Správná výška tonu?

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Re: Správná výška tonu?

Příspěvek od Dave245 »

Nechci nějak křivdit Monči..
Dám na tvoje rady, určitě tým nic nezkazím jak říkáš. A popřípadě mám doma tlimící prstence, takže můžu kdykoliv nasadit ;). Jinak Remo PWS 3 Tím myslíš http://www.audiotek.cz/product-20097-re ... -p31022-es a http://www.audiotek.cz/product-31940-re ... -p31122-c2 .Ještě jak tu zmiňovala Monikad způsob ladění cituji: ,,Konkrétně moje oblíbená značka blan REMO přímo DOPORUČUJE napnout své blány na buben na maximum, pak se o to řádně opřít vahou celého těla aby blána při okrajích "prokřupala", a nechat to třeba přez noc usadit. pak teprve povolit a ladit!!
Má to co do činění s technologií výroby...konkrétně zahrnutí blány do té obroučky!! je tam nějaké vyteklé lepidlo a to je potřeba prostě rozlámat a rozlepit tím křupáním. :idea:''
Souhlasíš s tím? ;). JInak díky moc. :)
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

Na snare použít tu stejnou kombinaci, akorát že na vrch Remo Emperor pískovanou a na rezonační Remo Ambassador pruhlednou :?: Jinak přemýšlím i o koupi lepšíhi(většího struníku). Tím bych prakticky mohl dosahnout ještě lepšího zvuku :wink:
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Vždyť taky Monče nekřivdíš ... to, co jsem psala já, se nevylučuje s tím, co psala ona a naopak :wink:
Jak jsi dával ty odkazy na blány ... pozor, nemáš náhodou kopák 20" (podle toho odkazu Tvých bubnů hned v tom prvním příspěvku)? Takže http://www.audiotek.cz/product-20090-re ... -p31320-c2 ;-)

K tomu zmiňovanému způsobu ladění ... taky jsem si blány napnula na maximum, trochu je prokřupala, nechala přes noc usadit a až druhý den je zase povolila a začala ladit. S tím opíráním se váhy celého těla mám docela problém - strach :mrgreen: ... ale viděla jsem video, dokonce ho mám i někde uložené, kde známý bubeník Simon Phillips ukazuje, jak ladí své kopáky - natáhne blánu a dokonce si na ní i stoupne a pohoupe se, takže ten strach je asi zbytečný :D
Dvakrát se mi podařilo při utahování na maximum zničit spodní blánu u malého bubínku, ale obě dvě blány byly převozky ... jsem zvyklá spodní blánu u virblu utahovat tzv. na krev, no a povedlo se mi, že ta blána vylezla z obruče, takže už jsem malinko opatrnější a do žádných extrémů se nepouštím :P
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

Dostala si mě na pochyby, :) hned jsem se šel ujistit kolikátku mám, a mám opravdu 22 viz. http://www.audiotek.cz/ATK/product.asp?id=39858&lang=cz :wink:
Tak i to se stává.. Ale myslím si že ten ,,rituál'' s tím basovým bubnem raději vynechám :P . Ale jinak určitě se budu řídit radami ostřílených.. :wink: .
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Dave245 píše:Na snare použít tu stejnou kombinaci, akorát že na vrch Remo Emperor pískovanou a na rezonační Remo Ambassador pruhlednou :?: Jinak přemýšlím i o koupi lepšíhi(většího struníku). Tím bych prakticky mohl dosahnout ještě lepšího zvuku :wink:
Emperor na bubínek ne.
Tady těžko říci, která blána by byla nejvhodnější.
Klasika je Remo Ambassador pískovaná, ale počítej s tím, že bude chtít aspoň trošičku nečím přitlumit, aby nepřeznívala. Já teď používám tuhle http://www.drumcenter.cz/eshop/cs-coate ... jir5k9q0b7 a super.
Možností je ale spousty ... možná bych se bála dávat na ten bubínek nějaké tlumenější blány, aby ho moc nezabily (ve smyslu, aby nebyl moc potichý).
Jako spodní blánu určitě doporučuji tuto: Ambassador snare HAZY http://www.drumcenter.cz/eshop/rez-amba ... 22374.html ... pozor, na bubínek jsou tyto rezonančky označeny speciálně tím HAZY :!:
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Dave245 píše:Dostala si mě na pochyby, :) hned jsem se šel ujistit kolikátku mám, a mám opravdu 22 viz. http://www.audiotek.cz/ATK/product.asp?id=39858&lang=cz :wink:
Ten Tvůj odkaz v prvním příspěvku je ale opravdu na kopák dvacítku :D
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

