Kytara pro leváka do 5000,-

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
DL
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytara pro leváka do 5000,-

Příspěvek od DL »

<ot>
reason píše:woro ti tu myslím i radil, což je fajn, protože jeho odpovědi vidím jako řeč člověka, který má zkušenosti.
Ano. Bohužel tvoje posty tak nevypadají :roll:
reason píše:jinak ten týpek na fotce je kirk hammett s metallici (používá LP na balady = masakr - to ti žádný aktivní snímač neposkytne)
Na té fotce má aktivy (woro byl rychlejší). LP používá na kde co, takže zas v klidu.
Erroes píše:Ale třeba Zacky Vegance nebo třeba Synster Gates To jsou kytarsti :-D
No to ti povím
</ot>

Erroes: mrkni po nějakým HSS (pseudo)stratu.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Erroes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Erroes »

DL píše:
Erroes píše:Ale třeba Zacky Vegance nebo třeba Synster Gates To jsou kytarsti :-D
No to ti povím

Jako dobrý nebo naopak?
A takže si myslíte že bude lepší ta Yamaha?
LP jsem už v ruce měl tak vím že se mi dobře drží
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Erroes píše:
DL píše:
No to ti povím

Jako dobrý nebo naopak?
To neřeš. Podívej se po nějakém smíšeném pseudostratu, superstratu nebo pastratu :wink: Já si myslím že ta Yamaha by ti měla vyhovovat, že na ni se naučíš všechno co kdy můžeš potřebovat.

edit: pro jednoznačnost doplněna citace
Naposledy upravil(a) woro90-1 dne 28.03.2011 16:24, celkem upraveno 1 x.
reason

Příspěvek od reason »

když je to tak: delete
Naposledy upravil(a) reason dne 28.03.2011 13:30, celkem upraveno 1 x.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

K nekterym vecem je lepsi znovu se nevyjadrovat, pripadne zvolit takticke mlceni.
Erroes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Erroes »

JE to těžký když každej má jinej názor :-D Janě každýmu se líbí něco jinýho :-D A navíc reasonovi příspěvky a rady mi fakt hodně pomohli !!!!!! A asi půjdu do té Yamahy, je to za skvělou cenu a zbyde mi i něco na nový kombo :-D
Erroes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Erroes »

woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

LP100 je víceméně stejný šmejd jako Special 2.
Erroes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Erroes »

woro90-1 píše:LP100 je víceméně stejný šmejd jako Special 2.
Fakt s těma kytarama je to hrůza, učitel říkal že mám koupit ten special 2 nebo
http://www.fokuskytary.cz/fokus/ superstrat pro leváky, napiš si tam levoruká a najde ti to, pls podívej se
reason

Příspěvek od reason »

ahoj,
epiphone bych v této ceně před fokusem v žádném případě neupřednostnil. musíš to brát tak, že si teď koupíš svou první kytaru. pokud budeš chtít hrát i po pár měsících, zatoužíš po něčem jiném a zřejmě i lepším. podle mě je v této cenové relaci ideální bazar, ale to je fakt na tobě, pro co se rozhodneš (bohužel máš omezené možnosti kvůli opačné straně - ale to je svým způsobem pouze dočasné). jediné, co potřebuješ ke spokojenému hraní jsou peníze, ale ty teď nemáš a chvíli mít asi ještě nebudeš. upřednostni hraní před image - ta je ti teď úplně na..... udělej si image na tom jak hraješ a ne na tom jakou máš první kytku.

přemýšlej: proč kupovat novou kytaru za 5 000,-, když můžu mít to samé na bazaru třeba za 3000,-... ty levnější kytary často prodávají kluci, kteří už jsou dál než ty a pociťují potřebu solidnějšího nástroje, takže tak nějak... navíc kvalita kytary za 4000 a za 6000 je v podstatě stejná, takže ve finále je to zřejmě vyhazování peněz. pokud máš vyloženě odpor k té yamaze, tak ji samozřejmě neber, ale pokud ti nějak nevadí, tak ji kup a začni shánět prostředky na pořádné LP. nemysli si, že pokud budeš mít LP za 10 000,-, tak je to tvá poslední kytara, protože ta už je přece drahá a dobrá... (to je totiž pouze představa začátečníka). stejně tak jak dnes vidíš kytaru za 5000,- uvidíš třeba za 4 roky kytaru za 10 000,-. budeš mít požadavky na zvuk, řemeslné zpracování = kvalita + kvalita použitých matrošů, pocit z hraní atd. jinými slovy pochopíš, proč některá kytara stojí 5000,- a některá 50 000,- (není pravda, že to je JENOM o zvuku - to je totální blbost = je to o zvuku i o tom všem dalším).

jak jsem psal jinde, dnes si koupím kytaru jakou chci já = tvar, snímače, dřevo atd. jenomže vydělávám a kolem kytar se motám mnoho let (s dlouhou přestávkou - to byla jen akustika na dlouhé chvíle). rozumím tvému problému a částečně jej chápu. pro mě byla poprvé prioritou jakékoliv kytara (peníze ani zkušenosti nebyly, takže jsem byl "nucen" koupit galaxisku - do snímačů se dalo i zpívat!!! zesák jsem měl za kilo (vyhořel mi po 3 měsících způsobem, za který by se nestyděl ani hendrix a bednu mi udělal strýc!!!)

