Squier Stagemaster

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Squier Stagemaster

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Zdravím,
jednou jsem se nudil a na aukro (ano, kamenujte mě, ale za ty prachy) jsem na poslední chvíli koupil za cca 1200 korun tuhle kytaru i s kufrem (!!). No za ty prachy jsem do toho šel i když člověk byl z daleka, poslal mi to tedy a dneska mi přišla. Má pár chyb, a to v elektronice, nevím který trotl to pájel, ale krkový snímač nejde, jde pouze mezipoloha (což mě naštěstí ujistilo že krkový snímač je v pořádku) a kobylka, potenciometry jsou špatné a clona nefunguje. PRostě věc co se za pár desítek minut přepájí.

Hlavně jsem se divil že kytara dorazila naladěná i přesto, že spodní E struna je nad zámkem přetržená, takže vážně jsem se divil. Zvuk má poměrně dobrý, což mě zarazilo, i tremola se píše Floyd Rose Licensed (viz foto), což se mi taky zdá zvláštní na tak levné kytaře a hlavně má plátek Squier, což je naprosto divné.

Vážně nevím co je ta kytara zač, jak tremolo funguje bohužel nevím, je zablokované a stejně nevím jestli ho budu odblokovávat, protože si ani nedovedu představit jak se taková kytara potom naladí (někde jsem to tu už četl, ale nepamatuji si to).

No o co prosím, pomůže mi někdo analyzovat co je to vlastně zač? K dřevo taky nepoznám, ale můžu říct, že je na stejné hmnotnostní úrovni jako LP.

A to sériové číslo zezadu na hlavě též nechápu... Od kdy se dávají na levné kytary?

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) jakub.kubaaa dne 9.04.2011 0:07, celkem upraveno 1 x.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Sadam.S

Re: Co je to za kytaru, aneb Squier Superstrat?

Příspěvek od Sadam.S »

Není homemade?

Hlava mi připadá taková nějaká neforemná + ten nápis na ni, i na těle mi cosi "nesedí" (vim, u superstratu je možný všechno... ale mě přijde nějaký zvláštní :D )... S/N by mohlo být třeba jen kupovaného krku?

Každopádně na pohled vypadá moc pěkně ;)
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

No homemade mě taky napadlo, to dřevo těla vypadá takové jakože hoblované ... Ale zase je fakt precizně udělané. A k té hlavě - jak je na konci hlavy nahoře ten výstupek, tak je to tam ohoblované. Mám na mysli místo, kde by měl stratocaster tu bouli, tak to je jakoby ohoblované.

Každopádně jak to tak sleduji tak se budu muset podívat jak na toho floyda a zkusím to nějak dát do provozu. Ale prioritou je elektronika.

Edit: Jinak mě tak napadá, co jsem studoval to tremolo, tak s stále nedovedu představit na jakém principu vlastně funguje, každopádně jsem taky nevypozoroval jak se dá zvýšit/snížit dohhmat. Ty malé imbusy pod strunou jsou, jak jsem pochopil, na oktávy, šrouby zezhora na dolaďování alá housle a ty zezadu? Ty mi přijdou taky jak na oktávy ...

Hledal jsem tady nějaké návody, pár našel, ale byly vcelku nicneříkající. Buď to tremolo budu muset sundat a snažit se pochopit princip (a doufat že to dám nazpátek) , nebo budu prosit ať někdo udělá návod na seřízení Floyda jako Woro napsal o seřizování Stratovského tremola..
Obrázek
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Je to Squier Stagemaster s kreténsky ořezanou hlavou, už se nevyrábí. Škoda že dopadl takhle, býval hezký. Ta hlava byla reverzní stratovská ve stejné barvě jako tělo. Modrá metalíza, je vidět v šachtě pružin. Chce se mi nakopat toho, kdo to s ní provedl.