Tak promiň :D asi chyba v prním odkazu.. :( :)
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Dave245 píše:Určitě děkuji za vaše rady..Dost mi to pomohlo 8)
Jinak ještě k těm blánám, ......Takže ještě jednou pro jistotu :-) na ty moje bicí ze svojich skušeností doporučuješ čiré blány PinStripe od REMO :-) :?: .Promiň jestli se tak moc ptám, ale jsem si pak jistější.. :wink: :D
Určitě tím nic nezkazíš!! nemám osobní zkušenost přímo sice s tvojí sadou, ale se sadami téhle cenové kategorie od jiných značek ano (jednu podobnou nakonec mám i te´d) a ANO, doporučím, pokud hledáš hutnější charakter zvuku. :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Dave245 píše:Na snare použít tu stejnou kombinaci, akorát že na vrch Remo Emperor pískovanou a na rezonační Remo Ambassador pruhlednou :?: Jinak přemýšlím i o koupi lepšíhi(většího struníku). Tím bych prakticky mohl dosahnout ještě lepšího zvuku :wink:

Zkuz na rezo spíše REMO Diplomat.... je tenší a bude tedy lépe a citlivěji reagovat na struník.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Dave245 píše:Nechci nějak křivdit Monči.. Má to co do činění s technologií výroby...konkrétně zahrnutí blány do té obroučky!! je tam nějaké vyteklé lepidlo a to je potřeba prostě rozlámat a rozlepit tím křupáním...... díky moc. :)
V pohodě, diskutujeme a vyměňujeme si zkušenosti i názory. takže pohoda 8)

K tomu "technologickému prokřupání"... ber to tak, že při výrobě blan jsou dvě úskalí. první je materiál blány samotné, respektive i jeho tloušťka, kombinace, atd.... a druhým je uchycení blány do té kovové obroučky, za kterou se blána ráfkem bubnu a ladícími šrouby šponuje. tam dochází k neuvěřitelně velkké síle v tahu a i silovým nárazům při úderu, chvění,... a to vše delší čas a mnohonásobně opakovaně. :!:

Obojí je "know how" každé firmy s blánami a prostě REMO to má tak, že se to musí prostě takhle před použitím prošponovat!! PROČ tomu tak je do detailu samozřejmě nevím, to si firma nechává pro sebe, ale je to letitá poučka. nakonec sama REMO používám už někdy od roku 1988 a stále nemám potřebu pokukovat po jiné značce. :wink:

Co se týče únosnosti: Taky bych se bála na kopákovou blánu stoupnout, ale mám vyzkoušeno, že když si na to sednu, tam mě to unese :twisted: Jinak ale samozřejmě to prokřupání se děje tak, že se o blánu opřu dlaněmi a prostě zatlačím silou... :wink:

jak píše kajda, tak se dá blána i rozbít natahováním. Už se mi to taky stalo, ale ukázalo se že to bylo po předchozím "zešuišatěním" snare pádem na zem a podruhé když jsem nenatahovala rovnoměrně všechny šrouby, ale přetáhla jen některé a jiné ne. pak se ta síla v tahu nerozdělila rovnoměrně po obvodu, ale koncentrovala se do jednoho místa...... :?
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Monikad píše:Určitě tím nic nezkazíš!! nemám osobní zkušenost přímo sice s tvojí sadou, ale se sadami téhle cenové kategorie od jiných značek ano (jednu podobnou nakonec mám i te´d) a ANO, doporučím, pokud hledáš hutnější charakter zvuku. :wink:
Ty máš javorové bubny, ty Mapexy, co má on, patří do levnější kategorie. Já mám Pinstripe na Meridian Maple (které často tahám na kšefty), což bych s těma Tvýma srovnávala ... tam fungují opravdu dobře, pro hutnější charakter zvuku :!:
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Monikad píše:

Zkuz na rezo spíše REMO Diplomat.... je tenší a bude tedy lépe a citlivěji reagovat na struník.
Spíš tu Ambassador HAZY, ta je právě ještě slabší, než Diplomatka, lépe pak reaguje struník, než s Diplomatkou. (odzkoušeno na dvou stejných bubínkách vedle sebe) :D
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

Vím že záleží jaký zvuk chci získat ze snare, ale platí že čím ,,větší'' struník, tim má bubínek lepší ,,zvuk'' :?: :) . A jaký struník vlastníte vy? 8)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Kajda píše:Ty máš javorové bubny, ty Mapexy, co má on, patří do levnější kategorie. Já mám Pinstripe na Meridian Maple (které často tahám na kšefty), což bych s těma Tvýma srovnávala ... tam fungují opravdu dobře, pro hutnější charakter zvuku :!:
Aha... no na Mapexky jsi přece jen odborníkem ty :wink:
Dík
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Kajda píše:
Monikad píše:Spíš tu Ambassador HAZY, ta je právě ještě slabší, než Diplomatka, lépe pak reaguje struník, než s Diplomatkou. (odzkoušeno na dvou stejných bubínkách vedle sebe) :D
No přiznávám, že označení HAZY jsem za celý roky slýchávala spíše jen v souvislosti s konkurenčním EVANSem....u REMO jsem tohle nikde nenašla. tedy právě te´d při vaření oběda hledám, a snad najdu a doučím se :roll:
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