nevím, jestli už máš apec, ale pokud ne, tak počítej s dalším výdajem navíc (ta yamaha ti ušetří min. 2000,- - je to jeden z důvodů, proč ti ji trochu předhazuju)

PS: tu yamahu v budoucnu prodáš rychleji a lépe než tyto levné LP (a možná i za stejnou cenu, co stojí teď)

pokud se ale teď rozhodneš pro LP, pochopím to. nemáš rád metal a ten superstrat v tobě vyvolává dojem tvrdé hudby, co? vidíš a já mám metal rád a ihned po galaxisce jsem letěl pro diamantku LP (stála 3 000 !!!) :mrgreen:
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Hele, zaprvé s tvým přístupem k získávání informací je floyd imho sebevražda (vintage tremolo na yamaze dokáže seřídit tak, aby se nerozlaďovalo, i průměrně vycvičená opice), zadruhé říkáš, že nechceš hrát tvrďárny, ale přitom ten fokus je od pohledu vyloženě agresivní
Navíc fokus má jen 3 polohový přepínač, což mě osobně by výrazně limitovalo (a poměrně hodně ti to zmenšuje univerzálnost nástroje) - a nevypadáš na někoho, kdo by se v elektrice chtěl hrabat a přepojovat...
Co se týče ostatních variant... podle mě je do začátku superstrat nejschůdnější cesta, protože na tu kytaru se dá hrát opravdu všechno a i po nákupu nové kytary, u které už půjdeš po svém oblíbeném zvuku (tedy si pravděpodobně vybereš konkrétní typ podle svých preferencí) ti Superstrat zůstane jako univerzální druhá kytara - např na podladění...

Celá tato snůška "informací" je mým názorem a nesnažím se v ní prezentovat nějaká "všeobecně známá" dogmata, případně zaručené skutečnosti!
reason

Příspěvek od reason »

specializovat se v kytarách kolem 5000,- je opravdu nesmysl, jinak klidně pokračuj dál v psaní a neřeš, že tě někdo sem tam odpinkne. pro lidi, co hrajou delší dobu, ta naše konverzace vyznívá asi směšně, ale to neřeš... maximálně nás zamčou a půjdem na necenzurovaný email :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Erroes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Erroes »

Víte, dneska jsem si psal s prodejcem té kytary a tento týden si ji už půjdu i vyzkoušet :-D
A Sadame, psal jsem že nechci hrát Metal ale jestli podle tebe Avenged Sevenfold není agresivní.....
A reasone máš pravdu není to o image, ta yamaha není zrovna nekrásnější ale asi to bude nejlepší volba
reason píše: pokud se ale teď rozhodneš pro LP, pochopím to. nemáš rád metal a ten superstrat v tobě vyvolává dojem tvrdé hudby, co? vidíš a já mám metal rád a ihned po galaxisce jsem letěl pro diamantku LP (stála 3 000 !!!) :mrgreen:
Metal.... no..... podle toho jakej že třeba Metalcore ujde, ale spukiny jako Nightwish a podobně... nemám slov a třea německej metal!!!!!!koncentrovaná hrůůza s tvrdým Y :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

for reason: drz uz prosimte hubu, tazatel je sam o sobe zmateny jak lesni vcela (chce vubec kupovat kytaru?) a ty ho tu jeste krmis takovyma pycovinama ze to ani neni mozne :D jak ztoho chudak kluk vyjde..
Erroes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Erroes »

No máš trochu pravdu :-D Ale já už vím, dneska se zeptám učitele na tu yamahu a kdyžtak si do pátku půjdu vyzkoušet, jestli pude kupuju a jestli ne kupuju tu epiphonku co je uplne v prvnim prizpevku!!
reason

Příspěvek od reason »

ok. osobní kontakt s kytarou je úplně někde jinde než pouhá fotka. podle mě ji chytneš do ruky a bude se ti i líbit. ta yamaha je obecně řečeno v tom výběru co máme nejlepší volba, ale rozhodni se sám. ne , že ti to tu někdo napsal a ty to uděláš jen proto, abys měl splněno. pokud ji nebudeš chtít tak ji nekupuk - máš pak protahovat hubu?! tipiju, že to ale bude v klidu... hoď pak echo :D
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

sorry za OT, ale ze začátku se tu řešila rytmická ruka. Ta co umí líp vyťukávat rytmus má jít na hmatník?
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
Erroes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Erroes »

vrablc.v píše:sorry za OT, ale ze začátku se tu řešila rytmická ruka. Ta co umí líp vyťukávat rytmus má jít na hmatník?
Já teda myslím že má jít na ruku kterou hraješ, a mě to na tu levou jde prostě líp :-D
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Erroes píše:No máš trochu pravdu :-D Ale já už vím, dneska se zeptám učitele na tu yamahu a kdyžtak si do pátku půjdu vyzkoušet, jestli pude kupuju a jestli ne kupuju tu epiphonku co je uplne v prvnim prizpevku!!
A zeptej se učitele, jestli by se na ni třeba nechtěl jít podívat s tebou :idea:
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“