Údržba

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
...EDGE...

Re:

Příspěvek od ...EDGE... »

DwPetr píše:Já měl struny na kytaře 4 roky a nestalo se nic. Normálně to hrálo pořád stejně.
Tak to nevim no :lol:
Spis si za usetrene prachy kup nejake usni vysetreni.
helge

Re: Údržba

Příspěvek od helge »

woro90-1 píše:Fendera za 4500? Asi ne. Jde o Squier Affinity Strat. Vezmi to jarovou vodou a hadrem nebo kartáčkem, při sundaných strunách. A příště si před hraním umyj ruce. Do toho holého dřeva ta špína parádně zalézá.
Jo, je to Squier, spletl mě nápis Fender pod velkým nápisem Squier :D O víkendu to provedu, jinak sem se chtěl zeptat, jak často měníte struny, já asi jednou do roka, není to málo?
/,,/
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Podle toho, jak jim dáváš zabrat. Jednou za rok je ale fakt dlouho, pro většinu "průměrně frekventovaných" hráčů.. Tak dva měsíce bych řekl, pokud u toho třeba nesedíš 5h denně.

Ale sám bys to měl poznat na tom jak hluchnou, přestávají klouzat, černají..
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
helge

Příspěvek od helge »

no tak to asi zvýším na 2x do roka
/,,/
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Když nechceš lampáč kvůli tomu, že lampy vydrží jen pár let a nové stojí peníze, těžko ti radit. Očividně tak chudý nejseš, když máš z čeho psát na fórum, ale jsi líný si čas od času odpustit jedno pivko, každý den si dát o cigáro méně, udělat si svačinu doma místo kupování drahých hnusů z automatu, koupit si kvalitní boty, které vydrží déle než půl roku atd. Těch pár kaček na struny snad někde seženeš, ne? Lepší než hrát na orezlý, černý, zasviněný hnus s hrubým povrchem a naprosto mrtvým zvukem.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

A nebo za pivo ušetřit tak, že v hospodě dědkům zahraješ něco z jejich mladých let a pak ti ty piva koupí oni za další písničky :lol:
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Řekni, kde to tak funguje, a budu přemýšlet o stěhování :lol:
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
helge

Příspěvek od helge »

woro90-1 píše:Když nechceš lampáč kvůli tomu, že lampy vydrží jen pár let a nové stojí peníze, těžko ti radit. Očividně tak chudý nejseš, když máš z čeho psát na fórum, ale jsi líný si čas od času odpustit jedno pivko, každý den si dát o cigáro méně, udělat si svačinu doma místo kupování drahých hnusů z automatu, koupit si kvalitní boty, které vydrží déle než půl roku atd. Těch pár kaček na struny snad někde seženeš, ne? Lepší než hrát na orezlý, černý, zasviněný hnus s hrubým povrchem a naprosto mrtvým zvukem.
Ale o peníze mi nejde, 155Kč za 2 měsíce klidně dám, ale ty struny co tam mám teď mám 5 měsíců a nějak výrazněji hůř to nehraje, ne že bych ty peníze nedal, ale připadá mi to zbytečný... a jak je to na akustice?
/,,/
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak si tam ty nový struny natáhni a najednou uslyšíš, že to hraje mnohem lépe...

Teda - pokud na tu kytaru vůbec hraješ. Protože po 5 měsících hraní ty struny už nemůžou být ani ve slušné kondici.

Frekvence měnění strun na akustice a elektrice je totožná.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

mtmccox píše:Řekni, kde to tak funguje, a budu přemýšlet o stěhování :lol:
Takových hospod je všude hodně hele :lol: Samozřejmě že v barech a na diskotékách nepořídíš ... Leda že bys hrál něco od bíbra, to by ti pak nějaká čtrnáctka namalovala lihovkou na ruku srdíčko a MTMMMR MucQ :-* :lol:
Nero píše:Teda - pokud na tu kytaru vůbec hraješ. Protože po 5 měsících hraní ty struny už nemůžou být ani ve slušné kondici.
To je pravda, a nebo hraješ v rukavicích ...
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Pikus

Příspěvek od Pikus »

když jsem začínal a věděl o kytaře úpný prd, tak mi na kytaře (westernovka) vydržely struny asi dva roky (dokud neprasklo E) Strejda říkal, že bohatě postačí koupit za šest kaček ruplou strunu a jede se dál, ale já si šel po svým a koupil celej balík rotosoundů asi za 220Kč... od tý doby, co jsem j vyměnil a kytara dostala zvuk (a já poznal, co napáchají starý struny), tak je měním pravidelně podle stavu (vydrží asi dva měsíce), financí a dalších faktorů (např. počtu koncertů v daný době - přece musím mít nějakej zvuk, ne :wink: ?)
helge

