, kdo s tím programem dělá... já kdysi přes FL studio skládal... ale poté jsem přešel na Reason, prtž mě nebavilo stahovat VST pluginy a raději jsem to měl vše pohromadě a když, tak stahoval refilly. FL studio je dobré i na nahrávaní zpěvu, v mixeru si hodíš v jednom kanálu vstup jako mikrák, potom tam hodíš edison, dáš record when play, dáš play, ve sluchátkách slyšíš hudbu, nahrává se ti zpěv, pak dáš stop a máš zvukovou stopu, kterou můžeš různě řezat, upravovat, přidávat efekty a všechno možné...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Janaj píše:ve sluchátkách slyšíš hudbu, nahrává se ti zpěv, pak dáš stop a máš zvukovou stopu, kterou můžeš různě řezat, upravovat, přidávat efekty a všechno možné...
To umí i přiblblé Audacity... I když samozřejmě ty možnosti úpravy jsou pak omezené tím, že to je freeware.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
ondra.koler

Nero píše:
Janaj píše:ve sluchátkách slyšíš hudbu, nahrává se ti zpěv, pak dáš stop a máš zvukovou stopu, kterou můžeš různě řezat, upravovat, přidávat efekty a všechno možné...
To umí i přiblblé Audacity... I když samozřejmě ty možnosti úpravy jsou pak omezené tím, že to je freeware.

Proč to dělat jednoduše...když to jde i složitě.
Janaj

Příspěvek od Janaj »

Protože s audacity jsi omezen, v FL studiu ne... a já nejsem rád, když jsem omezován, proto jsem mu doporučil FL studio, což by mu mělo stačit, není to nic profi, ale nebude tam omezován.
ondra.koler

Janaj píše:Ondra: Vůbec nevíš... nezáleží na programu, ale na tom, kdo s tím programem dělá... já kdysi přes FL studio skládal... ale poté jsem přešel na Reason, prtž mě nebavilo stahovat VST pluginy a raději jsem to měl vše pohromadě a když, tak stahoval refilly. FL studio je dobré i na nahrávaní zpěvu, v mixeru si hodíš v jednom kanálu vstup jako mikrák, potom tam hodíš edison, dáš record when play, dáš play, ve sluchátkách slyšíš hudbu, nahrává se ti zpěv, pak dáš stop a máš zvukovou stopu, kterou můžeš různě řezat, upravovat, přidávat efekty a všechno možné...

tak z toho jsem se nedozvěděl, proč by zrovna na nahrávání hlasu a jeho úpravu měl používat zrovna fruity loops.........(a pokud píšu, že prioritou FL není nahrávání hlasu a jeho úprava, tak si za tím stojím) 8)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak začátečník dost možná nebude omezen ani v tom Audacity a nebude za to muset platit, aby se naučil základy práce v podobných softwarech.

PetrPeter 1975 - 2008
ondra.koler

Nero píše:Tak začátečník dost možná nebude omezen ani v tom Audacity a nebude za to muset platit, aby se naučil základy práce v podobných softwarech.

souhlas....(pro janaj: audiocity jsem psal na úplně poslední místo....já osobně veškerý zvukový úpravy řešim v adobe audition - cool edit....)
Janaj

Příspěvek od Janaj »

Tak možná se radama pohybuju trochu jinde.. FL studio jsem mu doporučil z několika důvodů: Jde tam nahrávat zpěv, jsou tam základní efekty, může postahovat jiné efekty, je snadno ke stažení na torrentech apod. takže může vykoušet před koupí, je to takový ten program na hudbu, se kterým většina lidí začíná, čili je hodně tutoriálů na youtube apod., protože s ním mám zkušenosti, protože jsem nerad omezován, protože má příjemné GUI atd.
Cindy

Příspěvek od Cindy »

ondra.koler píše:
Cindy píše:Ahoj na mixáž hudby můžu doporučit Fruity Loops Studio, to je ale placené, takže si to budeš muset nějak sehnat ;-) To umí hodně hlavně dj-ovských věcí, ale je s tím práce se to naučit, doporučuju někde sehnat manuál a pomalu se učit..

Tak nevím jestli zmíněné programy jsou zrovna výhrou v loterii.......určitě bych neváhal a šel do adobe - audition - dříve Cool edit Pro. A nebo kdysi jsem použival Sony-sound forge...nebo tak nějak se to jmenovalo. Dokonce jsem chvilku používal jednoduchý nenáročný "Free Audio Edition" ikdyž to je v podstatě dost podobný Gold wawe.

Asi jsem neznalec-blbec, ale proč by měl na nahrávání a úpravu hlasu používat zrovna Fruity Loops Studio? To je program jehož prioritou rozhodně není nahrávání zpěvu a jeho úprava. Stejně tak, to není nic na míchání hudby, ale na spíš na jednoduchou tvorbu.

Psala jsem, že má používat na nahrávání hlasu FL Studio? Nepsala. ;-)
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“