A floyd se seřizuje v principu stejně. Blokneš, seřídíš, naladíš a dorovnáš tah pružin. Výšku šteluješ těmi "špunty", o které se opírají břity. Ty šrouby zezadu drží struny v kamenech.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

No jo, koukám na net a vážně to bude ona. Já si říkal že má to tělo takové postratovštěné - zkosené a zaoblené zezadu i zepředu. Každopádně té hlavy je škoda no, snažil se z toho marně udělat Ibanezku.
Obrázek
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Nebyl první, takového vola jsem měl vloni na patře, seřizoval jsem mu to. Barva šedá metalíza s modrým nádechem, hlava ve stejné barvě, šroubovaný krk. Ten seříznu nejen tu bambuli na konci ale i kus té křivky, aby to vypadalo víc jako ibaneza. Vypadalo to jako práce debila.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Dohmat se šteluje těma velkýma šroubama u přední hrany tremola o který se celý to tremolo opírá. Ty šrouby zezadu jsou na zamknutí struny v kameni. Oktávy s nima nesešteluješ. To se dělá opravdu povolením těch malých šroubků pod strunou a posunem celého kamene. Bohužel je to práce dosti na h...o. A šteluje se to metodou pokus omyl.
EDIT: Ty vole, kam čumím? Vždyť už to tam Woro píše.
EDIT 2: Za 1200 Kč i s kufrem, výbornej kup. Na naučení a vyblbnutí, případně na pokusy.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

J.J. píše:EDIT 2: Za 1200 Kč i s kufrem, výbornej kup. Na naučení a vyblbnutí, případně na pokusy.
Jo, to rozhodně. Ony tyhle kytary ani nemají špatný zvuk (zvlášť na to, že u nich výrobce neudával druh dřeva) a dost vydrží. Navíc nemá pickguard a je skoro holá, oprava (přepájení elektroniky a nový kabát) bude brnkačka. Třeba se Kuba naučí prasit s pákou :D

Na pokusy nééééé! To radši mně! :lol:
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

J.J. píše:Dohmat se šteluje těma velkýma šroubama u přední hrany tremola o který se celý to tremolo opírá. Ty šrouby zezadu jsou na zamknutí struny v kameni. Oktávy s nima nesešteluješ.
Takže jestli to dobře chápu, tím že trošku povolím ty dva velké šrouby, tak se zvedne celé tremolo a tudíž i celý dohmat? Jednotlivé struny nejdou zvednout?
Jinak ty šrouby na zamknutí struny, už jsem bádal jak tam ta struna asi drží :lol:
woro90-1 píše:Navíc nemá pickguard a je skoro holá, oprava (přepájení elektroniky a nový kabát) bude brnkačka. Třeba se Kuba naučí prasit s pákou :D
Elektroniku mám hned, zítra snad skočím pro poťáky, akorát ten nový kabát nevím, moc se mi do toho lakování nechce, abych to nezaprasil ještě víc. Navíc to tmavé dřevo nevypadá zase tak špatně...

A s tou pákou, nevím nevím :lol: Nejdříve bych jí musel sehnat, ty dvě stratovské co mám doma jsou nevyužitelné, jedna má podělaný závit a druhá je ohlá celá, takže s ní nejde moc štelovat. Ale popravdě jsem neviděl prodávat samostatnou "Floydovskou" dlouhou bez toho plastového konce. (navíc jsem vždycky měl pocit že do Floyda se zacvakává a nešroubuje. Tedy viděl jsem to jen u Vaie když jí vždycky zázračně vycvakne, popřípadě s ní točí a točí a točí a ona stále nic.
Obrázek
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

No, floydovská je pod matkou, takže s ní opravdu jde točit a točit :D

http://shop.sollerguitars.com/product_i ... 35-bk.html
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Aha ... To jsem z toho jelen :lol:
A ten dohmat, to jde vážně zvednout jen všechny, nebo žádnou?
Obrázek
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

jakub.kubaaa píše:Takže jestli to dobře chápu, tím že trošku povolím ty dva velké šrouby, tak se zvedne celé tremolo a tudíž i celý dohmat? Jednotlivé struny nejdou zvednout?
Jop. Funguje to podobně jako u Tune-O-Matic, hýbeš jen s konci kobylky, přizpůsobení strun zakřivení hmatníku máš pevně dané z výroby a objednáváš si kus určený pro 12" nebo 9.5" radius. Nevím jak to má zrovna tento, někde je zakřivení dané základnou a kameny jsou shodné, někde je základna plochá a kameny jsou různě vysoké.
jakub.kubaaa píše:Nejdříve bych jí musel sehnat, ty dvě stratovské co mám doma jsou nevyužitelné, jedna má podělaný závit a druhá je ohlá celá, takže s ní nejde moc štelovat. Ale popravdě jsem neviděl prodávat samostatnou "Floydovskou" dlouhou bez toho plastového konce.
To sis vybral nejpitomější výmluvu co můžeš :wink:
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

