John Frusciante

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
zub182

John Frusciante

Příspěvek od zub182 »

Ahoj lidi zajímalo by mě co říkáte na Johna Frusciante, podle mě je to hodně dobrej kytarista (jeden z nejlepších) a dokáže zahrát prakticky cokoliv (viz sólová alba) z jeho sólovek mám hodně rád songy 666 a emptiness.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

kytarsita z mé nejoblíbenjěší kapely :-)
Solovky jsem neslyšel.
myslím že hraje dost dobře, hooodně dobře imrpvizuje. Ale jako nevim jestl iej jeden z nejlepších na světě. :-)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
kotyzji

Příspěvek od kotyzji »

ZFETKA :D ...ale jak z historie víme ti nejlepší byli zfetky vždycky :wink: :idea: :D . Hraje výborně, má dost osobitej zvuk a je v tom hodně feelingu.
Ibanez RG321MH
Strunal Classical 4855
VOX AD50VT2-XL
...ladička utopená ve vodce, okousaný trsátka, rozšlapanej kabel...only metal, do peeche
andy.02
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od andy.02 »

Pro mě naprosto úžasný kytarista :) Jak v RHCP tak na jeho solovkách :wink:
Ibanez GAX30 + kryté snímače Epiphone,Ibanez Tone Blaster 15W,Peavey Express 112 65W, MetalMuff ,Ibanez phaser ,Ibanez chorus/flanger, Tortex 0,50mm
kECuP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kECuP »

perfektní kytarista.. podle stylu interpretace jdou rhcp tak dobře poznat myslim i hodně díky nemu ;-) sakra, ty solovky si musim sehnat...
It's only fuckin' rock'n'roll
Jack/J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jack/J »

solovky mam hrozne rad a rhcp asi tak stejne. solovky sou naky i na youtube
dig_dag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dig_dag »

J.F. je muj nejvetsi vzor, kvuli jeho hre sem si poridil kytaru. :D
Zameruje se predevsim na tokovy melodicky akordy, ktere zneji perfektne, ikdyz nehraje kdovijake technicke zalezistosti. RHCP mi celkove zvukove pridou jako hodne neotrely a jak uz sme se presvedcili, bez Johna to neni ono. Skvele improvizuje a feeling eno nuno ala magor :lol:
Solovky ale moc nemusim, nejsou to Red Hoti, jak sem nejdriv predpokladal ... :? :D
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

solovky si sezenu :) jinak mam Fruscianteho hodne rad. zadny extremni masakr kytarista, ale ma to vsecko pekne promysleny a hlavne ma svuj zvuk, jak uz tady kdosi psal. prijde mi, ze je hodne ovlivnene hendrixem, coz je jenom dobre. celkove si myslim, ze vsichni z RHCP jsou snadno rozpoznatelni svym stylem, takze de tahle skupina poznat na hony.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Mike.

Příspěvek od Mike. »

John je pro mě ten nejlepší kytarista i zpěvák. 8)
Music is the face of God - John Frusciante
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Hej, ted me vsichni zabijete:)
me proste pride, ze na to moc neumi ;) Pomineme-li to, ze me nijak nebere jeho podle me neustale stejan a stejna tvorba mi proste pride, ze vyrazove i technicky jsou proste vsichni od Pavlicka pres Blackmora po Page lepsi(tim myslim proste hodne znamejch kytaristu).
Ale neukamenujte me prosim ;)
pehve

Příspěvek od pehve »

každá doba má svý hrdiny
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

no třeba Page byl podle mě technicky dost za Frusciantem... Frusciante je prostě ovlivněný Hendrixem, takže se to podepsalo na jeho stylu - megamealové technické shredovací sóla u něj nenajdeme, ale zkuste si poslechnout Live at Slane Castle, tamjde slyšet, že FAKT UMÍ. navíc tam je slyšet, že co se týče improvizací, je podle mě jeden z nejlepších kytaristů téhle doby
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Říct že John Frusciante neumí moc hrát an kytaru je orpavdu blábol :D
Já to říkal hned - skvěle improvizuje...nejde a nějakou mega složitost hraní....líbí se mi jeho styl...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

navíc má vážně feeling :-) a nevím jak vy, ale já bych ho mezi jinými kytaristy pravděpodobně rozeznal
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

reknete mi prosim teda pisnicku, od nej nebo od RHCP, kde je videt, ze na to umi :)
nemyslim ted neco, co se vam libi, ale neco, kde na to umi... :)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

celý Live at Slane Castle,popřípadě... hmm... zkus Good time boys z alba Mothers milk, ta je hodně kytarová
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Kársná kytara je taky třeba v Under the Brdige - ehm, no záleží co bereš ja ko"jestli an to umí"..jestli myslíš hmatníkové onanie... :?
Jako vubec, nemá cen udiskutovat, jestli umí nebo ne, to je jak diskutovat jestli 4TET umijou zpívat...

Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

takhle... Good time boys = písnička s výraznou kytarou. jestli TAM NEUSLYŠÍ, že John umí hrát, tak nevím kde by mohl :D

mě například hrozně okouzluje kytara v Don't forget me z By the way... to echo - ten song zní prostě úžasně :-)
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

oki, najdu si to
jinak k tomu slane castlu, ja nevim, ale co jsem slysel, tak je to pekny, ale ze by tam byla slyset nejaka tecnika, nebo vyraz(asi to prosteneni muj styl ;) ). i kdyz je fatk, ze intro californication sem se kdysi naucil :)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

možná to fakt prostě jen není tvůj styl

já si k Frusciantemu taky nějakou dobu hledal cestu... býval jsem docela zabedněný arogantní kytarista, to se přiznám... taky podle mě neuměl moc hrát, ale prozřel jsem (to je komplexní změna - více zkušeností, změna stylu a podobně)
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“