Monikad píše:
Kajda píše:
Monikad píše:Spíš tu Ambassador HAZY, ta je právě ještě slabší, než Diplomatka, lépe pak reaguje struník, než s Diplomatkou. (odzkoušeno na dvou stejných bubínkách vedle sebe) :D
No přiznávám, že označení HAZY jsem za celý roky slýchávala spíše jen v souvislosti s konkurenčním EVANSem....u REMO jsem tohle nikde nenašla. tedy právě te´d při vaření oběda hledám, a snad najdu a doučím se :roll:

A co taková Remo Ambassador X.. Taky by nemusela byt špatná, Jinak jak tady zmiňovala Kajda tak k REMO Ambassador Hazy dobře zní s vrchní blánou pinstripe jak se píše.. :wink:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Dave245 píše:Vím že záleží jaký zvuk chci získat ze snare, ale platí že čím ,,větší'' struník, tim má bubínek lepší ,,zvuk'' :?: :) . A jaký struník vlastníte vy? 8)
ANO, struník je velmi důležitá součást snare. NE, neplatí že čím větší struník, tím lepší zvuk.

Větší struník (více pružinek srunění) je spíše citlivější, ale to vše záleží jak na ladění rezoblány tak na technice hraní.
Struníky se tedy liší podle počtu strun, podle materiálu ze kterého to je, podle průřezu (myslím tím tvar) ale třeba i na uchycení (šňůra nebo pásek).... opět jako s laděním a výběrem blány. neexistuje universální rada, jen metoda pokus-omyl :wink:

Co se mě týče, tak aktuálně mám snare (už trochu "vintage kousek") SONOR 3003 z javoru, velikost 14x 5,5" s ohýbanými ráfky, osazený Diplomat rezo a hrací Amabassador coated... oě REMO. Struník na tom mám PEARL tvaru "I" viz http://www.biciaperkuse.cz/produkt/1166 ... l-sn-1420c uchycený šňůrkou.
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

Kajda: Myslíš že by tá diplomatka(rezonanční) na snare taky mohla být :?: Jelikož jsem zatím viděl Remo Ambassador HAZY zatím jen v 1 obchodě a navíc neměly na skladě, ale to to ani tak nejde 8).Jde mi spíše o ten výsledný zvuk :-)
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

Monikad píše:
Dave245 píše:Vím že záleží jaký zvuk chci získat ze snare, ale platí že čím ,,větší'' struník, tim má bubínek lepší ,,zvuk'' :?: :) . A jaký struník vlastníte vy? 8)
ANO, struník je velmi důležitá součást snare. NE, neplatí že čím větší struník, tím lepší zvuk.

Větší struník (více pružinek srunění) je spíše citlivější, ale to vše záleží jak na ladění rezoblány tak na technice hraní.
Struníky se tedy liší podle počtu strun, podle materiálu ze kterého to je, podle průřezu (myslím tím tvar) ale třeba i na uchycení (šňůra nebo pásek).... opět jako s laděním a výběrem blány. neexistuje universální rada, jen metoda pokus-omyl :wink:

Co se mě týče, tak aktuálně mám snare (už trochu "vintage kousek") SONOR 3003 z javoru, velikost 14x 5,5" s ohýbanými ráfky, osazený Diplomat rezo a hrací Amabassador coated... oě REMO. Struník na tom mám PEARL tvaru "I" viz http://www.biciaperkuse.cz/produkt/1166 ... l-sn-1420c uchycený šňůrkou.
Díky..
Na tohle bych se spíše mohl Kajdy s čím má skušenost. Jestli má originální struník, nebo si koupila jiný. Ikdyž má jinší cenovou kategorii bicích a tam se může struník na snare zcela lišit :-)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Dave245 píše: ....co taková Remo Ambassador X.. Taky by nemusela byt špatná, Jinak jak tady zmiňovala Kajda tak k REMO Ambassador Hazy dobře zní s vrchní blánou pinstripe jak se píše.. :wink:
A´t se v tom neztratíme a nepleteme jablka s hruškama.... mluvili jsme o snare rezonančce s tou kajdinou HAZY Ambassadorkou. To bych pak zásadně NEDOPORUČILA navrch dávat PIN STRIPE!!!! ta je na bubínku hrozně špatná ( jak pískovaná, tak ještě hůř čirá).
Na tomech zní skvěle, ale na snare nebrat!!! na snare si dej navrch třeba tu Eperor, nebo Emperor X, Ambassador nebo třeba Power Stroke jakéhokoliv čísla...... vše samozřejmě na bubínku v písku!!

Tu AMBASSADOR X ozkoušenou nemám ale myslím že by to mhl bý i fajn zvuk. Sama o tom začnu přemýšlet :wink:
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“