To není pitomá výmluva, na jedné je ten závit (a vážně závit, dvoucentimetrový závit je v půlce ohlý, takže nejde našroubovat ani) vážně křivý... No a ta druhá, to se mi povedlo jednou když jsem měl velice dobrou náladu, chtěl jsem si hrát s pákou a pozapomněl jsem, že mám zablokované tremolo... Tak jsem zabíral, zabíral až se páka o něco ohla... Asi kvalitní výroba.

Rozhodně zítra porazím do Aleximu, takže tam i páku na Floyda snad mít budou.
Obrázek
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

woro90-1 píše: Na pokusy nééééé! To radši mně! :lol:
Já nemyslím pokusy jako od Mengeleho. Myslel jsem třeba zkusit to láknout, zkusit zarovnat pražce atd. Na takový kytaře se toho člověk zas tak bát nemusí. I ta hlava by se při troše snahy dala uvést do koukatelnýho stavu. Seříznout tu upižlanou stranu do roviny a z boku přilepit vhodně vytvarovanej kousek javoru. Na vrch dýhu a squier je na světě.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

No, láknout to možná, zarovnat pražce nejspíš taky, ale s maximální opatrností - ne vybrousit v rovině jámy při příliš horlivém broušení na jednom místě nebo bez bločku, nebo sbrousit polovinu hmoty pražců a orvat přitom hmatník. Ta hlava by se dala komplet zrestaurovat, říznout dlouhý úkos v celé šířce původního řezu, nalepit tam kus javoru a vyřezat z toho podle šablony původní straťáckou hlavu. Pod barvou se to ztratí; případně, jak píšeš, to zamaskovat dýhou.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Ještě jeden dotaz k tomu floydovi - dnes jsem to rozebral a byl jsem šokován, čekal jsem, že to bude něco složitějšího... Každopádně jak jsou ty "čepy" zaražené o ty dva šrouby, na straně kam se montuje páka je na ten čep skoro půlkulatý výřez v tom kovu a u druhého šroubu výřez není - je to tam prostě rovné a zašpičatělé. Na pár obrázcích jsem viděl že i na té druhé straně by měl být výřez a ne jen rovina, přitom to nevypadá že by to bylo ulolené, nebo ručně zahoblované. Tak čím to?

Edit: A nemělo by se to náhodou třeba namazat něčím? Trošku vazelíny tam máznout aby se to tam nedřelo?
Obrázek
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Jo, klidně si to namaž, pokud to nebude svinit okolo. Nic by se tam ale nemělo posouvat, jen se kývat na té ostré hraně. Plochý a zahnutý břit je standard, to proto, že kdyby byly oba zahnuté, musely by být ty "špunty", o které se opírají, namontované s absurdní přesností a teplotní roztažnost by měla vliv na chod tremola (při extrémních teplotách by docela zásadním způsobem dřelo). Takhle dva tři milimetry nic neznamenají, protože to jedna strana (ta zahnutá) drží proti posouvání ve směru osy otáčení a druhá jen tvoří druhý bod osy otáčení.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Dobře, já to dám do kupy, mockrát díky za rady a objasňování.
Obrázek
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

škoda, že jsem se v té době nedíval na aukro, je fakt pěkná za ty prachy :lol:
BTW: už valím na aukro 8)
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Výborný kup, to jsem propásl. Už tam byla dřív, něco přes 2000. Dodrbaná je fest, ale stojí za to.
Tremolo je velice kvalitní, značky Ping, mosazný blok.
Dřevo nevím jistě, asi olše.
Snímače byly taky OK, klidně je tam nech. Nerozepínací, a oba jsou stejné (nerozlišují verzi krk-kobyla).

Mám tu stejnou, ale ještě je modrá. Mám pár fotek původního stavu, kdyby tě to zajímalo. Na netu jsou taky:
Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“