woro90-1 píše:Fendera za 4500? Asi ne. Jde o Squier Affinity Strat. Vezmi to jarovou vodou a hadrem nebo kartáčkem, při sundaných strunách. A příště si před hraním umyj ruce. Do toho holého dřeva ta špína parádně zalézá.
Jo, je to Squier, spletl mě nápis Fender pod velkým nápisem Squier O víkendu to provedu, jinak sem se chtěl zeptat, jak často měníte struny, já asi jednou do roka, není to málo?
Podle toho, jak jim dáváš zabrat. Jednou za rok je ale fakt dlouho, pro většinu "průměrně frekventovaných" hráčů.. Tak dva měsíce bych řekl, pokud u toho třeba nesedíš 5h denně.
Ale sám bys to měl poznat na tom jak hluchnou, přestávají klouzat, černají..
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Když nechceš lampáč kvůli tomu, že lampy vydrží jen pár let a nové stojí peníze, těžko ti radit. Očividně tak chudý nejseš, když máš z čeho psát na fórum, ale jsi líný si čas od času odpustit jedno pivko, každý den si dát o cigáro méně, udělat si svačinu doma místo kupování drahých hnusů z automatu, koupit si kvalitní boty, které vydrží déle než půl roku atd. Těch pár kaček na struny snad někde seženeš, ne? Lepší než hrát na orezlý, černý, zasviněný hnus s hrubým povrchem a naprosto mrtvým zvukem.
woro90-1 píše:Když nechceš lampáč kvůli tomu, že lampy vydrží jen pár let a nové stojí peníze, těžko ti radit. Očividně tak chudý nejseš, když máš z čeho psát na fórum, ale jsi líný si čas od času odpustit jedno pivko, každý den si dát o cigáro méně, udělat si svačinu doma místo kupování drahých hnusů z automatu, koupit si kvalitní boty, které vydrží déle než půl roku atd. Těch pár kaček na struny snad někde seženeš, ne? Lepší než hrát na orezlý, černý, zasviněný hnus s hrubým povrchem a naprosto mrtvým zvukem.
Ale o peníze mi nejde, 155Kč za 2 měsíce klidně dám, ale ty struny co tam mám teď mám 5 měsíců a nějak výrazněji hůř to nehraje, ne že bych ty peníze nedal, ale připadá mi to zbytečný... a jak je to na akustice?
mtmccox píše:Řekni, kde to tak funguje, a budu přemýšlet o stěhování
Takových hospod je všude hodně hele Samozřejmě že v barech a na diskotékách nepořídíš ... Leda že bys hrál něco od bíbra, to by ti pak nějaká čtrnáctka namalovala lihovkou na ruku srdíčko a MTMMMR MucQ :-*
Nero píše:Teda - pokud na tu kytaru vůbec hraješ. Protože po 5 měsících hraní ty struny už nemůžou být ani ve slušné kondici.
To je pravda, a nebo hraješ v rukavicích ...
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
když jsem začínal a věděl o kytaře úpný prd, tak mi na kytaře (westernovka) vydržely struny asi dva roky (dokud neprasklo E) Strejda říkal, že bohatě postačí koupit za šest kaček ruplou strunu a jede se dál, ale já si šel po svým a koupil celej balík rotosoundů asi za 220Kč... od tý doby, co jsem j vyměnil a kytara dostala zvuk (a já poznal, co napáchají starý struny), tak je měním pravidelně podle stavu (vydrží asi dva měsíce), financí a dalších faktorů (např. počtu koncertů v daný době - přece musím mít nějakej zvuk, ne ?)
Já sem měl na elektrice rok starý elixírky a teď sem je vyměnil za ghs, první dva dny hrály líp ale teď mi přijde že hrajou hůř než ty roční Elixírky, dokonce se mi na ty elixíry i líp hrálo a to sem to nikdy ničim neošetřoval ani neotíral, je teda pravda že se mi prakticky nepotěj ruce, ale stejně mě to celkem zarazilo. (hraju v průměru tak 2,5 hodiny denně)
Cremona Luby 1975________________________________Tortex 1.14mm
Cort Evl-K2_______________________________________Kábly nějaký+Neutriky
Line6 SpiderIII 15R________________________________Wah-Wah Michalík
Basa Tenson (ale hraje špičkově)
Harke HA3500+Peavey TVX410
helge píše:a jak poznám, že struny už dosluhují, když nepočítám zvuk?
Zvuk je nejjasnější indikátor, ale pokud jsi nahluchlý, nepamatuješ si jak znějí struny v dobrém stavu nebo používáš tunu gainu (vzhledem k avataru mě to nepřekvapí), vyhazují se když jsou v motaných zespoda žlábky od pražců nebo mají dráty hnusný povrch (černý, matný, neklouzající) a nezabírá na to ani poctivé otření hadrem.
Atkins: ale notak. I hluchej pozna novy struny. Je tam skok. Velikej skok. Zatimco kdyz hrajes a hrajes, odchazej postupne. Ne ze bys hral hral hral a najednou prask a struny zacly hrat hrozne. A nekteri lidi (i ja treba) "absolutni kvalitu" nerozeznaji/neoceni, zatimco relativne to slysi asi kazdej....
Dnes sem si měnil skoro po půl roce struny a musím uznat, že to poznat de, ale furt si myslím, že měnit to každé 2 měsíce je zbytečný. Jinak jak komentoval můj avatar, sice poslouchám metal a rock ale hraju skoro všechno, mám i akustiku, takže taky hraju folk a na elektriku všechno co de, hraju aji s čistým kanálem atd... takže můj avatar o tom co hraju moc neřekne páč hraju skoro všechno...
Problém je v tom, že nejdřív to dřevo vypadá dobře, je čisté a voní. Ale až to zaschne tak ten hmatník vypadá ještě hůř než před předtím. Prostě je takový vysušený a bledý... Jak na nějakém starém nástroji. Myslíte, že je třeba ten hmatník ještě nečím napustit, nebo tak ? Co jsem četl na etiketě toho přípravku tak by se neměl používat pouze na javorový hmatník, a to můj případ není. Přesto se mi ale zdá, že by se toto dít nemělo, tak se raději ptám...
pockej, ale ten sprej je jenom na ocisteni od hnoje.
hmatnik aby nebyl vyschlej bys mel napustit nejakym olejickem.
myslim, ze dunlop to dela, takova lahvicka s filcem na potreni.