Příspěvek od helge »

a jak poznám, že struny už dosluhují, když nepočítám zvuk?
/,,/
darthtuk

Příspěvek od darthtuk »

Já sem měl na elektrice rok starý elixírky a teď sem je vyměnil za ghs, první dva dny hrály líp ale teď mi přijde že hrajou hůř než ty roční Elixírky, dokonce se mi na ty elixíry i líp hrálo a to sem to nikdy ničim neošetřoval ani neotíral, je teda pravda že se mi prakticky nepotěj ruce, ale stejně mě to celkem zarazilo. (hraju v průměru tak 2,5 hodiny denně)
Cremona Luby 1975________________________________Tortex 1.14mm
Cort Evl-K2_______________________________________Kábly nějaký+Neutriky
Line6 SpiderIII 15R________________________________Wah-Wah Michalík
Basa Tenson :D(ale hraje špičkově)
Harke HA3500+Peavey TVX410
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

helge píše:a jak poznám, že struny už dosluhují, když nepočítám zvuk?
Zvuk je nejjasnější indikátor, ale pokud jsi nahluchlý, nepamatuješ si jak znějí struny v dobrém stavu nebo používáš tunu gainu (vzhledem k avataru mě to nepřekvapí), vyhazují se když jsou v motaných zespoda žlábky od pražců nebo mají dráty hnusný povrch (černý, matný, neklouzající) a nezabírá na to ani poctivé otření hadrem.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Řekni, kde to tak funguje, a budu přemýšlet o stěhování
Ono zaleží, kdo těm "dědkům" hraje, taky bys mohl dostat půllitrem a to už se zase až tak nevyplatí :lol:
Tak si tam ty nový struny natáhni a najednou uslyšíš, že to hraje mnohem lépe...
Neuslyší
a jak poznám, že struny už dosluhují, když nepočítám zvuk?
Vždyť to říkám... :lol: :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Atkins: ale notak. I hluchej pozna novy struny. Je tam skok. Velikej skok. Zatimco kdyz hrajes a hrajes, odchazej postupne. Ne ze bys hral hral hral a najednou prask a struny zacly hrat hrozne. A nekteri lidi (i ja treba) "absolutni kvalitu" nerozeznaji/neoceni, zatimco relativne to slysi asi kazdej....
Hodně budem někde...
helge

Příspěvek od helge »

Dnes sem si měnil skoro po půl roce struny a musím uznat, že to poznat de, ale furt si myslím, že měnit to každé 2 měsíce je zbytečný. Jinak jak komentoval můj avatar, sice poslouchám metal a rock ale hraju skoro všechno, mám i akustiku, takže taky hraju folk a na elektriku všechno co de, hraju aji s čistým kanálem atd... takže můj avatar o tom co hraju moc neřekne páč hraju skoro všechno... :wink:
/,,/
nity

Příspěvek od nity »

to prece zalezi na tom jak moc se clovek poti a jak ma kyselej ten pot...nekomu struny nehrajou po 2 mesicich, nekomu vydrzej treba pul roku
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
Slayer

Příspěvek od Slayer »

Zdravím, měl bych malý dotaz z trochu jiného soudku.

Mám doma tento přípravek http://kytary.cz/dunlop-pripravek-pro-c ... /HN021329/ a občas ho používám na čištění palisandrového hmatníku. Normálně to nastříkám na hmatník a pak kartáčkem a hadrem vyčistím.

Problém je v tom, že nejdřív to dřevo vypadá dobře, je čisté a voní. Ale až to zaschne tak ten hmatník vypadá ještě hůř než před předtím. Prostě je takový vysušený a bledý... Jak na nějakém starém nástroji. Myslíte, že je třeba ten hmatník ještě nečím napustit, nebo tak ? Co jsem četl na etiketě toho přípravku tak by se neměl používat pouze na javorový hmatník, a to můj případ není. Přesto se mi ale zdá, že by se toto dít nemělo, tak se raději ptám...
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

pockej, ale ten sprej je jenom na ocisteni od hnoje.
hmatnik aby nebyl vyschlej bys mel napustit nejakym olejickem.
myslim, ze dunlop to dela, takova lahvicka s filcem na potreni.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“