Dave245 píše:Nechci nějak křivdit Monči.. Má to co do činění s technologií výroby...konkrétně zahrnutí blány do té obroučky!! je tam nějaké vyteklé lepidlo a to je potřeba prostě rozlámat a rozlepit tím křupáním...... díky moc.

V pohodě, diskutujeme a vyměňujeme si zkušenosti i názory. takže pohoda
K tomu "technologickému prokřupání"... ber to tak, že při výrobě blan jsou dvě úskalí. první je materiál blány samotné, respektive i jeho tloušťka, kombinace, atd.... a druhým je uchycení blány do té kovové obroučky, za kterou se blána ráfkem bubnu a ladícími šrouby šponuje. tam dochází k neuvěřitelně velkké síle v tahu a i silovým nárazům při úderu, chvění,... a to vše delší čas a mnohonásobně opakovaně.
Obojí je "know how" každé firmy s blánami a prostě REMO to má tak, že se to musí prostě takhle před použitím prošponovat!! PROČ tomu tak je do detailu samozřejmě nevím, to si firma nechává pro sebe, ale je to letitá poučka. nakonec sama REMO používám už někdy od roku 1988 a stále nemám potřebu pokukovat po jiné značce.
Co se týče únosnosti: Taky bych se bála na kopákovou blánu stoupnout, ale mám vyzkoušeno, že když si na to sednu, tam mě to unese

Jinak ale samozřejmě to prokřupání se děje tak, že se o blánu opřu dlaněmi a prostě zatlačím silou...
jak píše kajda, tak se dá blána i rozbít natahováním. Už se mi to taky stalo, ale ukázalo se že to bylo po předchozím "zešuišatěním" snare pádem na zem a podruhé když jsem nenatahovala rovnoměrně všechny šrouby, ale přetáhla jen některé a jiné ne. pak se ta síla v tahu nerozdělila rovnoměrně po obvodu, ale koncentrovala se do jednoho místa......

Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "